Büyükşehir uydudan takip edecek

Büyükşehir Belediyesi bir yeni uygulamayı daha uygulamaya geçiriyor.Araçlara takılacak takip sistemi sayesinde atık taşıyan araçlar uydudan takip edilecek.

Büyükşehir uydudan takip edecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi yaptığı yeni uygulamalarla parmak ısırtmaya devam ediyor.Büyükşehir şimdi de yeni uygulaması ile ilgilileri uydudan takip edecek.Manisa 'da  inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan atık taşıma izin belgelerini almaya başladı.



Taşıma izin belgesi ile kayıt dışı ve kaçak hafriyat atıklarının taşınmasının önüne geçebileceklerini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, uygulamada her araca takip sistemi takılarak bunların kontrolünün de sağlanacağını da belirtti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, kayıt dışı ve kaçak hafriyat atıkları taşınmasının önüne geçebilmek amacıyla hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlara “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi” vermeye başladı. Manisa’da hafriyat sorununu çözebilmek amacıyla yapılan çalışmalarda, her araca takip sistemi takılarak bunların kontrolü de sağlanıyor. Uygulamada ilk aşamada Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan atık taşıma izin belgelerini almaya başladı. Belgeler verilmeye başlandı Bu kapsamda gerekli belgeleri tamamlayarak atık taşıma izin belgesi almaya hak kazanan Karagöz Hafriyat ve Uzyar Hafriyat, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından izin belgesini teslim aldı. Hafriyata otomasyonlu denetim İnşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşların ilgili yönetmelikler gereği atık taşıma izin belgelerini almakla yükümlü olduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Taşıma izin belgesi ile kayıt dışı ve kaçak hafriyat atıklarının taşınmasının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bu firmaların araçlarına takip sistemi de takarak bunların kontrolünü sağlıyoruz. Gerekli belgeleri tamamlayarak atık taşıma izin belgesi almaya hak kazanan kişi ve kuruluşlara izin belgelerini teslim etmeye başladık" dedi.Manisa halkı ise Büyükşehirin bu yeni uygulamalarından oldukça memnun olduklarını belirterek "Çekilin Cengiz'in önünden uzaya adam göndersin" diyerek espri bile yapmaya başladılar.


Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 01:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER