Cengiz Ergün pandemi sürecinde sınıfta kaldı

Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı ve Manisa İl Koordinatörü Gizem Satıoğlu Öcmenler Manisa Büyükşehir Belediyesinin tüm Dünya’yı tehdit eden Koronavirüs tehditi ve pandemi sürecinde belediyecilik hizmetleri ve yardımları konusunda sınıfta kaldığını kaydederek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü sert bir şekilde eleştirerek yönetmeye talip olduğu ve halkın desteğiyle Belediye Başkanlığını yaptığı Manisa’nın Şehr-i Emin’i olamadığını belirterek pandemi sürecinde sınıfta kaldığını ifade etti.

Cengiz Ergün pandemi sürecinde sınıfta kaldı
Cengiz Ergün pandemi sürecinde sınıfta kaldı

Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı ve Manisa İl Koordinatörü Gizem Satıoğlu Öcmenler Manisa Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinde vatandaşa çözüm odaklı belediyecilik hizmeti sunması gerekirken ulaşım sefer saatleri ve su kesintileri başta olmak üzere Manisalıları pek çok konuda mağdur ettiğini ifade etti. Öcmenler, “En yakınımızda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptıklarını dahi örnek alsa Manisalılara Belediyecilik hizmeti sunmuş olurlardı. Ama sadece gıda ve maske dağıtımından öteye geçemediler. Türkiye’de Koronavirüs sürecinin başladığı 11 Mart tarihinden bu yana Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ü makamında ya da Manisalı vatandaşlarımızın arasında gören var mı, görenler de kaç sefer gördüler? Sayın Ergün maalesef vatandaşın derdine derman olamamış sadece sosyal medya üzerinden belirli günlerde paylaştığı mesajlarla yetinmeyi marifet saymıştır. Evet hepimizin dikkat etmesi gereken bir süreçten geçiyoruz ve mutlaka sosyal mesafe kurallarına uyacağız. Ama bu şehri yönetmek için seçilen bir kişinin kendisini halkından soyutlaması anlamına da gelmemeli. Sayın Ergün’ü başta Manisalılar olmak üzere halkın derdiyle dertlenmeye, pandemi sürecinin getirdiği sorunlarda yeni sorunlar üreterek değil çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla Manisalıların hizmetinde olmaya davet ediyorum” dedi

Muradiye- Otogar hattında çalışan 20-22 Nolu Şehiriçi Belediye Otobüs seferlerinin ise mesai gidiş ve çıkış saatlerinde daha sık ama diğer saatlerde 2 saatte bir yapıldığına dikkat çeken Öcmenler, “Son zamanlarda Muradiye’ye giden  vatandaşlarımız otobüs duraklarında bekleyen halkımızın çilesine şahit olmuşlardır. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bilindiği üzere otobüslere en fazla 12 yolcu alınabiliyor. Ama mantıken sefer sayısı ya normal günlerde olduğu gibi aynı şekilde işlemeli ya da sefer sıklığı arttırılmalıdır ki vatandaşlar mağdur olmasın. Bu hatlarda çalışan otobüsler özel şahsa ait ve Kooperatife bağlı çalışıyorlar. Tabi denetimini de Manisa Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Hal böyle olunca vatandaş sıkıntısını bu konuda yaşadığı sorunu Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Manisa Ulaşım A.Ş yani MANULAŞ’a aktarıyor aktarmasına lakin geri dönüş dahi olmuyor, dolayısıyla soruna çözüm de bulunmuyor. Olan dolayısıyla vatandaşa oluyor. Aldığımız bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Bu hatlarda çalışan otobüs sahipleri Kooperatif yönetimiyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına giderek sabah 07-09 saatlerinde ve öğleden sonra 16-21 saatlerinde ulaşımı yine vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde kendilerinin 09-16 saatlerinde ulaşım hizmetinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesince tahsis edilecek otobüslerle yapılmasını talep etmişler. Ama ne varki amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için bu talep kabul edilmemiş. Ben buradan sesleniyorum. Sayın Ergün bir sonraki yerel ya da genel seçimlerde Muradiye’ye giderek ne anlatacaksın, nasıl oy ve destek isteyeceksin? Bu vesileyle Sayın Ergün’ü çözüm odaklı Belediyecilik hizmeti sunmaya ve Manisalılara hak ettikleri değeri vererek mağdur etmemeye davet ediyorum” diye konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER