Demirci Belediye Başkanı Selçuk'un iddialarına Büyükşehir Genel Sekreteri Memiş yanıt verdi

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un arazöz ve cenaze arabası ile ilgili iddialarına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş yanıt verdi.İşte arazöz ve cenaze arabası ile ilgili Selçuk'un ortaya attığı iddialara Büyükşehir'in yanıtı.Son günlerde Demirci ilçesinde Büyükşehir Belediyemizin itfaiye ve cenaze araçlarının talep edilen hizmetlere gönderilmediği yönünde çeşitli iddialar ortaya atılmaktadır. Gerçeği yansıtmayan ve yanlış bilgilerle kamuoyunda bilgi kirliliği yaratan bu tür açıklamaların görsel, yazılı ve sosyal medyada yer alması üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğunu hissetmiş bulunuyoruz.

Demirci Belediye Başkanı Selçuk'un iddialarına Büyükşehir Genel Sekreteri Memiş yanıt verdi
 İlk olarak 12 Mart 2015 tarihinde inşaatı devam eden Demirci Devlet Hastanesi mühendislerinin 12 Bar basınçlı su testine ihtiyaçları olduklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyemiz Demirci İtfaiye Amirliğimizden yardım istemişlerdir. Talebin ardından Demirci İtfaiye Amirliğimiz bir itfaiye eri ve şoförle ilgili inşaata araç göndermişlerdir. İnşaatın alt tarafının aşırı çamurlu ve engebeli olması nedeniyle bölgeye giden ekibimiz, itfaiye aracının eteklerinin çamura saplanacağını, bunun da aracın parçalarının kırılmasına yol açacağını belirtmişlerdir. Takdir edersiniz ki böyle bir şeyin gerçekleşmesi halinde olası bir yangına müdahale edilemeyecek olması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacaktır.

Ekibimiz çamurlu yolun mıcırlanması durumunda yardımcı olabileceklerini belirtmesine rağmen, hastane inşaatındaki mühendis arkadaşlar, çalışanlarımızı kovarcasına inşaat alanından uzaklaştırmışlardır. Bundan yaklaşık 1 saat sonra Simav itfaiyesinden merdivenli itfaiye arazözü getirilmiş ve bu konu farklı şekillerde medyaya haber olarak yansımıştır. Kamuoyuna özellikle şunu belirtmek gerekir ki, Simav itfaiyesinden gelen itfaiye arazözünün eteklerinin yüksek olmasına rağmen çamurdan geçmesine olanak sağlanamamış, söz konusu yol kepçeyle düzeltilip, mıcırlanarak aracın hastane inşaatına ulaşması sağlanmıştır. Kısacası olay tamamen gerçeğinden saptırılarak, Büyükşehir’in hizmet etmediği şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Yine aynı şekilde bu kez 3 Nisan 2015 tarihinde Demirci ilçemize bağlı Yağmur Mahallesi’nde vefat eden Zahide Karaağaç isimli vatandaşımıza Büyükşehir Belediyemiz Sağlık İşleri Daire Başkanlığımızın cenaze aracı göndermediği iddiaları ortaya atılmıştır. Merhume Zahide Karaağaç’ın vefatının ardından cenazesinin Cumhuriyet Savcılığı’nın lüzum görmesi üzerine İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verilmiştir. İlgili Mahalle Muhtarı, Demirci Koordinatörlüğümüzü arayarak, daha önce savcılık tarafından yapılan işlemlerde resmi belge istendiğini bildiği için araç gönderme talebinde bulunmadığını, sadece bilgi almak istediğini beyan etmiştir.

Söz konusu mezarlık ve defin işlemlerinin henüz Büyükşehir Belediyemize geçmemiş olmasına rağmen, ilçe koordinasyon merkezimize ve bu binalarda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlık ve Defin İşlemleri Şube Müdürlüğü’nde görevli ekip sorumlularına ulaşıldığı takdirde, hiçbir sıkıntı yaşatılmadan cenazelerinin defnedileceğinin ve talep edilen araçların verileceğinin bilinmesini isteriz.

Şimdi öncelikle şunu belirtmeliyim ki, hepimizin ortak amacı vatandaşımıza hizmet etmek, onların ortak sorunlarına anında çözüm bulmak olmalıdır. Ancak amacı üzüm yemek olmayıp, bağcıyı dövmek olan bazı kimseler, ne yazık ki büyükşehir belediyesinin hizmetleriyle etkin bir şekilde alanda olmasından rahatsızlık duyduklarından karalama faaliyetlerine başlamışlardır.

Özellikle Demirci Belediye Başkanımızın gerçekleri araştırmadan, her defasında televizyon kanallarına bağlanarak, Büyükşehir Belediyemizi karalamaya çalışması ve bu tür olayların sürekli tekrarlandığını ve rakam telaffuz ederek en az 50 kez bu şekilde olayın vuku bulduğunu söylemesini anlamak, izah etmek mümkün değildir. Biz, Sayın Belediye Başkanının gerçeğe aykırı uydurma bilgi ve haberlerle Belediyemizi karalamak yerine, halka sunduğu hizmetlerle medyada yer almasını arzu ederiz.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde tüm kadrolarıyla 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından vatandaşlarımızın büyükşehir geçiş sürecinin sancılarını yaşamaması için hummalı bir çalışma içine girmiş ve bugün geldiğimiz noktada diğer yeni büyükşehir olan illerin çok önünde bu süreci en iyi şekilde göğüslemiştir. İtfaiye ve cenaze hizmetleri Dünya Bankası tarafından desteklenen Vatandaş Karnesi uygulamasında vatandaşın memnuniyetinin yüzde 95’leri bulduğu hizmetler üzerinden Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni karalamaya çalışmak, neyin göstergesidir, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler ayrım yapmadan, siyasi kaygı gütmeden yalnızca ve yalnızca vatandaşlarımıza hizmet götürmenin gayreti içindeyiz. Bu tür yıpratma ve karalama politikalarına vatandaşlarımızın rağbet göstermemesini rica ediyor, ortaya atılan haksız ve mesnetsiz iddiaları kınıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 11:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
erkan Kandemir
erkan Kandemir - 9 yıl Önce

Biz gördes çiçekli Mah .Si olarak manisa Büyükşehir in destekçisi yiz

SIRADAKİ HABER