Dolandırıcılara kanıp parayla Diyarbakır'a kadar gitti

Dolandırıcıların ağına düşen emekli öğretmen 150 bin lira parayı bavula koyup onların istedikleri gibi Manisa'dan İstanbul'a aktarmalı uçak ile Diyarbakır'a kadar götürdü.

Dolandırıcılara kanıp parayla Diyarbakır'a kadar gitti
Dolandırılıkta kullanılan yöntemler akıllara durgunluk verirken,bu tezgaha gelen her türlü kesimden bir çok insanın inanıp uygulaması ise düşündürücü olan bir başka gerçek.

Dolandırıcıların son kurbanlarından birisi de emekli bir öğretmen.

B.N isimli emekli öğretmen kendisini savcı rolünde arayan dolandıcıların "banka hesapların PKK'nın eline geçti,bankadaki tüm paranı çek ve Diyarbakır'daki parka bırak" deyince paniğe kapılıp denileni yaptı.

B.N 30 yıl boyunca dişinden tırnağından artırdığı 150 bin lirayı bankadan çekip Uçakla İstanbul aktarmalı olarak Diyarbakır'a gitti ve sözü edilen parka parayı bıraktı. Daha sonra yanında dönüş parası olmadığını fark ederek geri dönen B.N parayı bıraktığı bavuldan yanına 5 bin lira aldığı sırada zanlılarla gözgöze geldi.

Savcı ve polis zannettiği dolandırıcılardan hemen kaçıp Manisa'ya dönen talihsiz kadın dolandırıldığını geçen zamana rağmen anlamadı.Bir süre sonra yaşadıklarını yakınlarıyla paylaşan B.N dolandırıldığını anladı ve polise müracaat etti.Eşkallerini verdiği dolandırıcılar polis tarafından benzer suçlardan dolayı yapılan bir operasyonla yakalandı.150 bin liranın 110 bin lirası bulunamadı.Zanlılar verdikleri ifadede 40 bin lirayı eğlencede harcadıklarını söylediler.Polise başından geçenleri anlatan B.N “Bağıra bağıra konuşuyorlardı. Sanki beni hemen hapse atacaklarmış gibi. Hasta halimle hayatımda hiç gitmediğim Diyarbakır’a kadar gittim” dedi.


Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER