Dünyanın en hızlı bu İtfaiyesi olma yolundalar

Büyükşehir itfaiyesi yangına müdahalelerdeki seriliğiyle göz dolduruyor.Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangınlara müdahale hızıyla dünya standartlarının altına indi.

Dünyanın en  hızlı bu İtfaiyesi olma yolundalar

Yangınlara 3 ile 5 dakika arasında müdahale ettiklerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, dünya standartlarının 5 buçuk ile 7 dakika arasında değiştiğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, il genelinde şuanda 21 itfaiye noktası olduğunu belirterek, il genelinde 492 personelle hizmet verdiklerini açıkladı. Tüm ilçelerde itfaiye birimlerinin kurulduğunu dile getiren Gül, ilk 6 ayda 12 bin 436 olaya müdahale ettiklerini bildirdi. Gül,“44 araç hurdaya ayrılıyor. 113 aracımızla hizmet veriyoruz. 51 yeni müfrezeyi kurduğumuz zaman il genelinde büyük bir atılım yapacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi yılların belediyesi olmasına rağmen 43 noktada hizmet veriyor. Biz bir anda 51 yeni müfrezeyi kuruyoruz. Bazı noktalarda da şuanda araçlarımız var ancak binalarımız yapılma aşamasında. Bu yerler de kurulduğunda daha rahat edeceğiz” dedi.



MANİSA İTFAİYESİ ATOM KARINCA GİBİ HIZLI

Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin yangınlara müdahale hızının oldukça ilerlediğini açıklayan Gül, müdahalede dünya standartlarının altına indiklerini söyledi. Gül, “Dakika olarak merkezde 3 ile 5 dakika arasında değişiyor. Şuanda dünya  standartlarının altında çalışıyoruz. Dünya standartları 5 buçuk ile 7 dakika arasında gözüküyor. Doğru ihbar verildiğinde 5 dakikayı geçmiyoruz. 20-30 saniye içinde burayı terk ediyoruz. Biz her yangına iki araç çıkarıyoruz. Biz bunun testini de yaptık” diye konuştu.  

YAZ MEVSİMİNDE ANIZ YAKMAK TEHLİKELİ

Yaz aylarında yangınlarla ilgili sıkıntıların arttığına dile getiren Gül, “Günde en az 60 arazi ot yangınına gidiyoruz. Piknik yapan ailelerin ateşi yaktıklarına söndürmeden piknik yerlerini terk etmesin, anız yakmasın. Anız yangınları konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Anız yangınları hem toprağa zarar veriyor. Hem de daha büyük yangınlara neden olabiliyor. Biz bu konuda tüm uyarılarımızı yaptık. Vatandaşlarımızdan kesinlikle anız yakmamalarını istiyoruz” diye konuştu.





ARAÇ SAHİPLERİ NELERE DİKKAT ETMELİ


Araçların gelişi güzel park edilmesinin Manisa’da büyük bir sorun olduğunu dile getiren Gül, bu parklar nedeniyle girilemeyen sokakların olduğunu açıkladı. Gül özellikle gece saatlerinde sıkıntı yaşandığını belirterek, “ Manisa’nın merkez mahallelerinde sorun yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çünkü bir dakika bile yangın için çok önemli. Gelişigüzel parklar işimizi çok zorlaştırıyor” diye konuştu. Manisa’da 45 gün içinde 31 vatandaşın trafik kazalarında hayatını kaybettiğine de dikkat çeken Gül, “ Bunlar sadece bizim sıkışmalarda müdahale ettiğimiz sayı. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Trafik konusunda daha dikkatli olmalılar. Özellikle bayram döneminde daha duyarlı hareket edilmeli” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER