Gelin çıkalım esnafı beraber dolaşalım

Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Keskin, Uşak’ta esnafın geçim sıkıntıları nedeniyle intihar etmesinin ardından yazılı bir açıklama yaparak, AK Parti İl Yöneticilerine, “Eğer sizler esnafınızın derdini, tasasını bir nebze olsun sorumluluğunuz altında görüyorsanız, gelin çıkalım esnafı beraber dolaşalım” dedi.

Manisa Son Haber
Gelin çıkalım esnafı beraber dolaşalım

Uşak’ta milletvekillerinin esnaf ziyareti yaptığı sırada, geçim sıkıntıları nedeniyle bir esnaf, (anahtarcı) asarak yaşamına son verdi. Konuyla ilgili Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Keskin yazılı bir açıklama yaparak, esnafın içerisinde bulunduğu durumu eleştirerek, anayasa çağrısında bulunulmasına tepki gösterdi. AK Parti yöneticilerini esnafı ziyaret etmeye davet eden Keskin’in açıklamasının başlıkları şu şekilde.

 “TÜRKİYE’Yİ NASIL BİR UÇURUMUN KENARINDA TUTTUKLARINI GÖRMELERİ LAZIM”

“Yanı başımızda, Uşak’ta çok vahim ve üzücü bir olay meydana geldi. Öncelikle esnafımızın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Onlarca yıl boyunca devletine vergileri ile destek veren, vatandaşa hizmet eden bir insanın, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşadığı bunalımda hayatına son vermesi, bizlerde tarifsiz bir acı ve hüzün meydana getirmiştir. Öte yandan bu gelişmenin milletvekillerinin esnafı ziyaret ettiği sırada gerçekleşmesi… Gerçekten düşüncelerin ve kelimelerin yetersiz kaldığı anlardan biri. Bu noktada merkezi hükümetin ders çıkarması gerekiyor. Türkiye’yi nasıl bir uçurumun kenarında tuttuklarını görmeleri lazım.”

“ESNAFA YAPILAN YARDIMLARIN YETERSİZ OLDUĞUNU DİLE GETİRİYORUZ”

“Uzun zamandır esnafa yapılan yardımların yetersiz olduğunu dile getiriyoruz. Yardımlar vergilere, faturalara, kiralara gelen zamlara bile yetmiyor. ‘Tamam madem yardım etmiyorsunuz, bırakın esnaf kendi geçimini sağlayabilecek kadar çalışsın’ çağrısı da esnaf tarafından defalarca dile getirildi. Ancak hükümet her zaman olduğu gibi yine esnafı yüz üstü bıraktı. Artan gıda fiyatlarına, ‘ceza keseriz, hapse atarız’ diyerek müdahale etti ve tüm bu olaylar yaşanırken Türkiye’nin her yerinde büyük kongrelerle binlerce kişiyi bir araya toplayarak, pandemiyi unuturcasına, kapattıkları esnafı unuturcasına, kamuoyuna, ‘her şey yolunda’ mesajı verdiler.”

“MUHALEFETİN DEDİKLERİNE KULAK ASMIYORSUNUZ”

“Şimdi Manisa’nın AK Partili yöneticilerine seslenmek istiyorum. Önümüzdeki tablo tam olarak bu. Bir yanda ekonomik nedenlerle hayatına son veren esnaf, bir yanda anayasa değişikliği yapalım çağrılarıyla Cumhurbaşkanı. İki konu arasında hiçbir bağ yok. Eğer sizler esnafınızın derdini, tasasını bir nebze olsun sorumluluğunuz altında görüyorsanız, gelin çıkalım esnafı beraber dolaşalım. Muhalefetin dediklerine kulak asmıyorsunuz. Kendi gözlerinizle görün esnafın durumunu. Manisa’mızda bir intiharın eşiğinde bir esnafımız varsa onu içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için akıl yürütelim. AK Parti İl Teşkilatı olarak arkanızda yönetim gücünü bulunduruyorsunuz. En azından Manisa’da esnafa çare olabilmelisiniz. Ama bunu yapabilecek cesaretiniz yoksa, oy aldığınız hemşehrinizin yüzüne bakabilecek durumunuz yoksa, bilmelisiniz ki Türkiye’yi yönetebilecek haliniz de yok.”

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2021, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER