KOSGEB 'te izdiham yaşandı

Manisa ‘da KOSGEB izdihamı yaşandı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 50 bin TL tutarındaki “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” için başvuru kayıtları için son gün olunca KOSGEB Manisa İl Müdürlüğü hizmet binası önünde uzun kuyruklar oluştu, izdiham oluşunca idare tarafından polisten yardım istendi.

KOSGEB 'te izdiham yaşandı

 Manisa ‘da KOSGEB izdihamı yaşandı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 50 bin TL tutarındaki “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” için başvuru kayıtları için son gün olunca KOSGEB Manisa İl Müdürlüğü hizmet binası önünde uzun kuyruklar oluştu, izdiham oluşunca idare tarafından polisten yardım istendi.

İlk 12 ay ödemesiz 36 ay geri ödemeli 50 bin liralık kredi için sabahın ilk saatlerinden itibaren başvuruda bulunmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşlar arasında yer yer tartışmalar yaşandı ve idare tarafından polis çağrıldı.

KOSGEB Manisa yetkilileri sıra numarası vererek bu karışıklığı önlemek istese de daha önceden böyle bir önlem alınmaması nedeniyle başvurular sırasında gecikmeler de yaşandı.

Esnaflar ise Manisa ‘da yaşanan bu KOSGEB yoğunluğu için başvuru süresinin uzatılmasını talep ettiler.

DEMİRCİ İLÇESİNDEN GİDEN EVRAKLAR DÜN TESLİM EDİLEMEDİ

Demirci ilçesinden KOSGEB için yapılan başvurularda dün Manisa KOSGEB İl Müdürlüğünde kabul edilmedi.

Edinilen bilgilere göre 11 tane esnafın hazırladığı müracaat bir Mali Müşavir tarafından KOSGEB İl müdürlüğüne götürüldü. Ancak yetkililer her dosyanın 1 kişi tarafından müracaatının yapılabileceğini ve 11 kişinin dosyasını takip eden Mali Müşavirin bu müracaatları kendisinin yapamayacağını belirttiler.

KOSGEB kredisi için bu yoğunluğun ardından süreyle ilgili bir düzenleme beklenmeye başlandı.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2016, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER