Manisa'da Gasilhane Çalışanının Covid-19 Feryadı

“RAPORLAR CENAZE YAKINLARININ İSTEĞİ İLE DEĞİŞTİRİLEREK KOVİDLİ CENAZELER YIKATILIYOR. TÜM GASILHANEDE ÇALIŞANLAR BÜYÜK RİSK ALTINDA”

Manisa Son Haber
Manisa'da Gasilhane Çalışanının Covid-19 Feryadı

“RAPORLAR CENAZE YAKINLARININ İSTEĞİ İLE DEĞİŞTİRİLEREK KOVİDLİ CENAZELER YIKATILIYOR. TÜM GASILHANEDE ÇALIŞANLAR BÜYÜK RİSK ALTINDA”
Manisa'da Gasilhane Çalışanının Covid-19 Feryadı


HABER- Ahmet ÜNSAL/Manisa

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığına bağlı bazı ilçelerdeki Gasılhanelerin kapatılmasıyla birlikte merkezdeki gasılhane çalışanlar Kovid-19 virüsüne yakalanma riski arttı.
  16 yılını Manisa Devlet Hastanesinde geçiren 4 yıldır da Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığına bağlı Gasılhanede cenaze yıkayıcısı olarak görevini sürdüren Yusuf Kocademir, son yıkadığı cenazenin kovidli çıkması üzerine karantinaya alındı.
   Evinde 14 gün boyunca karantina sürecini geçirmeye başlayan Mezarlıklar Daire Başkanlığı çalışanı Yusuf Kocademir, Kovid-19’dan yaşamlarını yitiren birçok cenazenin raporları cenaze sahiplerinin isteği üzerine değiştirilerek kendi hayatlarının riske atıldığına işaret ederek;
   “Biz Gasılhane çalışanları Kovid-19 salgınının başından buyana çok ciddi riskler altında cenazeleri yıkıyoruz.Fakat en son yaşanan olay bardağı taşırdı. Düşünün yıkadığınız bir cenazenin önce normal olduğunu sonra da Kovidli olduğunu öreniyorsunuz ve üstünü üstlük hiçbir şey olmamış gibi ‘Cenaze kovidli imiş’ denilerek 14 gün süreyle evinizden çıkmayacaksınız deniliyor. Böylesi saçma sapan bir işleyiş ile karşı karşıya kalıyorsunuz.Duyduğumda aklımı oynatacaktım.” dedi.
   Gasılhane çalışanı Yusuf Kocademir Yaşamını evinde yitiren 71 yaşındaki Nurettin Gezer’in cenazesi Galıshaneye geldiğinde Yunusemre Halk Sağlığı Merkezinde doktoru Erkan Tunar tarafından düzenlenmiş olan ölüm raporunda ‘Bulaşıcı olmayan doğal ölüm’ fakat kendilerinin cenazeyi yıkadıktan sonra ise dairemize bu kez aynı doktor tarafından ‘Bulaşıcı hastalık doğal ölüm’ raporu düzenlenerek kovid-19 lu olduğu bildirildiğini belirtti.
   
“RAPORLAR CENAZE YAKINLARININ İSTEĞİ İLE DEĞİŞTİRİLEREK KOVİDLİ CENAZELER YIKATILIYOR”

Cenaze sahiplerinin isteği üzerine rapor değiştirme olayının sürekli gündeme geldiği ve Mezarlıklar Daire Başkanlığında çalışanların Kovid-19 tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldığı gerçeğine işaret eden Yusuf Kocademir;
 “Raporlar cenaze yakınlarının isteği ile değiştirilerek kovidli cenazeler yıkatılıyor. Cenaze yakınları da kişinin evinde normal öldüğünü belirterek Kovidli olduğunu söylemedi.Ben ve binim gibi çalışanlarda normal cenazeye yönelik yıkamayı yerine getirdik. Oysaki Kovid-19’u bir cenazenin yıkanmasına daha büyük tedbirler alarak yerine getiriyoruz. Tüm gasılhanede çalışanlar büyük risk altında. Gerekli bilgilendirmeyi Daire Başkanımıza yaptığım da ise ‘İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz. Sizi engelleyemem’ diye geçiştirip benim 14 gün süreli olarak evde karantinada kalmamı söyledi. Ben bu işin peşini bırakmayacağım ben ve dairemizde çalışanların risk altında olduğunu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunacağım”

“BİRÇOK GASILHANE KAPALI”
     
Günde çok sayıda cenaze yıkadıklarını Merkez gasılhanede 3 erkek 4  kadın cenaze yıkayıcısı bulunduğunu da belirten Kocademir, 
 “Yakın çevrede gasılhaneler kapalı. Saruhanlı ilçesinde gasılhane kapalı olduğu için bizler buradan oralara gidip yıkama görevini yerine getiriyoruz.Doktorların cenaze sahiplerinin isteği üzerine normal ölüm raporu düzenlemek yerine daha dikkatli olmaları, cenaze sahiplerinin hayatlarını yitiren yakınları hakkında doğru bilgiler vermeleliler. Son yıkadığımız Nurettin Gezer’in Şehir Hastanesinde Kovid testi yapıldığı ve pozitif çıktığı hastane yetkililerince evine yollandığını sonrasında evinde yaşamını yitirdiğini öğrendik. Yakınları da bu olayı her yönüyle saklamış olmasına aklımız ermedi.”

DAİRE BAŞKANI “İLGİLENECEĞİM”    

Mezarlıklar Daire Başkanlığında meydana gelen Kovidli cenaze olayı ilgili olarak bilgi almak için aradığımız Daire Başkanı Melek Demirbaş ise;
”Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim ilgileneceğim bahsettiğiniz konularla iyi akşamlar diliyorum” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2020, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER