Manisa'da siyaset kazanı fokurdamaya devam ediyor

Manisa’da Cumhur İttifakının Büyükşehir adayının Cengiz Ergün olarak açıklanmasının ardından 11 ilçe AKP’ye, 6 ilçe ise MHP’ye bırakılmış oldu. Hafta içinde Manisa’da en büyük sürpriz gelişme ise MHP Genel Merkezi’nin MHP Manisa İl Başkanlığını kapatması ve başkan Erkan Öztürk’ün görevden alınması oldu.

Manisa'da siyaset kazanı fokurdamaya devam ediyor
Manisa’da Cumhur İttifakının Büyükşehir adayının Cengiz Ergün olarak açıklanmasının ardından 11 ilçe AKP’ye, 6 ilçe ise MHP’ye bırakılmış oldu.
Hafta içinde Manisa’da en büyük sürpriz gelişme ise MHP Genel Merkezi’nin MHP Manisa İl Başkanlığını kapatması ve başkan Erkan Öztürk’ün görevden alınması oldu.



Manisa MHP’de bu gelişmenin hemen ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bugün Manisa’yı ziyaret ederek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve yeni aday gösterilecek 6 ilçe belediye başkan adayı yanı sıra ilçe başkanları ve Manisa’da MHP’nin gözde isimleriyle bir araya geldi.
Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre Yalçın yeni atanacak MHP Manisa İl Başkanının kim olması gerektiğinde dair görüşleri dinledi. Tüm bu görüşmeler sonucunda İbrahim Göktuğ ve Ömer Baysal isimlerinin öne çıktığı ve muhtemelen yeni İl Başkanının gelecek hafta yapılacak atamadan sonra belirleneceği iddia edildi.



TAMER AKKAL İSTİFA ETTİ
İyi Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal geçtiğimiz gün ani bir kararla istifa ettiğini açıkladı. İstifanın ardından İyi Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz Akkal’ın istifa gerekçelerine bir açıklama getirirken, kendisinden Özür beklediğini açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de Akkal’ın istifası sonrası milletvekilliğinden de istifa etsin çağrısında bulundu.



Millet İttifakının anlaştığı ilçeler arasında Soma’ya bırakılan CHP adayı olarak Abdullah Saka ismi CHP’nin adaylarını açıkladığı açıklamada tek isim olarak ortaya çıkmış oldu. CHP’nin açıklanmayan tüm belediye başkan adaylarının hafta sonunda belli olması bekleniyor.
Millet İttifakı'nın Manisa’da bazı ilçelerde anlaşma sağlayamadığı öğrenildi. İki parti arasındaki görüşmeler tamamlanırken, iş birliğinin kapsamına ilişkin bir protokol hazırlığı yapıldığı da kaydedildi. İki parti arasında, bazı ilçelerde çıkan görüş ayrılığında halen bir sonuç çıkmadığı belirtildi.


KULA’DA SELİM AŞKIN İSMİ YİNE GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR
Kula ilçesinde ise siyasi kulislerde kazanlar fokur fokur kaynıyor. Kula ilçesinde Cumhur İttifakının adayı Hüseyin Tosun olarak açıklandıktan sonra, siyasi trafiğin daha çok arttığı Kula ilçesinde Millet İttifakında İyi Parti aday gösterecek. Kula’nın İYİ Parti’ye bırakılması açıklamasından sonra, eski belediye başkanı Selim Aşkın ismi yine gündemden düşmüyor.
Ankara’dan İYİ Parti Kula ilçe başkanı Yakup Yılmaz ile henüz döndüğü öğrenilen tecrübeli siyasetçinin, Millet İttifakının adayı olarak İYİ Parti’den aday gösterileceği beklenirken, Kula ilçesinde bu akşam saatlerinde bir anda ortaya çıkan söylenti ise ortalığı karıştırdı.
 
İddialara göre İYİ Parti’den millet ittifakı Kula Belediye başkan adayı olması beklenen Selim Aşkın’ın, AK Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın ve partide etkili isimler tarafından arandığı, İyi Parti’den aday olmaması için ikna edilmeye çalışıldığı ve hatta kendisine gelecek dönem için Manisa Milletvekili adaylığı teklif edildiği, bu gelişmeden sonra İYİ Parti’nin adaylık için başka isim arayışına geçeceği, Selim Aşkın’ın da adaylıktan vazgeçtiği söylentileri, ilçede soğuk duş etkisi yarattı.


Siyasi gündemin dakika başı değiştiği Kula ilçesinde ortaya atılan bu iddia her yerde konuşulurken, Aşkın ve İyi Parti cephesinde ise sessizlik hüküm sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2019, 12:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
M özer
M özer - 5 yıl Önce

Kimin eli kimin cebinde belli değil siyaset bu kadar kirlenmemeli insanın bir duruşu olmalı siyasette dedenin yediği koruk torunun midesini burkar biz boyle biliriz anlayana

SIRADAKİ HABER