Türkiye ve Dünya’da ilk kez Manisa’da

Manisa Belediyesi inanılmaz gibi görünse de bir ilki daha başardı. Okuduğunuzda inanamayacaksınız ama haberimizin detaylarında bunu okudukça daha iyi anlayacaksınız.Akıllı telefonla toplu ulaşımda vatandaşlara kolaylık Türkiye'de ve dünya'da ilk kez Manisa'da

Türkiye ve Dünya’da ilk kez Manisa’da

 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkiye’de ve Dünya’da ilk kez Manisa’da uygulamaya konulan ve toplu taşımada akıllı telefon dönemini başlatan Kent Kart Mobil Uygulama tanıtım programına katıldı. Manisa’da bir ilki daha başlatmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Ergün, “İlklerin yapıldığı Manisa’da, yine bir ilke imza attık. Artık vatandaşlarımız akıllı telefonlarına indirecekleri bu programla, uygulamadan faydalanabilecekler. Hayırlı olsun” diye konuştu. 



Türkiye’de ve Dünya’da ilk kez toplu taşımada akıllı telefonla ödeme devri Manisa’da başladı. Kent Kart Mobil Uygulama tanıtım programına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Genel Sekreter Halil Memiş, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal, Kent Kart İş Geliştirme Direktörü Zeynep Meziyet Akbay, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli katıldı. Beyaz Fil karşısında yer alan otobüs durağında gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, “Manisa’da bir ilki yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi 4 senedir Kent Kart ile çalışıyoruz. Kent Kart ile dünya çalışıyor. Ama ilkleri hep Manisa yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilkleri yaşatmasının bir tanesinin daha sevincini yaşıyoruz. Bu sistem dünyada ve Türkiye’de ilk defa Manisa’da uygulanıyor. Tamamen elektronik sistem. Yalnızca Kent Kart kullanılmadan artık akıllı telefonlarla beraber vatandaşlarımız okutarak sistemin parayı almasını sağlıyor. Bu da Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanımızın gururla sunduğu bir hizmettir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. 







AKILLI KARTLAR KENT KART'A DÖNÜŞECEK
aKent Kart iş Geliştirme Direktörü Zeynep Meziyet Akbay ise, “Manisa’da Dünyada ve Türkiye’de ilk defa olan bir uygulamamızı hizmete sunuyoruz. Akıllı telefonlarla Kent Kart’ı artık vatandaşlarımız kullanabilecekler. Telefonlarına yeni uygulamamız olan mobil Kent Kart uygulamasını indirdiklerinde telefonlarını Kent Kart’a dönüştürebilecekler. İnişleri ve binişleri otomatik olarak oradan yapabilecekler. Ücretler oradan düşecek. Ekstrelerini görebilecekler, hat bilgilerini sorgulayabilecekler. Bu çağdaş uygulamayı Manisa halkı ilk defa Kent Kart ile beraber kullanmaya başlayacak” diye konuştu. 

İLK DEFA MANİSA''DA BŞLATMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Cemiyet Başkanımıza ve Kent Kart Genel Müdürü il İş geliştirme direktörümüze çok teşekkür ediyorum. Daha önceden bu yana yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, biraz önce de söylendiği gibi hem dünyada hem de Türkiye’de ilk defa uygulamaya konan bir sistemi Manisa’da başlatmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 







TEK AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN LEHİNE ÇALIŞMALAR YAPMAK
Manisalılara en iyi hizmeti sunabilmek, günün gelişen teknolojilerinden mümkün olduğunda faydalandırabilmek ve vatandaşlarımızın şehirde daha rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Ergün, “Tek amacımız vatandaşımız lehine çalışmalar yapmak. O açıdan Manisa’ya bir yenilik geliyor. Bunun ilk defa Manisa’da olması bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. İnşallah hep ilklerin yapıldığı Manisa’da bu ilklerin devamını sağlayacak diğer hizmetleri de yürürlüğe koymak tek hedefimiz. Manisa halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bu çalışmada yer alan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

İLK BİNİŞİ BAŞKAN ERGÜN GERÇEKLEŞTİRDİ
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, açıklamalarının ardından otobüse binerek Türkiye’de ve dünyada ilk kez Manisa’da uygulamaya konulan Kent Kart Mobil Uygulamasıyla ilk binişi gerçekleştirdi. 


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER