MHP Demirci'de bu istifa çok konuşulacak

Demirci MHP’de bugün gelen istifa çok konuşulacak gibi duruyor.
Demirci İlçe Başkanı iken istifa eden Yılmaz Ayhan ve yönetim kurulu üyelerinden Yüksel Küçükkaraca ve Erkan Duman’dan sonra Bir Erkan daha istifa etti.
Bu istifanın ise yerel seçim takvimi ile pek alakası yok gibi görünüyor.
MHP Demirci ‘de bu yönetim geldiği günden beri bir sıkıntı bir gaz sıkışıklığı zaten var idi.
Ağızlar çok olunca, yönetim zafiyet verince, böyle teşkilatlarda bir duruş sergilenemiyor.
Son süreçte MHP Demirci’de bunu çok açık gözlemledik.
MHP DEMİRCİ’DE BİR ERKAN DAHA İSTİFA ETTİ
Siyasi kulislerin ısındığı bu mevsimde MHP Demirci yönetim kurulundan yönetimin en aktif en idealist üyelerinden biri olarak Demirci’de herkesin takdir ettiği sevdiği saydığı Erkan Kaya bile istifa etti.
Kulağıma öyle şeyler geldi ki tabii haber boyutunda bunlar birer iddiadan öteye geçemez.
Yılmaz Ayhan ilçe başkanı olduğu günden beri kendi aralarında bile hep ikilik olan MHP Demirci yönetimi bu atmosferde ne seçime gidebilir, ne de başarılı olabilir. Arada bir Demirci’ye gelen Erkan Akçay için bile nasıl program yapılacağı konusunda tartışma çıktığı, herkesin kafasına göre takılması yüzünden Milletvekilinin de iki arada bir derede kaldığı ta o zamanlarda çok konuşulmuştu hatırlarsanız.
Erkan Kaya iyi bir MHP’lidir. Ülkücüdür. Davası için zamanından ve cebinden hep vermiştir, bugün kırgın olsa bile o yine davasına hizmet etmeye devam edecektir. Bunu Demirci’de yaşayan MHP’li veya başka partilere gönül ve oy vermiş herkeste alenen söyler.
Erkan Kaya gibi bir insan da istifa boyutuna gelince biraz kanalları çalıştırdım.
Biz gazetecilerin özellikle mahalli anlamda her frekanstan kanallarına bilgiler gelir.
Demirci MHP kulislerinde konuşulanlar ele avuca sığacak şeyler değil.
Bir önceki yerel seçimlerde MHP’li Belediye Başkanı İhsan Temel’in seçimi kaybetmesi için ellerinden geleni AKP’liler kadar yapan şahsiyetler, MHP Demirci ilçe yönetiminin istifasının hemen ardından bir anda yönetime geliverdiler.
Seçimden hemen sonra AKP'li başkan ve yöneticilerle Küme Çınarlar da kutlama yapıp balık yemeye gittikleri bile günlerce iddia edilen bu arkadaşlar, o gününün siyaset konjektüründe aranan tipler oluverdiler.
Olaylı kongre oldu. Zira seçim kuruluna verilen dilekçelerden anlıyoruz ki, kongre öncesinde kongrede kendilerine oy vermeyeceklerinden emin oldukları parti üyelerini silip seçime giden bir yönetim ve başkan olmuştu.
Yüksek sesle ve çoğu zaman kavganın hemen öncesinde kırılma noktalarının olduğu toplantılar iddia o ki MHP Demirci’de sürüyor.
Seçim takvimi içerisinde başkan ve diğer 2 yöneticinin istifalarının ardından yedeklerden 14 kişilik yönetimi dün akşamki toplantı da tamamlayan MHP yönetimi eski başkanlardan birinin parmakla göstererek “başkan bu olacak” dediği kişinin adı, yani yeni Demirci ilçe Başkanı Yasin Yalçın.
E ne diyelim bu başkanın görev süresi ne kadar olur bilemeyiz ama bize hayırlı olsun demek düşer.
Burada esas mesele şu ki, Yılmaz Ayhan ile biraz duraksayan ama için için süren, o düşük vizyon, yani seçim öncesi ortaya çıkan ve İhsan Temel aleyhinde ortaya konan yapı kaldığı yerden Demirci MHP’yi arkadan hançerlemeye devam edecek. 
Zira dün akşam ki toplantı da seçim statejisi, seçimi kazanmak için değil, MHP ilçe binasının alt katındaki başarılı yöneticinin başının yenmesi için belirlenmiş.
Bu hamlelerin yeri ve zamanı olmadığını savunanlar da olmuş. Bunlardan biri de Erkan Kaya.
Bugün İstifa eden Erkan Kaya’nın uzlaşı kültürünü içine sindirmiş, kendini sevdirmiş biri olmasına rağmen, MHP Demirci’de ki bu belli kesimin gözünün dönmesi ve seçim öncesinde bile böyle küçük işlerle uğraşması, germesi, bölmesi Erkan Kaya cephesinde bardağı taşıran son damla olmuş, istifa da bunun için gelmiş.
Siyaset böyle kör bir kuyu, içinde ne olacağı belli değil.
Fakat gören gözlerde görüneni ağzıyla inkâr etmemeli.
İstifa yeri geldiğinde kabulleniş ve yeri geldiğinde de etik bir protesto şeklidir.
Arkasından 3 kişinin gelmeyeceği adamlar, gün geliyor güçlü ve irade sahibi olup, önden yürüse arkasından 1000-1500 kişiyi getirebilecek Erkan Kaya gibi adamları da harcattırabiliyor.
MHP Demirci’de Erkan’lardan Erkan Duman ve Erkan Kaya gitti.
Bu kan kaybına acil dur demek lazım, MHP Demirci’de kangrene dönüşmüş bir yapıyı bütün ilçe görüyor ve biliyor, ha şunu söylemek gerekiyor.
Kangrene dönüşmüş bir vücutta onu kurtarmak için akla gelen tek tıbbi cihaz neşterdir.
Bu iş de iki Erkan’a kalıyor.
Biri MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk.
Biri MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay.
Kısaca MHP Demirci’nin kaderini istifa edip kalemi kullanan 2 Erkan ile neşter kullanmaya ehil 2 Erkan belirleyecek.
SON SÖZ: Dünün güneşiyle, bugünün çamaşırlarını kurutamazsınız. Süleyman Demirel.
19 Kasım 2018
Mustafa Temiz
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat C.
Murat C. - 5 yıl Önce

Selamun aleykum yazi diziniz cok guzel Demirci ihsan Temel'basini yemis dir bunlar normal seyler mustafa bey o Demirci ye gene ihsal Temel gibi adam gelmedigi surece iflah olmaz