MHP Demirci'de Çorlu da istifa etti

MHP Demirci ile ilgili yazdığım son iki yazımın ardından taşlar biraz yerine otursun, bir süre geçsin, gündem soğusun diye bekleme kararım vardı.
Ancak gün içinde, MHP Demirci’de çalkantılar durmak bilmedi.
Daha önceki yazılarımda da yazdığım gibi, yine tekrar etmiş olayım ki, yerel gazetecilerin kanalları hep açıktır.
Tüm frekanslardan bilgi akışı gelir, biz puzzle’daki eksik bilgiyi de gider tam merkezinden alır haberi yaparız veya yazarçizeriz.
Ama işin başında söyleyeyim yazdıklarımız doğru ve yerinden bilgi olduğu için de, kimseler itiraz edemez ve yalan da diyemez.
Bugün akşam saatlerinde MHP Demirci ilçe yönetiminin önemli bir ismi daha istifa etti.
Bu isim Yılmaz Ayhan’ın atanmasından sonra ve yapılan kongreye kadar ve kongreden sonra da hep yanında gölge gibi çalışan Serdar Çorlu oldu.
Serdar Çorlu’nun bu süreçte MHP Demirci adına yapılan tüm işlerde, Yılmaz Ayhan Başkanın hemen yanında yer aldığını, işin yükünü ve sorumluluğunu çekmekten çekinmeyen bir yapıda yönetici olduğunu da söyleyebilirim.
ÖNCE KARAR, SONRA OYLAMAYI DA DUYDUK
Geçtiğimiz Pazar günü akşamında MHP İlçe teşkilatında seçim takvimi içinde aday olabilmek için işleme konulan istifalarla, yerleri boşalan başkan ve yönetim kurulunun yedeklerden tamamlanması için bir toplantı yapılır.
Enteresan olan ise şu; Karar defteri yazılıyor, yedek isimler kongre listelerinden bulunuyor veya aranıyor bilgilendiriliyor. Yazılan karar metninin içinde de başkan isminin yazılacağı yerde satırda boşluk bırakılıyor, imzaya açılıyor karar verilirse o boşluğa o ismin yazılacağı gibi anlaşılmaz bir usül benimseniyor. O an hazirun da 11 kişi bulunuyor 14 kişiye tamamlanacak isimler telefonla aranıp reylerinin rengi öğreniliyor. Karar alınabilmesi için 8 kişi de yeterli. Fakat eski başkanlardan biri çıkıp parmağıyla işaret edip "Yasin Yalçın başkan olacak" diyor. Bu arada tartışma hararetleniyor. Serdar Çorlu böyle bir işin yapılamayacağını söylüyor. Buna karşılık "başkan sen ol" deniliyor. Hazirunda olanlardan tercih Serdar Çorlu başkan olarak çıkıyor. Ancak Serdar Çorlu hem bu yöntemi benimsemediğini, hem mevcut yönetim kurulunun hatalarını ve eksiklerini beyan ederek "ben başkan olmam bu yanlışın içinde de daha fazla kalamam" diyor.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINDA YER ALMAYAN BİLGİLER
Bunu niye yazdım. Karar defterinde karar olarak önceden yazılıp isim kısmı boş olan yere ismi yazılan genç bir kardeşimiz Yasin Yalçın’ın bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yüzünden.
Erkan Kaya’nın istifası ile ilgili yazdığım köşe yazısında ismini geçirdim ve yukarıda anlattığım anlaşılmaz bir siyasi parti metodu ile başkan olarak benimsendiğini kast ettiğim için, bu sosyal medya mesajını yazdığını sanıyorum. 
Bu detayı yazayım ki bu genç kardeşimiz atama ile belirleme arasındaki farkı da kavrasın. Benim yazımda atama diye bir şey yok. 
O paylaşımı da buraya koyuyorum inanmayan baksın.

Köşe yazımda meydanda, okumayanlar veya okuyup da bu detaya dikkat etmeyenler, bu yazının en altında yazarın diğer yazıları kısmından yazıyı bulabilirler de. Telefondan okuyanlar ekranın en altına inip masaüstü görünüme geçmeden yazarın diğer yazılarını göremezler, bunu da hatırlatayım.
Bu genç kardeşimiz bu sosyal medya paylaşımında keşke Ankara yolunda olduğunu, Demirci’ye dönmekte olduğunu da yazsa kamuoyuna net ve doğru bilgi vermiş olurdu.
Ve yine bu genç kardeşimiz yanında iki yönetim kurulu üyesi biri eski ilçe başkanlığı da yapmış, biri eski belediye meclis üyeliği yapmış, son yönetim kurulu kararına göre kendi isminin hemen yanına başkan yardımcısı olarak kendi ismini de yazmış büyükleriyle birlikte, Pazartesi günü yani bugün saat 15.20 ‘de MHP Genel Merkezine giriş yaptığını da yazsa idi.
Ve yine bu genç kardeşimiz bu paylaşımında sanki ben atandı yazmışım gibi "atandığım haberleri asılsızdır" yazıp ironi yapacağına, ellerindeki liste ile birlikte MHP Genel Merkezinde Semih Yalçın ile görüştüklerini, ellerindeki listeyi verdiklerini ve Semih Yalçın’ın da kendilerine "buna genel merkez ve İl başkanlığı istişareden sonra karar verecek, siz listeyi bırakıp gidebilirsiniz" dediğini de yazsaydı.
Konu böyle daha iyi anlaşılmış olurdu.
SERDAR ÇORLU KIRGIN İSTİFA ETTİ
MHP Demirci ilçe yönetiminin renkli isimlerinden biri oldu Serdar Çorlu. Hatta Yılmaz Ayhan ‘a hep destek olup ona da çok güvendi. Bunu kendisi de beyan etti. Ancak yönetim içindeki hiyerarşik yapının bir türlü oluşmaması, seçim kazanmak, belediye başkanı çıkarmak hedefleri dışında, Büyükşehir Demirci’ye karşı tavır alan bu ikilem içinde istifayı tercih ettiğini, Yılmaz Ayhan’ın ise bütün insanları yarı yolda bıraktığını iddia etti.

İşin özü şu beyler.
MHP Demirci teşkilatının geldiği son nokta içler acısı.
Böyle bir yöntemle teşkilatlar oluşmaz, başkan da olunmaz.
Böyle durumlarda MHP İlçe Başkanı kooperatif ya da apartman yöneticisi seçer gibi  kendi aralarında oylama yaparak, kararı önce yazıp, imzalayıp,  sonra oylayarak ve hatta toplantıya gelememiş, fakat yedek listeden boşalan listeye girmişlere telefon edilip, fikri alınarak  belirlenmez.
Atama ve görevlendirmeyi sadece ve sadece MHP Genel Merkezi yapar.
Dolayısıyla bu oylama ve alelacele yapılan Ankara seferiyle MHP Genel Merkezine sunulan, masaya konulan liste, hükümsüz ve yok hükmündedir.
SON SÖZ : "Politika söz konusu olduğunda, hak ve hukuk kolaylıkla suç haline dönebilir."C.Bergius
19 Kasım 2018
Mustafa Temiz
YORUM EKLE