MHP Manisa 'da Ters Giden İşler

 MHP Demirci’ye ne oldu? 1 ve 2 yazılarımızın ardından Manisa Son Haber Whatsapp ihbar hattına ve sitemizin künyesinde bulunan iletişim maillerine öylesine bilgiler geldi ki, doğrusu bizler de şaşırdık.

 
Gelen bilgiler arasında ülkücü okurlarımızın paylaştıklarından anladık ki, şu an Manisa ‘nın birçok ilçesinde de bizim yazılarımızda, Demirci’de yaşadığımız ve yazdığımız durumlar, meğerse tıpa tıp yaşanıyormuş.



Sorumlu bir yayıncı olarak gelen ilginç maillere ve telefonlara tekrar tekrar dönerek, gelen bilgilerin teyidini de sağladım.



Muhalefet hareketinden sonra birçok ilde olduğu gibi Manisa’da da teşkilat görevinden istifalar ve görevden almalar oldu. 



Bunların yerine yeni atamalar yapıldı. 
Yeni göreve atananlarda genel merkeze sadakat arandığı söylense de, atamaların birçoğunda buna dikkat edilmediği, partiyi temsil kabiliyet ve yeteneği olmayan kişilerin görevlendirildiği görülmektedir. 



Burada enteresan bir durum da var. 
Atananların bazılarına bakılırsa bunlar, genel merkeze sadakatini açıkça göstermiş ve göstermekte devam eden kişilere karşı da arkalanmakta ve sadakati daraltma gayreti görülmektedir.



Bizim bizzat müşahade ettiğimiz durumlar vardır. 
“Partinin başında Devlet Bahçeli oldukça MHP den bir halt olmaz” diyen Bahçeli karşıtı bazı kimseler, belediye seçimleri dâhil son üç seçimde partiye asla uğramayan, bizzat AKP nin yaya ve araç konvoylarına katılıp bayrak sallayanlar bu yaşanılan son süreçteki genel merkez atamalarında yönetimlere girmişlerdir.



İl çapında göze batan başka gariplikler de vardır. 
Büyükşehir dâhil MHP Manisa’da altı belediyeye sahiptir. 
Bilebildiğimiz kadarıyla bir ikisi hariç diğer başkanların Genel Başkana bağlılıklarını biliyoruz. 
Hal böyleyken, baştan beri İl yönetimi ve TBMM ‘de MHP’nin Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın bu belediyelere asla uğramadığı; Ama referandum çalışmaları için gittiği ilçelerde AKP’li belediyeleri ziyaret edip, hediyeler kabul ettikleri halde, kendi MHP li belediyelerini pas geçtiklerini herkes ulu orta konuşmaktadır. 



İki tarafın da kendi gerekçeleri vardır;
*Bir taraf; genel merkezin atadığı makamları herkesin kabullenmek,  saygı göstermek zorunda olduğunu söylemektedir, haklıdır da.

 
*Diğer taraf ise, genel merkez zırhını kuşanarak bunu kendi şahısları için savaşın baştan galip tarafı avantajı halinde kullanarak, kendilerine tepeden bakmayı hak sayanların nezaketsizliği olarak görmektedir. 
Camiada sonuç cümlesi olarak yüksek sesle konuşulan şudur:
Tek vekile düşmüş Manisa’da, kendisi Manisalı olmadığı halde; grup başkan vekilliğini kendisi için Manisa’nın kudretli adamına dönüştürmekte kullanan Erkan Akçay:
*Manisa’daki seçim ve milletvekili kayıplarının asıl sebebi kendisidir.
*Hal böyle iken, yine de gelecek seçimlerde kendi kazancı, MHP nin kaybı uğruna, teşkilatları kendine göre şekillendirme gayretindedir. 
*İşte bu sebeple atamalarda: ihanet, iltihak, liyakat, sadakat vb haller tam olarak dikkate alınmadığı için, (hadi muhalefeti saymayalım) davanın sadık tabanı, emektarları, hak ve ehliyet sahipleri arasında rahatsızlığa sebep olmaktadır.



Genellikle her partide ve üç büyük il dışında seçmen ve taban, hemşerilik bağına önem veriyor ve belki de bu sebepten bazı kusurları başka yere yıkmak gibi bir psikolojinin içine de düşüyor kim bilir…



Kısa süre içinde Manisa ‘nın MHP manzarası olarak bunları tespit ettik.
Partinin ulu çınarlarından, ülkü ocaklı bıyığı yeni terleyen delikanlıya kadar bize ulaşan herkesi dinledik.



Dinlediklerimiz ve kendi öğrendiklerimizden de bu yazıyı derledik.
Bu yazdıklarımızı eleştiri olarak değil, bir dost tavsiyesi olarak görüp öyle algılarlarsa amenna.
Algılamazlarsa da canları sağolsun, sonuçlarını onlar yaşar, bizde yine yaşanılan sonucu buradan yazarız.



Ama bunları yazdığımızda en başına  “biz söylemiştik” deriz.



Mustafa Temiz

-

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yalnızkurt
Yalnızkurt - 7 yıl Önce

mustafa bey demirci belediyesini kaybettik ders almadık. büyükşehiri de kaybedersek gerçek samimi ülkücüyü o zaman görecez. atalarımızın dediği gibi gurkun civcivi güzün sayılır.

ABDULLAH REYHAN
ABDULLAH REYHAN - 7 yıl Önce

sn temiz manisa da yaşıyorum.mhp üzerine analizleriniz yüzde yüz doğru.sizi uzun süredir takip ediyorum.sitenin merkezi demirciymiş bilgilerinizden buna baktım.demirci gibi ücra bir ilçede sizin gibi cesur objektif ve kalemi keskin birinin çıkması inanın dikkat çekici.tespitlerinizi demirci den görüp 12 den vurmanız sizin kıymetinizi ortaya koyuyor.mhp li biri olarak size teşekkürlerimi sunuyorum..yüreğinize kaleminize sağlık saygılarımla

Salih Yavuz
Salih Yavuz - 7 yıl Önce

artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok mustafa bey...mhp yi̇ mani̇sa 'da boynu bükük koyanlarin uykulari kaçsin uyuyamasinlar i̇nşaallah..

Mustafa Başkurt
Mustafa Başkurt - 7 yıl Önce

çelişkiler ve ilişkiler bugüne kadar mhp de yaşanmayan şeyleri yaşar olduk, bir ülkücü olarak manisa 'da nelerle karşılaşır olduk.yazdıklarının hepsi gerçek kardeşim bir ara yunusemre ilçesini de incelemeye al bak bakalım neler olup bitiyor