Motosiklet tutkusu genç ölümleri getiriyor

 Onların motosiklet tutkuları vardı. Motosikletin üstünde mutlu oluyorlardı. Geçtiğimiz hafta haber bültenlerinde üç isim yazıldı. 


Tahsin Doğdan, Veysel Pınar ve Muhammet Yıldız. Üçü de genç, üçü de hayatlarının baharında kara toprağa verildiler. Arkalarında acılı aileler, acılı arkadaşlar bırakarak gittiler. Manisa ‘da son bir hafta da motosiklet kazaları 3 genç için ölüm sebebi oldu.
Manisa’da motosiklet öylesine yoğun satılıyor ki, kabataslak rakamlarla motosiklet sayısı 200 bin rakamına yaklaşmış durumda.


Tahsin Doğdan Saruhanlı ilçesine bağlı Hacırahmanlı Azimli yolunda bir traktörün motosikletine çarpıp kaçmasıyla hayatını kaybetti. Traktör hala aranıyor.
Muhammet Yıldız Hafsa Sultan Mahallesinde bir kamyonetin çarpması sonucu hayatının baharında motosikletiyle hayattan ilişiğini keserek can verdi.
Veysel Pınar Lise öğrencisiydi. Yaşı henüz 17 olmuştu. Onun da tutkusu motosikletti,  Turgutlu ‘da kontrolü kaybederek bariyere çarpıp kaza geçirdi ve o da hayatını kaybetti.
Manisa ve Türkiye’nin her yerinde motosiklet kazası sonucu ölenlerin yaş ortalamalı hep 20’li yaş sınırında kalıyor. Yapılan tüm denetimlere, kask ve ehliyet kontrollerine rağmen motosiklet kazaları mevsimin yaza dönmesiyle birlikte her geçen gün artıyor, kazalarda bu ülkenin fidanları can veriyor, arkalarında acılı ve gözyaşları dinmeyen aileler bırakmaya devam ediyor.
Manisa ‘da ortaya çıkan bir tablo var ki motosiklet gerçeğini çok daha iyi ifade edilebilir hale getiriyor. TÜİK’in yaptığı bir araştırmaya göre Manisa ‘daki motosiklet sayısı diğer araçların yüzde 15’ini geçmiş durumda ve bir başka deyimle 200 bin sınırına gelmiş gözüküyor.


Motosiklet konusunda mutlaka bir düzenleme yapılmak zorunda. Yaş sınırı konusunun ve motosiklet ehliyeti alma yaşının gözden geçirilmesi gerekiyor. Hayatının baharında gidenlerin ardından gözyaşı dökmeye devam mı edeceğiz?


Mustafa Temiz

- - - -

YORUM EKLE