Organize işi için organize olun, hem de hemen, şimdi...

Kula Organize Sanayi Bölgesi kısa sürede büyük mesafe aldı.
Geçtiğimiz hafta basında yer alan haberlerde bölgenin parsel satışları bile başlamış bilgisi de vardı.

*
Bildiğiniz gibi Demirci'de de bir OSB hedefi konmuştu.
Bu konuyu yapılan seçimle seçildikten sonra her türlü toplantı, platform ve ziyaretlerde dillendiren Demirci  Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Nurettin Kelem, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bu işin peşine düştü.
Bu bölgenin kurulması ile ilgili son süreçte görevinden alınan Ticaret Bakanı hemşehrimiz Ruhsar Pekcan'ın da katkısı küçümsenmemeli.
Uzun süredir bir sessizlik sürünce, Kula OSB ile ilgili basında haberler de çıkınca, memleket üzerine beyin fırtınası yaptığımız dostumla da bu konuda üç beş kelam edince, en azından bu işin akibeti ne alemde diyerek, birkaç noktaya temas ettim.

*
BAKAN PAKDEMİRLİ DEMİRCİ'YE GELMEDEN BİRKAÇ GÜN ÖNCE İMZALAMIŞ
OSB ile ilgili çalışmaların belli bir takvimi var. Ancak yaklaşık son günlere kadar Orman Bakanlığında takılı kalmış bu iş. Bu boş zaman dilimi yaklaşık 7-8 ay.
Ta ki orman bakanı Bekir Pakdemirli'nin Demirci ziyaretinden bir kaç gün önce imzayı atana kadar.
Mesele şu ; 
Manisa İli, Demirci İlçesi Sevinçler Mahallesi 208 ada 177 parsel numaralı 165.851,09 m² yüzölçümüne sahip Mera vasıflı taşınmazın tamamında "Organize Sanayi Bölgesi" yapmak için tahsis amacı değiştirilerek hazine adına tescil edilmesi gerekiyordu. 
Bu onaylandı, Manisa valisi de bakanlık halledince olur verdi.
Ama siyaset işte, Pakdemirli Demirci'ye gelecek, müjdeyi verecek ya, illaki siyasi şov yapılacak. Kayıp 7-8 ay kimsenin hesabında veya umurunda bile değil. Oysa bir ilçenin kaderi ama gel de anlat böylelerine.

*
BU AŞAMADAN SONRA DEMİRCİ BELEDİYESİ İŞİNİ YAPACAK
Demirci OSB'nin kurulacağı saha meralıktan çıkarılarak sanayi bölgesi olarak hazineye aktarılınca, mevzuat gereği Demirci Belediyesine de görev düşüyor. 
Buranın 4 Takım Tescil dosyası tanzim edilerek İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'ne belediye tarafından gönderilmesi gerekiyor. 
Geçtiğimiz Ocak ayının 20'sinde belediyeden bu tescil dosyaları istenmiş, bir kaç gün sonra 1 ay olacak, umarım gerekli 4 takım tescil dosyası gönderilmiştir.
Demirci Belediyesindeki sıkıntı şu. Endişem şu. Bu işin çıkacağı birimin, kırdığı ceviz üçü beşi geçti, yargıdan burnunu kurtaramadı başkan Selçuk bile, bir türlü düzgün iş çıkmıyor. Fen işleri müdür vekilinin ziraat mühendisi olduğu yerden endişe duymamız çok doğru aslında... Umarım bu kez işlerini düzgün yaparlar da bu kez de gecikme olmaz, memleketin işi geri kalmaz ve hatta davalık olmazlar.

*
ORGANİZE SANAYİ İÇİN BİLE ORGANİZE OLAMAMIŞLAR
Yaptığım görüşmelerde adı organize ile başlayan, ilçemiz için çok önemli bu çok önemli bölge için bile, siyasetin, STK'ların ve seçilmişlerin maalesef organize olamadıklarını da gözlemledim.

*
Yapılan ziyaretler, temaslar ve işi hızlandırmak için yapılan girişimlerde hem görsellikte, hem de arzu edilen işin bir an önce bitmesi ve hayat bulması için topyekûn bir araya gelinemediğini de maalesef öğrendim.

!
Gidilen yerlerde, ziyaretlerde çekilen fotoğraflar benim bu iddiamın aynası gibi görünüyor.
Sürükleyici unsurların tamamı bu fotoğraflarda ve verilen pozlarda maalesef bir arada değiller.
Ruhsar Pekcan bakan olduğunda hayırlı olsun ziyareti için hemşerimiz Ticaret Bakanını ziyaret için oda başkanlarını bile Ankara'ya götürürken, Polatlı'dan geri döndüren birilerinin ilçe de ön adam olması en büyük talihsizliğimiz iken, bu OSB işinde de bir yere gidilirken, nezaketende olsa, telefonla bile iletişime geçilmediği bilgisini öğrenmek de tesadüf değil sanırım.

*
Siyasi iradeyi temsil edenler, talep gelmesi halinde Ankara'da kapalı kapıları açabileceklerini ifade ediyorlar. 
Hatta öğrendim ki, Bakan Pakdemirli'nin ziyareti öncesi ilçe adına talep edilen işler listesine Demirci OSB'ye ayrılan bölgenin meradan sanayi bölgesine dönüşmesi ve hazineye devri için evrakın imzalanması konusu da dahil edilmiş.

*
Ancak bu işin takibinde lokomotif kesinlikle Demirci Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri, makinistte genç başkan Kelem gibi görünüyor.
Demirci'ye Organize Sanayi Bölgesi kurulması için başlanan çalışmalar kapsamında ön başvuru ve dosya hazırlama süreci tamamlanmasının ardından tam 2 yıl geçmiş, 22 Ocak 2020 de dosya Manisa valisine teslim edilmiş. 

*
Süre uzun, birde bakanın imza sürecinde yaşanan boş zamanı hesaba katınca, zaman su gibi akıp geçmiş.

*

TUİK'İN 2021 RAPORU SİZİN BECERİKSİZLİKLERİNİZİN KARNESİ ASLINDA
TUİK'in 2021 raporu açıklanınca Demirci adına ortaya çıkan tablo hepimizin içini acıttı. Raporun Demirci bölümünü okuduğumuzda bir tarihi gerçekle daha karşılaşıyoruz. Bu rapor aslında sizin beceriksizliklerinizin karnesi gibi görünüyor.Rakamların değil, adamların Demirci'ye ve insanlarına yalan söyledikleri ortaya çıkıyor. 

*
Göç had safhada, ilçe olarak küçülüyoruz beyler. Doğal gaz getirebilmek için merkez nüfusunu tamamlamak için 20 bin edebilmek için, kaç toplantı yaptınız, taşıma suyla değirmen döndürdünüz, TUİK raporu bu sahte işinizi de ortaya çıkarıyor. Botaş işi bitene kadar nüfusta Demirci'ye nüfusunu taşıyanlar mı geri gitmiş, yoksa onlar duruyorda işsiz gençler mi ilçeyi terki viran etmiş? Bu soruyu kafanızı kaşıya kaşıya düşünün! İş lazım iş, bu gençler gidiyor.

*
Demirci'nin dibi işte bu döneminde yapmadığınız, kulak ardı ettiğiniz, bir araya gelmediğiniz, memleket meselesini unutup, siyasi didişme ve koltuk savaşı yaptığınız işlerden sonra delindi. 

*
Borlu ve 8 köy elimizden giderken, Demirci nüfusu 50 binin altına inerken, Adalet Bakanlığı'nın tasarruf tedbirleri ilk kez bu ilçede uygulanıp, mevcut cezaevi kapatılırken, 1 yıl sonra 2. sınıf ilçe iken, 3. sınıf ilçe durumuna düşerken, yan gelip yatmanız sebep oldu.
Seçim zamanlarında açılan ağzınız, yaptığınız yüzde 70'i yalan olan sözleriniz ve vaatlerinizle bu ilçe geriliyor, küçülüyor.
Etrafımızdaki ilçeler geliştikçe, biz yerimizde saydığımız için Demirci ufalıyor.

*
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk orman arazisine yaptığı kaçak bina yüzünden mahkeme tarafından yargılanırken ve ceza alacağı aklına düştüğünde, nasıl Manisa'nın AKP'li milletvekillerini toplayıp, kendi paçasını kurtarmak için, bakan Pakdemir'liye gitti ise, keşke bu iş içinde bakana gitseydi. Zamanı boş geçirmeseydik.

*
Kendisinin mahkeme aşamasında paçayı kaptıracağı ortaya çıktığında gittiği Demirci'deki eşraf, siyasi, bilge kişilikler ve eski mevkidaşlarını, keşke yüzüne gözüne bulaştırdığı işleri yapmadan önce de ziyaret edip, telefon edip, akıl alsaydı. OSB içinde böyle dört elle sarılarak gayretli olsaydı.

*
Orman genel müdürüne seccade götürüp ceza almamak için 2-B ricacısı olurken, OSB için de aynı kaygıyı keşke çekseydi de kılını kıpırdatsaydı. Genel müdürü OSB içinde ziyarete gidebilseydi.

*
TV'ler de ulusal gazetelerde hakkında manşetler atılırken, keşke İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun yargılama izni verdiği, kaçak işleri, yargı kararları yerine bu yaptığı hizmet ve Demirci'nin işi takip ettiği haberleri çıksaydı.

*
Yoksa bu düzen bozulmasın, organize bölgede, iş hayatı ve emekçiler de organize oluverirler, bölgedeki en ucuz işçilik ve sosyal güvence eksikliği olan Demirci'de onun yerine emsal teşkil edecek işyerleri açılırsa, şimdiki kör düzenin yerine, yerine sosyal haklar ve iş güvencesi hortlayıverirse endişesi mi çekti birileri.

*
Kara kedi Başkan Selçuk görevde iken hep var. Bu da siyaset, belediye, stk her neyse paralel yürümesi gereken memleket işlerine ket vuruyor.

*
Başkan Selçuk, kutuplaştırarak aynı reisi gibi kendi saflarını sıklaştırıyor, siyasi iklime göre cepheleri hep açıyor, genişletiyor, kopmaları sağlıyor, kopanları yanına topluyor ve maalesef her günün şartlarına göre  oluşan siyasi iklimde de, onun bu inanılmaz şeytani şansı yüzünden, hak etmediği halde sandıktan irade olarak karşımıza çıkıveriyor.

*
Temas kurduklarıma Demirci OSB için süre sordum. Soru netti. " Bu iş ne zaman biter?"

*
Ancak kimse net süre veremiyor. Süreyi telafuz edenler de sonradan telefonla arayarak, bunu lütfen yayınlama of the record diyerek benim elimi ayağımı bile bağlıyor. Gazetecilik etiğinde bu işe uymak bir kalite meselesidir, ben bu kuraldan hiç ödün vermedim, vermem de. Süre verip cayanları yazamıyorum, kusura bakmayın gayrı...
Bu işin başarısız olmaması gerekiyor.
Başarısız olursa şayet;
Faturayı bu paralel hareket etmesi gerekip de, iş kendisine geldiğinde nispeten alakadarmış gibi gözüken taraflar sakın birbirlerine kesmesin. 
Hatta bunu kendi aralarında bile birbirlerine sakın söylemesin. Memleketin işi görülürken ahengi bozmanın hiçte yeri yok.
Bir an önce bir araya gelip, masanın etrafında Demirci OSB için öncelik sırası ve görev dağılımını yapın, işi takip edin, iş sahaları açılsın, bu memleketin gençleri artık bu şehirde yaşasın.

*
Doğduğu yerde aç kalanlar, doyduğu yere gitmek zorunda kaldığı için, Demirci ilçesinin sokaklarında üç beş ihtiyarın cami ve ev arasındaki gidip gelmelerine ,bunun için ticaretin zar zor yürüdüğüne şahit oluyoruz.

*
Belki bu yazımdan sonra bu işin bitiş tarihi şu kadar olur, şu gün bitecek diye açıklama yapacak olan olursa, beni bulsun....

*
Telefonum 7/24 açık, memleketin işini seçilmiş, atanmışlara, seçmesini, ayırt etme yetisini seçimlerde bir türlü kullanmayı beceremeyen, kaliteli insanı ve işin ehlini seçebilmeyi , sandığa attığı zarfta iradesine yansıtamamış Demircililere rağmen, bu işleri de takip eden, sorup, sorgulayan bir gazeteci var.
Umarım bunu olsun unutmazsınız değil mi?

*
Organize işi için organize olun, hem de hemen, şimdi... 

*
16 Şubat 2022
Mustafa Temiz


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali seyit demir
ali seyit demir - 2 yıl Önce

Valla helal olsun. Kaleminden zehir akıtıyorsun ama ne halkın ne idarecilerin ne de siyasetçilerin umurunda bile değil. Sen SİMAVDA OLSAN ABİ SİYASETÇİLER SİYASETİ BIRAKIR VEYA O İŞİ BİTİRİR HELAL OLSUN ABİ .dEMİRCİLİLERDE BİRAZ SUÇLU SUSUYORLAR OY VERMEYİ BECEREMİYORLAR SİMAVDAN GÖRÜNEN MANZARA BU.HAYIRLI İŞLER ABE

Aykut AKDERE
Aykut AKDERE - 2 yıl Önce

Kalemine sağlık bilinçli kalemlerde uyarmasa bunların çalışacağı yok