Bebek gelişiminde maden suyu çok önemli

Uzmanların maden suyu konusunda yaptıkları açıklama oldukça dikkat çekici bulundu. Maden suyunun içindeki vitamin ve minerallerin bebekler için çok faydalı olduğunda birleşen uzmanlar, süt veya suyla hazırlanan bebek mamalarının soda ile karıştırılarak bebeklere verilmesinin faydalarını da bir bir sıraladılar. Bebek büyüten okurlarımızın bu haberimizi dikkatlice okumasını tavsiye ediyoruz.

Bebek gelişiminde maden suyu çok önemli
 Uzmanların maden suyu konusunda yaptıkları açıklama oldukça dikkat çekici bulundu. Maden suyunun içindeki vitamin ve minerallerin bebekler için çok faydalı olduğunda birleşen uzmanlar, süt veya suyla hazırlanan bebek mamalarının soda ile karıştırılarak bebeklere verilmesinin faydalarını da bir bir sıraladılar. Bebek büyüten okurlarımızın bu haberimizi dikkatlice okumasını tavsiye ediyoruz.



Uzunca bir süredir maden suyunda yapılan araştırmaların sonucuna nihayetinde ulaşıldı. Maden suyu (halk ağzında soda) bileşiminde içeridiği mineralleri ve kalsiyum oranları ile 7'den 77'ye herkesin ilacı olarak açıklandı Özellikle de bebeklerin gelişme döneminde ihtiyacı olan mineralleri ve kalsiyumu içeriğinde barındıran maden suyu hakkında uzmanlar, bebek mamalarının da maden suyu ile yapılması gerektiğini vurguladı. Adeta mineral yuvası olan maden sularının doğalının evlerden eksik edilmemesi gerektiğini açıklayan uzmanlar, özellikle de bebek mamalarında kullanmanın bebeğin vücuduna daha faydalı olacağı ve gelişiminde ihtiyacı olduğu tüm minerallere kavuşacağın da açıklamalarına eklediler. Peki kalsiyum deyince akıllara ilk gelen süt ve süt ürünlerinin yerini maden suları mı alacak? Sadece anne sütünün kullanıldığı dönemlerde alınmaması tercih edilen maden suyunun, ek gıdalara ilk başlanıldığı andan itibaren verilmesi gerektiğinden bakın nasıl bahsettiler.


MADEN SULARINI BEBEKLERDEN AYIRMAYIN
Kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında en fazla yarar sağladığına inanılan süt ve süt ürünleri, yerini maden suyu mu alacak? Gerekli araştırmalarını tamamlayan uzmanlar, her besinin yerinin ayrı olduğunu söylerken, bebek mamalarını su ile değil de maden suyu ile hazırlayın diyerek, maden suyunun önemini belirttiler.  Araştırmalara göre maden suyunda bulunan kalsiyum miktarı sütteki ile eş değer. Süt ürünlerinden kalsiyumun emilimi 1 ise mineral sularda bu değer 0.9 ile 1.1 arasında. Uzmanlara göre bu miktar da kas ve iskelet sisteminin büyümesi için yeterli


MADEN SUYU HER YAŞTA KULLANILIR


Maden suyunun bitmek bilmeyen faydalarına bebeklere de sağladığı fayda da eklenince doğru yerden ve doğru zamanlama ile edinilen maden suyu, vücuda ekstradan enerji de sağlamakta. Prof. Karagülle, “Maden suyunda kalsiyum, magnezyum, sodyum, klorür, bikarbonat ve sülfat var. Bunlar vücudun ihtiyaç duyduğu temel mineraller. Özellikle Magnezyum kas çalışmasında kalsiyuma destek olarak çok önemli. Bu minerali vücuda yeteri kadar almazsak vücuttan çekiliyor” dedi. Maden suyunun her yaşta rahatlıkla kullanılabileceğine dikkat çeken Karagülle, “Bebeklerde anne sütünün yanında ek beslenmeye geçildiğinde mamalara biraz maden suyu eklenirse bebeğe iyi bir mineral desteği sağlanmış olur. Maden suyunun içerdiği bikarbonat, mide asidinin fazlalığını bastırıyor, aynı zamanda kan basıncını düzenleyici etki gösteriyor. Sülfat ise karaciğer, safra kesesi ve kalın bağırsağın düzenli çalışmasına yardımcı. Ülkemizde birçok değerli maden suyu kaynağı var. Bunlardan biri de Kızılay Maden Suyu. Mama yapımında tercih edilebilir” diye konuştu. 





MADEN SUYU NEDİR?


Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulara verilen isimdir. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda özel miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 ppm'den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su, 1500 ppm'den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su denilmektedir. Maden suyu ihtiva ettiği alkali oluşturucu minerallerle vücudun çeşitli elektrolitlerinin konsantrasyonunu düzenler ve özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat yoğunluğunu dengeler. Bu mineraller, organizmanın biyokimyasal reaksiyonlarına aktif olarak katılır ve düzenler.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 02:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fulya Can
Fulya Can - 3 yıl Önce

Soda ile maden suyu birbirinden farklı. Soda karıştırarak mama hazırlanması yazılmış. Düzeltilmesi uygun olur.

SIRADAKİ HABER