İnsanlık için tehdit bir bakteri

Uzmanların antibiyotik kullanımı ile ilgili uyarıları sosyal medya dahil tüm yayın organlarında insanlıkla paylaşılırken ABD'nin Pensilvanya eyaletinden gelen haber bir bakteri ile ilgili oldu. Bu bakterinin antibiyotiklerle mücadele edilse bile yok edilemediğini açıklayan bilim adamları, bu bakterinin insanlık için tehdit oluşturduğunun da altını çizdiler.

İnsanlık için tehdit bir bakteri
 Uzmanların antibiyotik kullanımı ile ilgili uyarıları sosyal medya dahil tüm yayın organlarında insanlıkla paylaşılırken ABD'nin Pensilvanya eyaletinden gelen haber bir bakteri ile ilgili oldu. Bu bakterinin antibiyotiklerle mücadele edilse bile yok edilemediğini açıklayan  bilim adamları, bu bakterinin insanlık için tehdit oluşturduğunun da altını çizdiler.

ABD Pensilvanya’da yaşayan bir kadında görülen bakteri, bilinen tüm ilaçlara direnebiliyor. Şimdiye kadar hiçbir antibiyotiğin öldüremediği bakteri, bilim insanlarını korkuturken eğer bu bakteri yayılırsa büyük bir felaket yaşanabilir. Bilim insanlarının son çare olarak gördüğü kolistinin bile etki etmediği bakteri, ABD Hastalık Kontrol Merkezi direktörü Thomas Frieden’a göre antibiyotiklerin sonunu getirmiş olabilir. Bakterilerin direnç geliştirmesini engellemek için sadece acil vakalarda kullanılan kolistinin bu bakteriye etki etmemesi uzmanları korkutuyor. İlacın daha önce Çin’de hayvanlarda kullanıldığı açıklanırken, bu gizli silahın etkisini bitirdiği aktarılıyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 02:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER