MS hastalığının tedavisinin mümkün olduğu açıklandı

Milyonlarca MS hastasını heyecanlandıran haber İngiltere’den geldi. İngiltere ‘de MS hastalığı konusunda araştırmalarını sürdüren bilim insanları MS gibi hastalıklara sebep olan hücreleri düzelterek hastalığın seyrini durdurup tam tedavi için önemli bir adım atmayı da başardılar.

MS hastalığının tedavisinin mümkün olduğu açıklandı
 Milyonlarca MS hastasını heyecanlandıran haber İngiltere’den geldi. İngiltere ‘de MS hastalığı konusunda araştırmalarını sürdüren bilim insanları  MS gibi hastalıklara sebep olan hücreleri düzelterek hastalığın seyrini durdurup tam tedavi için önemli bir adım atmayı da başardılar.

İngiltere'de araştırmalarını sürdüren bir grup bilim adamı, Multipl Skleroz (MS) gibi otoimmün hastalıklarla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmada, immün hücrelerin bağışıklık sistemine saldırmasını engelleyerek bu hücreleri normale döndürecek bir terapi geliştirdi.


MS, dünya üzerinde 2,5 milyon insanın yaşadığı bir hastalık. Bilim insanları, bu hücreye sebep olan hücreleri tespit edebiliyor. Geliştirilen terapi sayesinde, tespit edilen bu hücreler normal hale döndürülebiliyor.


Geliştirilen tedavi yönteminin en önemli yanı giderek artan antijenik fragman enjeksiyonu ile etkili bir tedaviye ulaşılabileceğini ortaya çıkarıyor olması. İmmünoterapinin nasıl çalıştığını ortaya çıkarmak için , bilim insanları bağışıklık hücrelerini derinlemesine inceleyerek hangi genlerin ve proteinlerin tedavi için açılıp, kapatılabileceğini ortaya çıkardı. Bu terapi yöntemiyle birlikte, dünya üzerinde MS hastalığını yaşayan milyonlarca insanın iyileşmesi umut ediliyor.


Apitope firması tarafından, tedaviyle ilgili klinik araştırmalar sürdürülüyor.


2015 Ağustos'unda tedavinin 2. klinik fazıda geçtiği duyuruldu. Progresif MS hastalarında tedavinin pozitif etkileri olduğunu ve bağışıklık sisteminin dengeye ulaştığı açıklandı.


ATX-MS-1467 ile tedavi edilen hastalarda %78'e kadar beyin lezyonlarında kontrast azalma görüldü.


ATX-MS-1467 adı verilen ilaca dair çalışmanın 2016 yılı içinde sonuçlandırılacağı belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 22:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
feride
feride - 8 yıl Önce

YAAA.???

.

SIRADAKİ HABER