Pandemi Salgını Yaşlıları Nasıl Etkiledi?

Covid-19 yaşamımıza girdiğinden beri en çok yaşlı insanları etkiledi. Pandemi salgını nedeniyle, tedavi süreçleri için eskisi gibi rahatlıkla hastaneye giderek günlük, haftalık ve hatta aylık kontrollerini yaptıramayan yaşlıların, bu kısıtlı süreç nedeniyle ruhsal bozukluklar yaşadığı da uzmanlarca belirtiliyor.

Manisa Son Haber
Pandemi Salgını Yaşlıları Nasıl Etkiledi?

Nöroloji Uzmanı Dr. Hamit Toprak, ''Uzun süren bu pandemi döneminde yaşlılarımızın evde kalış sürelerinin uzaması, hem fiziksel hem de psikolojik olarak onları ve ailelerini zorluyor. Bu hastalarımız eskiden olduğu gibi rahatça hastaneye gidemedikleri için fiziksel ve psikiyatrik rahatsızlıkları ve bulguları da gözden kaçıyor, tedavileri gecikiyor'' diye konuştu.


Sinsi şekilde ilerliyor! Uyku bozukluğu, yorgunluk hissi
Dr. Toprak sözlerine şöyle devam etti: ''Geriatrik hastalarda çoğu hastalık daha sinsi bulgularla seyrettiğinden aile fertleri tarafından geç fark ediliyor. İleri yaş hastalarda yeme-içme ve uyku bozuklukları, kaygı ve depresyon gibi duygudurum bozuklukları, yorgunluk hissi, günlük davranışlardaki farklılık herhangi bir hastalığın habercisi olabilir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER