Salihli seçimini yaptı

140 yıllık bir geçmişe sahip olan Salihli 31 Mart’ta tarihi bir seçimi yaşadı. Mevcut Belediye Başkanı Zeki Kayda hak ettiği bir zaferi yaşadı.
2014 yılının 4 Nisan’ında Salihli değişecek, kabuğunu kıracak demişti. O günden, son ana kadar gece gündüz Salihli için çalışan bir başkan vardı Salihli’de. Çizdiği yol haritasıyla seçim broşüründe vaat ettiği projeleri birer birer hayata geçirdi.

Şimdi burada neler yaptığını uzun uzadıya anlatmayacağım zira Başkan Kayda’nın beş yıllık icraatları bu sütunlara sığmaz.
O vizyoner bir başkandı.
Ufku geniş, Salihli sevgisi tarif edilemezdi. 
Özel sohbetlerimizde bile hep aklında doğup büyüdüğü Salihli’ye borcumu nasıl öderim kaygısı vardı.
Bir gün olsun izin kullanmadı. Bir an olsun aklından Salihli’yi çıkarmadı.
Çılgın projeleri başlattı, tamamladı. Yarım asırlık yaralara merhem oldu. Salihli’nin geleceğine damga vurdu. Çalışan, üreten bir Salihli diyordu. Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarını çok önemsiyor, yatırımcıların ayağına kadar gidip şehrimize fabrika yapın diyordu. 
Bunu başardı. Önümüzdeki süreçte binlerce insana burada iş kapısı açılacak. Emekli şehrinden; çalışan, üreten şehir yaratacak.
Üniversite hayali gerçeğe dönüştü. Eğitimci başkana da bu yakışırdı.  Fakülte binasını tamamlayarak İktisadi ve İdari bilimler Fakültesini Salihli’ye kazandırdı. 
Yıllarca Atatürk adına hiçbir hizmet yapmayan sosyal demokrat belediyeciliğine adeta ders verdi. Yaptığı spor salonuna Atatürk adını koydu.  Bülent Ecevit adının Salihli’de ölümsüzleşmesin sağladı.
Zeki Kayda, Büyükşehir ve Ankara ile uyumlu çalıştı. Hizmet anlamında karşılığını Salihli adına aldı. Doğalgaz çalışmaları tüm şehirde devam ediyor. Onlarca kişi şimdiden doğalgaz tesisat işine girdi. Kaç tane bu işle ilgili dükkân açıldı bilmiyorum ama Salihlili olup dışarda oturan makine mühendisleri Salihli’ye gelip iş kurdular, yanlarında onlarca kişiye istihdam sağladılar. Bir başkan için şehrin büyümesi, güzelleşmesi, insanların mutlu olmasından daha büyük bir onur ne olabilir ki… 
O gönüllere girmeyi de başardı. Yaşlısı genci, yediden yetmişe herkes başkanını sevdi Salihli’de. Dualarda yer buldu. Gönüllerde yer edindi.
Bu seçimin kazananı Zeki Kayda ve Cumhur İttifakı  .. Ama asıl kazanan kesinlikle Salihli oldu.
Önümüzdeki yıllarda bu düşüncem kesinlikle başkan Kayda’nın projeleriyle tescillenecektir.
Salihli’de sağduyu kazandı, hizmet kazandı, dürüstlük kazandı.  
Tebrikler sayın başkanım. 
Teşekkürler Salihli…
03 Nisan 2019
İsmail Kıran

 

YORUM EKLE