Salihli Vizyon’un yeni sayısı il olmaya odaklandı

Salihli Vizyon Dergisi’nin 67. sayısı “Salihli İl Olmayı Hak Ediyor” manşetiyle çıktı. Dergide Salihli Kaymakamı ve Belediye Başkanı’nın konuyla ilgili görüşleri de yer aldı.

Salihli Vizyon’un yeni sayısı il olmaya odaklandı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın periyodik yayın organı olan Salihli Vizyon Dergisi, yeni sayısında il olma konusuna odaklandı. 

Fiili olarak etrafındaki 9 ilçenin merkezi durumunda bulunan Salihli’nin, önümüzdeki dönemde il olarak ilan edilmesi beklenen 19 ilçe arasında yer alması gerektiği konusuna vurgu yapılan dergideki yazılarda, bu görüşü destekleyici veriler alt alta sıralandı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “İl olma fırsatını iyi kullanmalıyız” başlıklı başyazısında, il olma ihtimalinin Salihli’de büyük heyecan yarattığını ifade etti.

“İl olmayı çoktan hak ettik” diyen Yüksel, “Salihli’nin uhdesinde öyle bir potansiyel var ki, il olmakla bu potansiyel bir şahlanışa dönüşecektir” görüşünü savundu. Yüksel, yazısında şu görüşlere yer verdi:

“Şimdiki haliyle bile aslında Salihli çevresinde bulunan dokuz ilçenin merkezi konumundadır. Zengin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra bereketli toprakları, eğitim ve sağlıkta civar ilçelerin bir merkezi konumuna gelmesi, ekonomik gelişmişlik düzeyi, hızlı bir gelişim ivmesi yakalayan Salihli Organize Sanayi Bölgesi, yetişmiş insan gücü gibi pek çok avantaja sahibiz. Kültür ve sanatta da söz sahibiyiz. Hoşgörülü ve eğitimli insan yapısıyla bölgenin kültür başkenti konumundayız.” 

Yüksel, siyaseten değil, objektif bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde Salihli’nin il olmayı çoktan hak ettiğini, Cumhuriyet’in 100. yılında müjdeli bir haber beklediklerini ifade etti. 

Ekonomik gelişmişlik endeksinde üst sıralarda bulunan Salihli’nin il olma kriterlerinin tamamını bünyesinde barındırdığı görüşünün savunulduğu dergide, ayrıca Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir ile İzmir’deki Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Eren İlhan Güney’in de destekleyici görüşleri de yayınlandı.

Salihli Vizyon Dergisi’nin yeni sayısı üyelerin yanı sıra milletvekilleri ve kamuoyu önderlerine de ulaştırılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER