Girişimci ve güçlü kadınlar fark yaratıyor

Kadınların gücünü ülkemize duyurmak için sosyal medya hesabı üzerinden bir araya gelen "Girişimci ve Güçlü Kadınlar" topluluğu, geçtiğimiz gün aylık toplantılarını gerçekleştirdi. Topluluk Başkanı Fatma Tülü, "Kadınlarımızın hepsinin ayrı ayrı başarı hikayeleri var, tüm topluluk üyelerimle gurur duyuyorum. Üreten kadınların her zaman yanındayım" dedi

Girişimci ve güçlü kadınlar fark yaratıyor

İzmir'de yaklaşık 8 bin üyeye sahip olduklarını vurgulayan Girişimci ve Güçlü Kadınlar topluluğu başkanı Fatma Tülü, hayatın içinde kadınların daha çok yer alması gerektiğini vurguladı. Yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Tülü, "Öncelikli amacımız kadınlarımız ekonomik anlamda ayakta durması. Kadınlarımız ülkemizde ne yazık ki eşlerinden baskı görmeye devam ediyor. Pek çok kadın iş hayatına atılamıyor. Bu noktada biz de evlerinde üretim yapan kadınların ürünlerini halkla buluşturmasına yardımcı oluyoruz.  El emeği göz nuru ürünler, örgü, çanta, süs eşyaları, takı tasarım, ahşap boyama, kurutulmuş gıdalar, el yapımı turşu gibi üretilen ürünlerin daha kolay satılmasını sağlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde kadınlarla beraber tur yaptık. Sadece ekonomi anlamında değil, kadınlarımız sosyal olarak da zenginleşmesi gerekiyor. Sizler de biliyorsunuz psikolojiyi ne kadar sağlam tutarsak, yaşamımıza o denli sarılırız. Topluluk olarak ayda bir gerçekleştirdiğimiz toplantılarda sosyalleşmeyi de sağlıyoruz. Kadınlarımız dört duvar arasında evlere kapanmasın hayattan kopmasın istiyoruz" diye konuştu.


"TÜM KADINLAR İLE GURUR DUYUYORUZ"
"Türk tarihimizde kadınlarımız hep mücadeleci olup, başarılara imza atmıştır" diyen Fatma Tülü, "Ülkemizin ilk kadın doktoru Safiye Ali, ilk kadın avukat Süreyya Ağaoğlu, İlk kadın uçak pilotu Sabiha Gökçen, cumhuriyet tarihinin ilk kadın bakanı Prof. Dr. Türkan Akyol olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nda Kara Fatma, Şerife Bacı, Halime Çavuş gibi iz bırakan kadınlara da sizlerin aracılığınızla saygılarımı gönderiyor, aramızdan ayrılanları rahmetle anıyorum.  Bizler de mücadeleci ruhla varını yoğunu ortaya koyan kadınlarımızı kendimize örnek alıyoruz.  'Ne yapabiliriz ?'diye her zaman düşünüyoruz. Tüm kadınlar ile gurur duyuyoruz. Girişimci ve güçlü kadın olarak ilerleyen günlerde çok daha farklı projeler ile ülke gündeminde yer alacağız" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2023, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER