Saruhanlı Belediyesi Dev Festivale Hazırlanıyor

Saruhanlı Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı, Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı ile 15. Altın Üzüm ve Kültür Festivalini bir arada kutlayacak.

Saruhanlı Belediyesi Dev Festivale Hazırlanıyor

Saruhanlı Belediyesi tarafından bu yıl 30 Ağustos ile 7 Eylül  tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerin hazırlıkları devam ediyor. Festivalde müzik dünyasının ünlü isimlerinden Zara ve Murat Başaran sahne alacak.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada,  İlçenin en büyük gelir kaynağı olan üzümün tanıtımı ve önemini ortaya koymak adına geleneksel olarak her yıl düzenlen “Altın Üzüm ve Kültür Festivali”nin bu yıl 30 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Festival ile 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılını da bir arada kutlayacaklarını dile getiren Bilgin, dev bir organizasyon hazırladıklarını söyledi.

Etkinlikler kapsamında 30 Ağustos Salı günü saat 16.00’da İstasyon meydanından 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanına kadar bando takımı eşliğinde kortej yürüyüşü düzenleyeceklerini ifade eden Bilgin, festivalin içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi;

"Kortej yürüyüşümüzün ardından 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında festivalimizin açılış programını gerçekleştireceğiz. Daha sonra Hükümet caddesinde kurulacak alışveriş sergisi ve stantlarının açılışını yapacağız. 30 Ağustos akşamı sevgili Murat Başaran'ın sahne alacağı halk konseri düzenleyeceğiz. Ayrıca çocuklarımız ve gençlerimiz için Hükümet konağının karşısındaki otopark alanında lunapark kurulacak."

YAMAÇ PARAŞÜTÜ YARIŞMASI DA VAR

Başkan Bilgin, festival kapsamında 1, 3 ve 5 Eylül akşamı yörenin yerel sanatçıları Kurtuluş Akgöl, Soner Emre ve Akasya Yüce konserleri düzenleyeceklerini, 2 ile 4 Eylül tarihleri arasında da Çınaroba mahallesinde Yamaç Paraşütü Hedef yarışması yapılacağını bildirdi.

ZARA KONSERİ 7 EYLÜL AKŞAMI

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı olan 7 Eylül tarihinde resmi törenler düzenleneceğini ifade eden Bilgin, aynı gün akşamı ilçedeki PTT binası yanında bulunan otopark alanında ünlü şarkıcı Zara'nın sahne alacağı ücretsiz halk konseri düzenleyeceklerini kaydetti.

23 Eylül Cuma akşamı da tiyatro gösterisi düzenleyeceklerini dile getiren Bilgin, bunun yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerinde yer alacağı festivalde İlçe halkının keyifli günler geçireceğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2022, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER