Başkan Çelik'ten 19 Mayıs ve Kadir Gecesi Mesajı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayımladığı mesaj ile kutladı.

Manisa Son Haber
Başkan Çelik'ten 19 Mayıs ve Kadir Gecesi Mesajı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik mesajında şöyle dedi; “Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 da Samsun’a ayak basması, Anadolu’nun istiklal mücadelesinin meşalesidir. İstiklal mücadelesi bu hareketin aydınlığında Anadolu’nun her yerine büyük bir azimle yayılmıştır. 19 Mayıs’ta Samsun’da başlayan bu kutlu mücadele, Büyük Taarruz Zaferi’yle taçlanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmuştur. 19 Mayıs 1919, bağımsızlığımızın miladıdır ama bağımsızlık mücadelemizin sonu değildir. Dünyanın altın köprüsü ve medeniyetler beşiği konumundaki vatan toprağımız Anadolu’yu dün işgal eden güçler, bugün de kılık ve taktik değiştirerek saldırılarını sürdürmektedir. Ancak şu husus iyi bilinmelidir ki; kim ne yaparsa yapsın, hangi kılığa girerse girsin ve içimizdeki hangi uşaklar, hainler, gafiller, maşalar ve kandan beslenenlerle işbirliği yaparsa yapsın, muasır medeniyet yolundaki kutlu yürüyüşümüz kararlılıkla devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hedeflerine erişmede en büyük güç kaynağımız, milletimizin bağımsızlık ideali, milli irade, kahraman şehitlerimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin daha iyi imkanlara ve donanıma kavuşması için yurt genelinde hükümetimiz, Şehzadelerde ise kurumlarımız ve Şehzadeler Belediyesi olarak bizler her türlü imkanı tahsis ediyoruz. Gençlerimizin geleceğe güvenle hazırlanmaları için onlara verdiğimiz eğitim, spor, kültür ve sanat alanındaki desteklerimiz artarak devam edecektir. Gençlerimizin, ailelerinin ve milletimizin özveriyle sağladığı imkanları fedakarca değerlendirerek, atalarının mirası Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacaklarına ve birçoğu gerçekleştirilmiş olan kuruluş felsefesindeki hedefleri 2023 yılında tamamlayacaklarına bütün varlığımızla inanıyoruz. Bu yıl 19 Mayıs coşkumuzu, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle gençlerimiz ile birlikte meydanlarda yaşayamayacağız. Ancak biliyoruz ki bu yıl alınan tüm tedbirler gelecek güzel günlerimiz için. Bu yıl evlerimizde yaşamak durumunda kalacağımız bayram coşkumuzu gelecek yıllarda çok daha güzel bir şekilde yaşayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşlarını, bu vatan için can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”  

BAŞKAN ÇELİK’TEN KADİR GECESİ MESAJI

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tüm İslam aleminin Kadir Gecesini kutladı.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi; “Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşarken, bin aydan daha hayırlı olan, mükafatların sınırsız olarak verildiği, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arındığı, aramızdaki sevginin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanı bulduğumuz Kadir Gecesi’ne ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek gece, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bu gecede edilen tüm duaların kabul olmasını diliyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle başta Manisalı vatandaşlarımız olmak üzere, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER