Selçuk'lu Demirci Şehri

Haberi görünce bir tuhaf oldum.
"Saruhanlı’ya yapılması planlanan yeraltı otoparkı, gençlik merkezi ve kent meydanı için ön protokol imzalandı." diyordu haberde.
Niye tuhaf oldun? diyebilirsiniz.
Aklıma Demirci'de Büyükşehir Belediyesinin yapmak istediği otopark ve kent meydanı projesi geldi de ondan.

*
Büyükşehir nimetlerinden yararlanmasını bilmeyen, büyükşehir ile yönetilen bir ilin ilçe belediye başkanı olduğunu o dönem bir türlü anlayamayan, ufuksuz, vizyonsuz, öngörüsüz ve artık mahkemelerin belgesiyle hukuksuz işleri olduğu da ortaya çıkan adam.
Kim?  Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve mehter bandosu gibi iki ileri bir geri giden, beceriksiz kadrosu aklıma düştü de yine.

*
Bu haber aslında Demirci'nin ortaya koyduğu iradenin sınıfta kaldığının da yeni bir göstergesi.

*
Seçimden evvel  neler dedi, başkan Selçuk, "kent meydanında sorun yok, yapacağız,edeceğiz, bitireceğiz."
Doğru söylemiyordu, bunu haberlerimde köşe yazılarımda Demirci halkına adeta haykırdım.

*
Çünkü devam eden yargı sürecinin tamamının bilgilerine sahiptim, gelişmeler başkanın aleyhine işliyordu, çünkü başkanın yaptığı iş yasalara aykırıydı, çünkü hukuksuzdu.

*
Demirci maalesef yine  o her zaman yalan rüzgarının çabuk arkasına takılan  yapısını  son seçimlerde de sürdürdü.

*
Seçimden sonra paralı televizyonlar getirtip, canlı yayınlara çıkarak bu halka yine doğruları söylemeyen, "kent meydanında hiç bir sorun kalmadı, ihale aşamasına geldik" diyen kimdi? Tabii ki Pinokyo gibi konuştukça maalesef burnu uzamayan başkan Selçuk.

*
Cengiz Ergün'lü Büyükşehir o ilk zaman bu kent meydanı ve otopark konusunda çok samimiydi.
Ancak o köhne ve dar görüşlü tüccar kafalı zihniyet, ilçenin geleceğini karartan, belediyeyi borç batağına sokan hamleyi sadece siyaseten , bir başka deyişle ve hatta kendi ifadeleriyle  " MHP'li büyükşehir'e bu projeyi yaptırmayacağız, meydanı MHP yaptı dedirtmeyeceğiz"dediler.
Bunu dediler mi? Vallahi de billahi de dediler, yer teslimini büyükşehire yapmayarak bu projeye engel oldular.

*
Demirci'de şehrin ortasında halkın nefes alacağı yer olması gereken yerdeki mezbelelik gibi o yılık, devrilecek gibi duran  şey var ya, önünden her geçtiğimde adeta bana aval aval sırıtıyor.
Bir Allah'ın kulu da çıkıp " ya reis bey burası nolcek?"demiyor.

*
Demircililer zamana oynuyor , susuyor, çekiniyor, herkesin bir mahçupluğu, bir açığımı var diye düşünmeden edemiyor insan.

*


Saruhanlı Belediyesi CHP'li.
Büyükşehir hala MHP'li.
Bakın CHP'li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin uzlaşıyla, işin gereği ne ise yapmış, adam imzayı atmış, büyükşehire yeraltı otoparkı, gençlik merkezi ve kent meydanını yaptırıyor. 
İş bitecek, karşısında poz verecek, çünkü ne demişler, işi yapan değil, yaptırtan ustadır.
Neden? Çünkü işin gereği bu...Seçim bittikten sonra seçilen herkes hizmet yapacak.
Sandıktan çıkan halkın iradesi gerçekleştikten sonra başkan başkandır, yok A partili, yok o C partili diye hesap yapılmaz, hesaplar ne yaptırabilirim, şunu yaptırabilir miyim üzerine olmalıdır. 
Kısaca; Adamlarda  bizimkiler gibi eccik bücük örümcek kafa yapısı yok ki, adam Cengiz Ergün'ün yüzüne gülüyor, işini görüyor. Saruhanlı'ya hizmet getiriyor, yatırım yaptırıyor.

*


Gördes belediye başkanı Muhammet Akyol, adam AKP'den seçildi, Cengiz Ergün'ün iki dönemdir adeta iliğini bile süzdü çekti. 
Adamın Manisa'da büyükşehirden en çok yatırım alan ilçe belediye başkanı olduğu bile ortaya çıktı. 
Demek ki neymiş, uzlaşı ve devlet adamı gibi davranmak hizmeti getirir. Milyonlarca liralık yatırım aldı, Gördes belediyesinin kasasına bile dokunmadı adam, Gördes'i yeniden Gördes yaptırdı.

*


Parasal hareketin olmadığı yerde bizim başkan huzursuz oluyor, para işi işin içine  girince temas edemedi mi rahatsız.
Bu tür işlerde para hareketi onun kontrolünde olacak. Ama büyükşehir yapsa bu kontrol gücü hiç olmayacaktı. 

*
Demirci Belediyesinin ihale işlerinde hep pazarlık usulü tercih edilmesinin sebebi ne sizce?
Yıllardır soruyorum bu vesile ile bir kez daha sorayım. 
Sayın başkan bu yaptığın ucube yılık kent meydanı inşaatını kime ihale ettin? 
Firmanın adı müteahhitin ismi ne? 
Buraya şu ana kadar kaç para harcadın?
Meclis yetkisiyle çektiğin 7 milyon TL kredi nerede?
Buraya bu paranın kaçını yamadın?
Aslında yamamadın, çöpe attın çöpe..

*


Demircililer şunu bilsin; Bu kent meydanının olduğu alan kamusal alan olarak kaldı.
Demirci Belediyesinin yaptığı bu bina bugün kesinleşen yargı kararlarına göre artık kaçak yapı ünvanını aldı. 
Başkan hukuki yolları tüketti, kendi de tükendi ve hatta artık deniz bitti. 
Burası artık katakülleyle Çevre Şehircilik Bakanlığının daga dugası onayla yaptığı gibi ticari alan falan değil.
Bunu kim diyor mahkeme kararları.

*
DEDİKODU KAZANININ ALTINA ODUN ATANLAR VAR
Soruşturmalardan, müfettişlerden, İçişleri bakanlığının mülkiye müfettişlerinden, bakanın hakkındaki soruşturma iznini onaylamalarından bir türlü kurtulamayan Demirci Belediye Başkanı Selçuk'un ağzında bir laf.
"Ben yapmak istedim ama yaptırmadılar"
Kim yaptırtmadı? 
CHP, İYİ Parti, bir de gasteci Temiz..
Deme ya, ya iktidar kim?
Sen AKP'nin belediye başkanı değil misin?
CHP, İYİ Parti, gasteci Temiz de kim oluyor?
İnanır mısınız? Hala böyle feryat ediyor başkan Selçuk.

*
İşin ilginci ise bu söyleme inanan sade vatandaşlar yanı sıra seçilmiş, sandıktan çıkmış ahmaklar bile var.
Üstelik bunlar ciğer yakalamış kedi gibi bunları sağda solda da cahil cahil,  bilgiden kanundan yasadan eksikli oldukları halde  anlatıyorlarmış, hadsizlik yapıp biri de bugün çarşıda bir sohbet anında  bana bunu söyledi ama üstünden Doğu Ekspresi gibi geçtim, raylara yapıştı kaldı.

*
Selami Selçuk'a bunları yaptırtmayan kanun, bunu yaptırtmayan mahkemeler, hakimler, devletin müfettişleri.
Verilen kararlar resmi, kanun ne diyorsa o.
Mahkemelerin kararları elimde var.
Bunları yazılarımda ve haberlerimde çoğu kez kamuoyuyla paylaştım.

*
Selami Selçuk şunu bilecek, kervan yolda düzülmez.
Her işin başında resmiyeti sağlama alacaksın.
Kanun mahkeme, hakim, savcı karar verince de cızıklamayacaksın.

*
Bak elin oğluna Büyükşehir'e şakır şakır iş yaptırıyor.
Tavsiyem şu Zeki Bilgin'e git, belediyecilik usulü adabı öğren. İş meydanda, adam bu konuda ehil ve usta, yol yordam öğren, "bu işlerin altından nasıl kalktın" diye bir sor.

*
Ha sen bu cıvık cıvık particilik işlerini çok seversin, belki "o CHP'li" dersin gitmezsin,  olmazsa Gördes'te Muhammet başkanın yanına git, bak o AKP'li sen gibi. 
Ama adam başkan, başkan. Büyükşehir'den nasıl yatırımlar aldı, nasıl işler yaptırdı, ondan usül nizam öğren.

*
Ha bu arada her projede patlayan Fen işlerinin çalışanlarını da yanında götür. Onların yaptığı arızalı işler seni kısa devre yapan trafo gibi hep mahkemelerde patlattı bugüne kadar. 

*
Fakat köstebeklerim şunu da diyor " başkanım bu yasal değil, yapmayalım, sıkıntı yaşarız" falan diyen olmuş fakat sen" yapın hiç bir şey olmaz " demişsin. O çocuklarda ekmek davasına yutkunmuşlar, susmuşlar yapmışlar. Onlar da o ziyarete gittiğin belediyenin mevkidaşlarından bürokratlardan ders alsın. 
Gerektiğinde kanunsuz işi yapmasınlar. Bunları sen almadın mı, diploma var, kadro yok, imza yetkisi yok. Sonra kadrosu müsait diye, İhsan Temel zamanında belediyenin önündeki çimleri bile, kimseye itamat etmeyen, çimler sararmasın diye kendi sulayıp, işini yapan ziraat mühendisini Fen İşleri Müdürü vekili yap, imzaları ona attır, günü kurtar öyle mi? Ya o çocuk ne bilsin fen işini iskan işini parsel işini... Adam ziraat mühendisi Demirci'de şehrin güzelleşmesinde payı olan her tarafı çiçekle ağaçla donatan biriydi zamanında o ziraat mühendisi...

Vallahi de billahi de Demirci'de seçilmiş ama ilçeyi geri götüren fiyaskolarıyla ünlü fıkralar üretilecek başkan oldun he, haberin olsun.

*

Bu çocukların hepsi imza yetkisi olmayan, yetkili de dahil olmak üzere, belki de hesap verecek. Bu işler minör basılacak yerde majör basarsan armoninin bozulması gibi bir şey. Anlayan anlar, minör yerine majör sesi çıkınca solist detone olur, o majörü basana nasıl bakar. Şarkı biter, sahne kapanır. Bu işler de böyle işler.

*
Benden laf çıkmaz bilirsin !  

Ne olur, Ziraat mühendisinden Fen İşleri Müdürü yaptığın, her işte imzası olan o arkadaşı mutlaka götür emi, bak hatırım kalır başkan.

Onun attığı her imzanın nereye gittiğini, işlerin nerelere geldiğini öğrenmesi lazım, adamın da başını yaktın. Süleyman Soylu onun hakkında da senle birlikte "soruşturma açın" diye imzayı çakmış, biliyon değil mi?

*
Zeki Bilgin'e gitme tercihi yaparsan, bir de özür borcun var, adam geçen Demirci'yi ziyaret etti, muhtarlarla bir araya geldi, seni göremedik, yoktun ve hatta senin çok yakınındaki biri bunu da dillendirdi. Zeki Bilgin ve muhtarların bulunduğu hazirunda " gönül arzu ederdi ki, Demirci Belediye Başkanımız Selami bey de burada olmalıydı, diyalog güzel bir şey"dedi haberin olsun.

*
Bir ara bu ilçe ziyaretlerini gerçekleştir, büyükşehirden yatırım alıp ilçelerinin çehrelerini değiştiren belediye başkanlarını ziyaret et.

*
Suyun ısındı, gidiyorsun başkan, kalan günlerin için gitmeden en azından memlekete böyle bir faydan olsun.
İstanbul'un, Ankara'nın eski defterleri açıldıkça neler olup bittiğini öğreniyoruz, kitaplarda pis işlerin yazılı olduğu bir sürü rezalet ortaya çıktı. Murat Ağırel'in Parsel Parsel kitabını okumanı tavsiye ederim. Senin hikayelerle benziyor bazı olaylar.  Elbet bir gün bizim eski defterleri de açarız.
Beni araştırmacı gazeteci yaptın ya şu yaptığın kanunsuz, etik olmayan işlerinle.
Eh eski defterleri açınca sayende bir de yazar  olur kitap yazarım artık "Selçuk'lu Demirci Şehri" adı hazır. İçini dolduracak malzeme için gün sayıyorum. Anladın değil mi?
Aklımdan en az iki kitaplık malzeme çıkar diye geçiyor, haberin olsun.
Mustafa Temiz
27 Ekim 2021


 

YORUM EKLE