Sıpa Olsun

 Soyadından hiç de memnun değildi Abbas amca. Tüm resmi işlerinde, özellikle Hastanede olsun, mahkemede olsun adının “- Abbas Eşek”  diye anons edilmesinden bıkmış usanmıştı. Sabrının tek sebebi atalarına olan saygısıydı.
Zaman geçtikçe bu sabrı da tükendi. Öyle ya sabrın da bir sınırı vardı. En sonunda kararını verdi bu soyadından kurtulacaktı. Bir arzuhalciye gidip, kendisine bir arzuhal yazdırdı ve mahkeme gününün gelmesini beklemeye başladı.
Duruşma günü geldiğinde, kendisi ve şahit gösterdiği iki kişiyle birlikte hakim huzuruna çıktılar. Hâkim, “Soyadını neden değiştirmek istiyorsun?” diye sordu. Lisan-ı münasiple kendisine “eşek” denilmesinden duyduğu rahatsızlığı anlattı. Şahitler de Abbas amcanın soyadı yüzünden uğradığı mağduriyetleri anlattılar. 
İkna olan hakim “Abbas efendi yeni soyadın ne olsun” dedi. Abbas amca da “sıpa” olsun dedi. Duyduklarına inanamayan hâkim talebini tekrar ettirdi. Ama duyduğu doğruydu ve “Sıpa” soyadını almak istiyordu.
Hâkim noktayı koydu: “Abbas efendi, pek uzun sürmeden, bu sıpa büyüyünce yine “eşek” olmayacak mı?
Başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği için hazırlanan taslak metinde, sadece “Başkan” kelimesi geçen yerler “Cumhurbaşkanı” ile değiştirildi.
Abbas amcanın yeni soyadına dönmesin bu iş?
Bu Cumhurbaşkanı da biraz büyüyünce Başkan olmasın?
YORUM EKLE