AK Parti'nin Demirci'nin de içinde olduğu 11 ilçe belediye başkan adayı ne zaman açıklanıyor?

MHP'nin Manisa ilçeleri belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından gözler AK Parti genel merkezinde...

AK Parti'nin Demirci'nin de içinde olduğu 11 ilçe belediye başkan adayı ne zaman açıklanıyor?

11 ilçede iddialı isimlerin aday adayı olduğu AK Parti de belediye başkanlığı için sürecin sonuna gelindi.

Cumhur İttifakı Manisa’da Büyükşehir ve 6 ilçede MHP adayına destek verecek. Geriye kalan 11 ilçede ise AK Parti’nin adayı desteklenecek. Milliyetçi Hareket Partisi, Manisa Büyükşehir, Kula, Selendi, Salihli, Sarıgöl, Alaşehir ve Turgutlu’da adaylarını açıkladı.

CENGİZ ERGÜN MANİSA'DA TEKRAR ADAY GÖSTERİLDİ

31 Mart 2019 Manisa Yerel Seçim Sonuçlarına göre, MHP’nin adayı Cengiz Ergün, oyların % 52,8’ini alarak Manisa büyükşehir belediye başkanı seçilmişti. Ergün MHP tarafından yeniden aday gösterildi.

Diğer ilçelerde ise AK Parti’nin adayları seçim yarışına girecek ancak adaylar henüz açıklanmadı. Bu konuda partide hareketli süreç başlıyor. Edinilen bilgilere göre AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, önümüzdeki Cuma günü AK Parti Genel Merkezi’nde olacak.

YENİŞEHİRLİOĞLU İLÇE ADAYLARINI BELİRLEYECEK EN ETKİLİ İSİM

Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu ile İl Başkanı Hızlı, AK Parti Genel Merkezi’nde gün içinde görüşmeler gerçekleştirecek. Genel Merkez yöneticilerinin, Manisa’daki adayların belirlenmesi amacıyla Yenişehirlioğlu ve Hızlı’nın görüşlerine başvuracak. Genel Merkez’in, Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu’nun adayların belirlenmesi noktasındaki görüşlerine büyük önem verdiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

HAFTA SONU AÇIKLANMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK
 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı’nın Genel Merkez’deki görüşmelerinin ardından, AK Parti’nin Manisa ilçe adaylarının hafta sonunda açıklanması sürpriz olmayacak. Adayların hafta sonu açıklanmaması durumunda ise takip eden hafta içerisinde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CUMHUR İTTİFAKINDA AK PARTİ’YE BIRAKILAN İLÇELER

Öte yandan Manisa’da Cumhur İttifakı’nın AK Parti adaylarını destekleyeceği ilçeler şu şekilde: Ahmetli, Akhisar, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Saruhanlı, Soma, Şehzadeler, Yunusemre.

HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2024, 04:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER