AKP İtiraz Etti Oylar Yeniden Sayıldı : Gaziosmanpaşa'da Seçim CHP'nin!

Gaziosmanpaşa'da seçimlere AKP'nin itirazı sonucu oylar yeniden sayıldı. CHP seçimi yine kazandı.

AKP İtiraz Etti Oylar Yeniden Sayıldı : Gaziosmanpaşa'da Seçim CHP'nin!

AKP'nin itirazlarıyla oyların yeniden sayıldığı Gaziosmanpaşa'da seçimin kazananı değişmedi. Yeniden sayım işleminde de CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe birinci sırada çıkarken, bu sayımla seçimin sonucu kesinleşmiş oldu.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından İstanbul’da AKP de CHP de oyların birbirine yakın olduğu ilçelerde sonuçlara itiraz etti. Gaziosmanpaşa’da CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe oyların yüzde 40,45’ini alarak birinci oldu.Mevcut belediye başkanı ve AKP’nin adayı Hasan Tahsin Usta ise oyların yüzde 40,12’sini aldı. İki aday arasındaki oy farkı ise 970'du.

SEÇİMİN KAZANANI YENİDEN CHP!

AKP’nin Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz kabul edildi, CHP de İl Seçim Kurulu’na başvurdu ancak itirazları reddedildi. Bunun üzerine CHP, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. Bugün CHP’nin YSK’ya yaptığı itirazın sonucu beklenmeden kurulda bazı sandıklar yeniden sayılmaya başlandı. Sayım sonuçlandı seçimin kazananı yeniden CHP oldu.

ÖZGÜR ÇELİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açıklamasında "Son sandık sayıldı, tutanağın bize ulaşmasını bekliyoruz. 1029 sandıkta Gaziosmanpaşa'da 848 oy farkla Hakan Bahçetepe seçildi. Yeniden sayımda sadece 122 oyluk bir düşüş yaşandı" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER