CHP Demirci İlçe Başkanı Özkıran " Yılmaz Ayhan aynaya baksın"

MHP Demirci İlçe Başkanı Yılmaz Ayhan’ın Demirci ‘de yayınlanan haftalık yerel bir gazetede yaptığı açıklamanın yankısı devam ediyor.

CHP Demirci İlçe Başkanı Özkıran
selcuk
 MHP Demirci İlçe Başkanı Yılmaz Ayhan’ın Demirci ‘de yayınlanan haftalık yerel bir gazetede yaptığı açıklamanın yankısı devam ediyor.

İlk tepkiyi gösteren Demirci Saadet Partisi İlçe Başkanı Kadir Kalan ‘ın ardından MHP Demirci ilçe Başkanı Ayhan ‘ın ayni açıklamasında sözünü ettiği “CHP Demirci ‘de sıra ile gelen başkanlık sistemi var” iddialarına CHP Demirci İlçe Başkanı Mustafa Özkıran’dan çok sert bir açıklama geldi.

İlçemizde yayın yapan yerel gazetenin 03.05.2017 tarihli sayısındaki haberde açıklama yapan MHP ilçe Başkanı Sayın Ayhan “Aynaya baksın, öyle konuşsun” diyen Özkıran “yapılan bu açıklama yersiz, zamansız ve uzlaşıdan uzak, tamamen acemi bir siyasetçi söylevidir” Sen atamayla gelen bir kişi olarak kongrende korkularına boğulup, yılların yönetim kurulu üyelerini ve başkanlarını ve hatta partinin emektarlarını, çilesini çekmiş üyelerini dahi delege seçimi yapmadan listelerden silip, başka partili kişileri dahi delege yaparak zaten korkularına yenildin. CHP ‘de delege seçimleri demokratik olarak yapıldıktan sonra listeler 15 gün süre ile askıya çıkar, 15 gün süre ile delege listeleri askıda kalır ve itiraz olmaz ise kongre yapılır.


CHP demokrasi adına güzel örnekler alınması gereken bir partidir. Bizde sandık kongreden kongreye kurulmaz, milletvekili ön seçimlerinde de CHP delegesi hür iradesini sandığı atar ve Manisa ilindeki milletvekillerinin sıralamasına bile CHP’de delege karar verir. Genel merkezde yazılıp çizilen milletvekili listelerinin ne kadar demokratik olduğunu her platformda tartışırız. MHP Demirci ‘nin kongre öncesinde delege listelerine yapılan itirazlar meydandadır, Ayhan ve takımının rakip aday ve listesi kazansa bile bunlar görevden alınır, bizler yine göreve getiriliriz diyerek kargaşa ortamı yarattıkları iddiaları günlerce ilçede konuşulmuştur. Göreve yeni seçilmiş yeni bir ilçe başkanının seçildikten sonra verdiği ilk demecinde ilçedeki tüm siyasi partileri hedef alan ve gerçekdışı ifadelerle halkın zihnini karıştıran bir açıklama yapması bir siyasetçinin daha ilk günden halkın nazarında gözden düşmesi olarak ifade edilebilir. “Seçilmiş tek ilçe başkanı benim” ifadesi gerçek dışıdır, şu anda faaliyet gösteren tüm siyasi partilerin ilçe başkanları kongrelerden seçilerek görev yapmaktadır. Şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımda 28 Kasım 2015 yılında yapılan ilçe kongresinde delegelerimizin teveccühü ile iş başına getirildik. Bu gazeteye verilen demeç ne kadar yersiz, yakışıksız ve basit bir yaklaşımdır. Bizler CHP olarak seçimden yeni çıkmış bir başkan ve yönetimine başarı dileklerimizle ziyareti planlarken böyle bir açıklama ile büyük bir şaşkınlık yaşıyoruz. Sayın Ayhan’ın açıklamasında partimizden bahsetmesi ve gerçeği yansıtmayan benzetmeleri karşısında söz hakkı doğduğu için yanıt vermek zorunda kaldık. Kamuoyuna ve Demircili hemşerilerime MHP İlçe Başkanı Sayın Yılmaz Ayhan’ın partimizle ilgili yaptığı açıklamalara itibar etmemesini bir kez daha hatırlatıyor, CHP Demirci Örgütü olarak selam ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 01:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER