Demirci'de Cumhur ittifakının belediye meclis adayları listesi önce yayınlandı sonra yayından kaldırıldı

31 Mart 2024 günü yapılacak yerel seçimler öncesinde seçim heyecanı tüm yurtla birlikte Demirci ilçesinde de devam ediyor.

Demirci'de Cumhur ittifakının belediye meclis adayları listesi önce yayınlandı sonra yayından kaldırıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi kararları çerçevesinde partilerin adaylarını bildirme süresi bugün (20 Şubat 2024 günü saat 17:00 'de) sona erecek. Verilen aday listeleri içinde bulunan evraklardaki eksikliklerin giderilmesi için 2 gün süre de verilecek.

MECLİS ADAYLARININ FOTOĞRAFLI LİSTESİ SOSYAL MEDYADA YAYINLANIP BİR SÜRE SONRA NİYE KALDIRILDI?

Cumhur ittifakının Demirci belediye başkan adayı kontenjan ve meclis adaylarının listesi fotoğraflı olarak AK Parti Demirci İlçe Başkanı Nurullah Akgün tarafından kendi şahsi sosyal medya hesabından akşam saatlerinde yayınlandı.

Aday belirlenmesi için YSK'nın verdiği süreye saatler kala listenin sosyal medyada yer alması ilçede dikkatleri üzerine çekti.

Ancak bu listeler yayınlandıktan bir süre sonra silindi.

Listenin önce yayınlanıp sonra silinerek yayından kaldırılması Demirci'deki siyasi kulislerde gündem oldu.

Kulislerde yayınlanan listede bugün saat 17:00' a kadar değişikliklerin olabileceği veya liste yayınlandıktan sonra sıralara itiraz edilebileceği veya sırasını beğenmeyen adayların istifa eğilimine yönelmiş olabilecekleri iddia edildi.

İlçede bugün saat 17:00 de YSK'nın açıkladığı sürenin bitmesinden sonra tüm bu soruların cevabı verilmiş olacak.

Yayınlanıp kaldırılan listede, Cumhur ittifakının belediye başkan adayı olarak Erkan Kara görülürken, kontenjan adayı olarak Mustafa Gül ve İsmail Karakaş isimleri görülüyordu.
meclis üyeliklerinde de MHP ve AK Partili adaylar arasında fermumar sistemi uygulandığı dikkatlerden kaçmadı. 

Bugün saat 17:00'dan itibaren çıkacak listedeki isimler veya isimler arasında sıraların değişip değişmeyeceği ilçede merak konusu oldu.

Sosyal medyada yayınlanıp kaldırılan listenin niye önce yayınlandığı ve sonra neden kaldırıldığının cevabını ise sadece AK Parti Demirci İlçe Başkanlığına atama ile gelen başkan Nurullah Akgün verecek.

MANİSA SON HABER

HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2024, 03:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER