Hüseyin Akkurt'tan bomba gibi açıklamalar

Son seçimde katıldığı AKP'den istifası gündem olan Manisa ve Demirci Belediyeleri bağımsız meclis üyesi Hüseyin Akkurt yaptığı açıklamalarla gene gündeme oturdu. Manisa medyasının röportaj yapabilmek için peşinden koştuğu Akkurt yine bomba açıklamalar yaptı

Hüseyin Akkurt'tan bomba gibi açıklamalar
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın AK Parti'den istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine yaptığı geri dönün çağrısı gündeme oturdu. Özdağ, açıklamasında Manisa'nın Cengiz Ergün'e teslim edilmemesi gerektiğini söylemişti.  Özdağ'ın yankı uyandıran bu açıklamalarının ardından AK Parti'den istifa ederek bağımsız sıralarına geçen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akkurt Spil Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.  
1994 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Demirci Belediye Başkan Adayı olan ve ardından 1995-96 yıllarında MHP Demirci İlçe Başkanlığı yapan Hüseyin Akkurt, verdiği uzunca bir aradan sonra 2009 yılında MHP Demirci 1. sıra Belediye Meclis Üyesi seçildi. Kendi deyimiyle "O zamanki Belediye Başkanı İhsan Temel'in biraz meclis üyelerini önemsememesi nedeniyle" gelen davet üzerine MHP'den ayrılarak, 2014 yılı yerel seçimlerinde AK Parti sıralarına katıldı ve tekrar birinci sıradan belediye meclis üyesi seçildi. Son olarak seçimden 17 ay sonra AK Parti'den ayrılarak tekrar MHP'ye geçti. 
 ÖZDAĞ ARADI TELEFONU AÇMADIM 
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın kendisini aradığını ancak telefonu açmadığını vurgulayan Akkurt, "Selçuk Özdağ cep telefonumdan beni aradı. Telefonumda Selçuk Özdağ ismini görünce cevap vermedim. Onların ne diyeceklerini ben biliyorum. Neden ayrıldın ne yapıyorsun diye soracaklar.. Benim tekrar AK Parti'ye dönüşüm söz konusu değil. Bunu bir kere bilin. Ben Cengiz Bey'le ölünceye kadar varım. Siyaset önemli değil. Ben böyle bir dost bulmuşum bırakmam. İster belediye başkan olsun ister olmasın. Sonuna kadar yanındayım" dedi. 
AK PARTİ'DEN AYRILMA SEBEBİM DEMİRCİ BELEDİYE BAŞKANI SELAMİ SELÇUK
 AK Parti'den ayrılma sebebini açıklayan Hüseyin Akkurt, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un yanlış politikaları yüzünden partiden ayrıldığını belirtti. Akkurt, "Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Demirci'ye yapacağı bütün hizmetlere karşı çıkıyor ve resmen yaptırmıyor. Otopark, meydan düzenlemesi gibi büyükşehirin Demirci'ye yapmak istediği tüm hizmetlerin karşısında duruyor. Ben Selami Selçuk ile bunun kavgasını çok yaptım. Büyükşehiri Demirci'ye sokmak istemiyor. Yapacaklarını da yaptırmıyor. Bunun üzerine baktım ki AK Parti Grubu'nda kalarak memleketime faydalı olamayacağım. O yüzden istifa ettim. Şu anda Cengiz Bey, Demirci'nin merkezine yapamasa bile en azından köylerine muazzam hizmet götürüyor" dedi. 
 CENGİZ BEY TÖREN YAPACAK VE ÜÇÜMÜZ DE MHP'YE GEÇECEĞİZ
AK Parti'den istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri olarak, Orkun Şıktaşlı ve Cihan Sarı ile birlikte MHP'ye geçeceklerini açıklayan Hüseyin Akkurt, "Ben AK Parti'den MHP'ye geçmek üzere ayrıldım. Şu anda bağımsız olarak görev yapıyorum. İstifa edenler olarak mecliste 3 tane bağımsız meclis üyesiyiz. Önümüzdeki günlerde Cengiz Bey bir tören yapacak ve üçümüz de MHP'ye geçeceğiz. Belki bizimle birlikte başka Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri de MHP'ye geçebilir. MHP'nin büyükşehirde bütün yaptıklarını destekliyoruz" diye konuştu. 
 AK PARTİ GRUBU CENGİZ BEY'E KAN KUSTURDU
Manisa'nın büyükşehir olmasıyla beraber bugüne kadar AK Parti Grubu'nun, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e adeta kan kusturduğunu söyleyen Hüseyin Akkurt, "Cengiz Bey'le dostluğumuz ölünceye kadar devam edecek. Hiçbir şart beni AK Parti'ye geri döndüremez. Hizmetin yanındayım. Hizmeti yapanları destekliyorum" dedi. 
GÜRCAN İYİ BİR İNSAN AMA TAM BİR LİDER DEĞİL
AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın iyi bir insan olduğunu kaydeden Akkurt, "İyi biri ama kesinlikle tam bir lider değil. Benim istifamın kendisiyle bir ilgisi yok. Tamamen Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un beceriksizliğinden ötürü istifa ettim. Hizmet edemediğim bir yerde durmanın da anlamı yoktu" diyerek açıklamasını sona erdirdi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 20:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mert Ege Çelik
Mert Ege Çelik - 8 yıl Önce

Adamin dibisin Hüseyin Akkurt

kürşad bozkurt
kürşad bozkurt - 8 yıl Önce

bu adama istediğini vermediler demekki cengiz baskan da bu tibinsanlara inşallah guvenmez menfaat nerde bu adam orda memlekette başka adam mi kalmadi

SIRADAKİ HABER