Irkçılığa düşmeden,Suriyelilere bakış ve hükümete "hodri meydan"!

Manisa CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer Suriyelilere vatandaşlık verilmesini TBMM'ne taşıdı. Ülkenin çatışma ortamına sokulduğunu belirten Biçer bu uygulamanın olması halinde iki eşitsiz kitlenin karşı karşıya kalacağını iddia etti. Biçer sözlerini şöyle sürdürdü ;

Irkçılığa düşmeden,Suriyelilere bakış ve hükümete
 Manisa CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer  Suriyelilere vatandaşlık verilmesini TBMM'ne taşıdı. Ülkenin çatışma ortamına sokulduğunu belirten Biçer bu uygulamanın  olması halinde iki eşitsiz kitlenin karşı karşıya kalacağını iddia etti. Biçer sözlerini şöyle sürdürdü ;

Irkçılığa düşmeden,Suriyelilere bakış ve hükümete "hodri meydan"!
Ülkenin eşitsizleri bölgenin eşitsizlerine düşman edilerek ülkede sağcılık ve ırkçılık üretiliyor;kurulacak yeni sistem için zemin etüdü yapılıyor.
Bu zemin etüdünde seçilen her söz özenle seçiliyor.
Önce 3 milyon algısı,sonra 300 bine çekme;ardından kalifiye vatandaş arayışı;sonrasında da TOKİ evleri...
Her söz ile Yoksun ve yoksul halk kesimlerinin sinir uçları ile oynanıyor.
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer:"Ülkenin eşitsizleri bölgenin eşitsizlerine düşman edilerek ülkede sağcılık ve ırkçılık üretiliyor;kurulacak yeni sistem için zemin etüdü yapılıyor,diyerek son günlerdeki Suriyelilere vatandaşlık verilmesini Meclis gündemine taşıdı.
Biçer yaptığı açıklamada "ırkçılığa düşmeden,ülke mağdurları ile savaş mağdurlarının düşman edilmeden" mültecilik haklarının ve ilmesine ilişkin yaptığı çağrıda hükümete de seslenerek "samimiyseniz Suriyelilere mülteci  haklarını verirsiniz,dedi.
Biçer yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Suriyelilere vatandaşlık meselesi;iki eşitsiz kitleyi karşı karşıya getiren bir politik manevra.
Uzun zamandır tüm devlet aygıtı ile  ensesine vurulup elinden lokması alınanlar,elinden vatanı alınan 2 milyonu 18'yaşın altında 3 milyon Suriyeliye düşmanlık besleyen bir halka dönüştürülüyor.
Vatandaşlık için ülkede mevcut hukuk,uluslararası ve anayasal tüm hukuki kriterler ortadayken Kilis'te bir iftar sofrasında boş bulunup söylenecek bir laf değil vatandaşlık verilmesi.
Biliniyor ki bu laf,hayali kurulan sistemin mühendislik evresi.
Biliniyor ki Konya'da bir köpek tartışmasından başka türlü 2 ölü çıkmaz.
"Bu insanlara dair gerçekten bir samimiyetiniz varsa mülteci haklarını verirsiniz, hodri meydan"

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 21:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER