İYİ Partili Meclis Üyelerinden Rest! Dün "Akşener istedi" dedi istifa etti, bugün yeniden aynı göreve seçildi

İstanbul'dan Akşener'e rest geldi. İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in isteği sonrası, görevinden istifa etmişti. İYİ Parti de bugün yapılan grup başkanvekili oylamasında Özkan yeniden İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili oldu. Özkan, oylamaya katılan 8 kişiden 7'sinin oyunu aldı.

İYİ Partili Meclis Üyelerinden Rest! Dün "Akşener istedi" dedi istifa etti, bugün yeniden aynı göreve seçildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, görevinden istifa ettiğini duyurdu. İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa talebinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından geldiğini söyledi.

İbrahim Özkan, "Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim.' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİLİLER YENİDEN ÖZKAN’I SEÇTİ
İYİ Parti İBB Grubu bugün yeniden Grup Başkanvekili seçmek için toplandı. Sekiz Meclis Üyesinin, yedi tanesi yeniden İbrahim Özkan’nın Grup Başkanvekili olması için oy kullandı. Böylece, dün Akşener’in, grup başkanvekili görevinden istifası istediği Özkan, bugün yeniden Grup Başkanvekili oldu.

İŞ BİRLİĞİNİ SAVUNUYORDU
İbrahim Özkan, yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti’nin işbirliğini savunanlardandı. Halk TV’de katıldığı bir programda işbirliğine gidilmemesini eleştiren İbrahim Özkan, “Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir. Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor.

Genel İdare Kurulu, Genel Başkan’a yetki verdi. Şu an böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir” demişti.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN TEŞEKKÜR ETTİ

Kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özkan, “Hür ve müstakil” bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.


 

OY VEREN ÜYELER İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İbrahim Özkan'ın istifasının kendisi tarafından istenildiğini ve yeniden grup başkanvekili seçilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, Özkan'a oy veren İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin 'kesin ihraç' talebi ile disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

KAYNAK : halktv.com.tr

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2023, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER