Manisa Akşener'i mi destekliyor?

Milliyetçi Hareket Partisinde olağanüstü kurultay gündemi sıcaklığını koruyor. Her geçen gün yeni açıklamalarla kurultay sürecinde de saflar belli olmaya başlıyor. Yunusemre MHP İlçe Başkanı Onur Baylan'ın bir gazeteye yaptığı Akşener'i destekler açıklaması yankı uyandırmaya devam ediyor. Bu konuda Baylan'ın çıkışını destekleyen bir açıklama da MHP Manisa eski il başkanı Tamer Akkal'dan geldi. Akkal'ın iddialı açıklamaları şöyle ;

Manisa Akşener'i mi destekliyor?
 Kısa bir süre önce olağanüstü kurultay çağrısı yapan Meral Akşener'e destekler çığ gibi büyüyor.Manisa'da yayın yapan bir yerel gazetenin haberine göre, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan'ın net ve cesur bir tavırla Meral Akşener'e desteklerini sunduğu ve desteklediği isim genel başkan olmadığı takdirde de Yunusemre İlçe Başkanlığı görevinden istifa edeceğini dile getirdiği haber MHP camiasında tartışmalara neden oldu. Konu ile ilgili Manisa Son Haber Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Temiz'e açıklamalarda bulunan MHP Eski İl Başkanı Tamer Akkal, Onur Baylan'ın açıklamalarının yerinde olduğunu ve Manisa'da ülkücü tabanın yüzde 90'ının Akşener'e destek verdiğini savundu.
Milliyetçi Hareket Partisi Eski İl Başkanı Tamer Akkal, önemli açıklamalarda bulundu. Akşener'in MHP genel başkanlığına değil Türkiye Cumhuriyeti'ne başbakan olmaya hazırlandığını dile getiren Akkal, yapılan kamuoyu yoklamalarında Akşener'in genel başkan olduğu taktirde CHP ve AK Partili vatandaşların da MHP'ye oy vereceğini söyledi. 
"AKP'Lİ VE CHP'Lİ VATANDAŞLAR BİLE AKŞENER'E İNANIYOR"
Milliyetçi Hareket Partisi'nin artık büyük düşündüğünü ve Meral Akşener isminin halkta büyük bir karşılığı olduğunu ifade eden Akkal, "Milliyetçi Hareket Partisi artık büyük düşünüyor. Geleneklerine bağlı bir şekilde ve aynı zamanda Türkiye'deki tüm insanlara ulaşabilecek geniş kapsamlı bir siyasi parti olarak iktidara gelmeyi hedefliyor. Meral Hanım'ın sadece Milliyetçi Hareket Partililerden değil, halkta da büyük bir karşılığı var. Sokağa çıkıp, MHP'nin başına kim gelse desteklerinizi sunarsınız' diye sorulduğunda, Merak Akşener ismi zikrediliyor. AKP'li ve CHP'li vatandaşlar bile Meral Akşener Genel Başkan olduğu taktirde destek vereceklerini söylüyor. Bunların haricinde yapılan ciddi kamuoyu araştırmalarında da Meral hanımın ismi ön plana çıkıyor. İşte biz bu sese kulak vererek Meral Akşener'e desteklerimizi sunuyoruz." dedi. 
"BU DEĞİŞİM RÜZGARININ ÖNÜNDE DE KİMSE DURAMAYACAK" 
Manisa'da yapılan kamuoyu araştırmalarına göre yüzde 90'ın üzerinde bir kesimin Akşener'e destek verdiğini ifade eden Akkal, MHP Genel Merkez'in istemediği bu değişimin, er ya da geç yaşanacağını söyledi. Akkal, tabanın sesinin bir muhalefet hareketi olmadığının altını çizerek şöyle konuştu: "Manisa'da delege bazında da yöneticiler bazında da taban bazında da, ‘MHP'de değişim olmalı mı?' sorusuna yüzde 90'ın üzerinde değişim olmalı yanıtı veriliyor. Genel Merkez bu değişimi istemiyor ama bu değişim isteseler de istemeseler de olacak. Bu söylemler bir muhalefet hareketi olarak algılanmamalı. Bu bir taban hareketidir. Milliyetçi Hareket Partisi tabanı artık partide değişim istiyor. Bu değişim rüzgarının önünde de kimse duramayacak." 
"ONUR BAŞKAN DOĞRU BİR TAVIR SERGİLEMİŞTİR"
MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan'ın bir siyasi parti yöneticisi olarak siyasi düşüncelerini dile getirdiğini belirten Akkal, Baylan'a karşı yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu dile getirdi. Baylan'ın düşüncelerini net ve cesur bir tavırla dile getirdiğini ve ilçe yöneticisi olarak Yunusemre'deki ülkücülerin sesi olduğunu söyleyen Akkal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Onur Baylan geçtiğimiz hafta Manisa Olay Gazetesi'ne Meral Akşener ile ilgili bir açıklama yaptı. Bugün de bir arkadaşımız, Onur Baylan'ın bu açıklamalarına istinaden bir basın açıklaması yayınladı. Öncelikle şunu belirtmek isterim; Basına kendisini İlçe Başkan Yardımcısı olarak tanıtan Melih Kaleli şu anda MHP Yunusemre Yönetim Kurulu üyesi bile değildir. Manisa, ülkücü davaya bu kadar emek bu kadar şehit vermiştir. Bu kadar şehit ailesi, dava adamı, bu kadar il ve ilçe yöneticileri dururken 20'li yaşlarda bir çocuğun yaptığı açıklamayı Ülkücü hareket dikkate almaz. Bu açıklamayı o genç arkadaşın acemiliğine vermek lazım. Ama doğru bir hareket değildir. Onur Başkanımız geçen hafta açık yüreklilikle, net bir tavır ile Milliyetçi Hareket Partisi'nde değişim olması gerektiğini, halktan gelen sesleri dikkate alarak dile getirdi. Onur Başkan diyor ki, eğer Manisa'da Meral Akşener deniliyorsa ve bu değişim de olmaz ise Sayın Devlet Bahçeli yine genel başkan olarak seçilirse bizim burada durmamız doğru olmaz. Devlet Bey partinin başındayken biz değişim olsun istiyoruz. Meral Akşener'i desteklediğimizi açıklıyoruz. Yarın öbür gün bu değişim olmaz da Devlet Bey görevinde kalırsa bizim burada kalmamız doğru olmaz ve görevimden istifa ederim şeklinde konuştu. Ama şöyle bir şey var, partiden değil yapmış olduğu görevden istifa edeceğini dile getirdi. Onur Başkanımızın yaptığı açıklama dürüst ve bir ilçe yöneticisine yakışır bir açıklamadır."
"MERAL AKŞENER'İN PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAĞINA İNANIYORUZ"
Akşener'in davasına inandıklarını dile getiren Akkal, tabandan gelen sesin önünde hiçbir gücün duramayacağını belirterek konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Bu partide kesinlikle bir değişim yaşanacak. Mevcut genel merkez bu değişimi istemiyor. Keşke tabanın genel merkeze karşı takınmış olduğu seviyeli ve saygılı üslubu, genel merkez de tabana gösterebilse. Ama bu tarz gerginlikler kongre süreçlerinde yaşanıyor maalesef. Ama dediğim gibi genel merkez istese de istemese bu değişim yaşanacak. Çünkü bu bir muhalefet hareketi değil, taban hareketidir. Tabanın yüzde 95'i mevcut genel merkezin gitmesi gerektiğini, daha iyi çalışan bir genel merkez özlemini duyuyor. Her adaya saygı duyuyoruz ama Meral Akşener dememizin sebebi şudur; sokağa çıktığımızda ama AKP'li ama CHP'li kime sorarsak soralım, ‘MHP'ye kim gelirse oyunuzu verirsiniz' denilince ‘Meral Akşener gelirse MHP'ye oyumu veririm' diyorlar. Bu bizim kamuoyu yoklamalarımızın sonucudur. Bunun dışında yapılan ciddi istatistikler de Meral Akşener'in büyük bir desteği arkasına alarak geldiğini ortaya koyuyor. O yüzden biz de Meral Akşener'i partimiz iktidara taşısın diye destekliyoruz. Zaten kendisi de bu konuya çok güzel bir cevap verdi; Kimse yanlış anlamasın ben genel başkanlığa değil başbakanlığa adayım dedi. Biz de ona inanıyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER