"Yunanistan için elimizden geleni yapmaya hazırız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uzun süredir ekonomik kriz ile boğuşan ve iflas eden Yunanistan'ın "ekonomik krizi atlatabilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Davutoğlu ayrıca Yunanistan ile yapılabilecek her türlü ticari anlaşmaya açık olduklarını, ancak herhangi bir teklif gelmediğini belirtti.

PARTİSİNİN Meclis'teki grup toplantısında konuşan Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'daki son gelişmelere değindi. 'Biz çevremizde barış içinde yaşayacağımız, güçlü, ekonomik olarak, siyasi olarak güçlü ülkeler görmek isteriz' diyen Davutoğlu, Türkiye'nin hiçbir komşusunun zayıf düşmesinden menfaat ummayacaklarını söyledi. Yunanistan'dan gelecek her türlü işbirliği teklifine ve ekonomik işbirliği arayışına olumlu yaklaşacaklarını dile getiren Davutoğlu, 'Yunanistan'ın ekonomik krizi aşabilmesi için elimizden ne gelirse, komşu bir ülke olarak, turizm, ticaret, enerji alanında, işbirliği alanlarında ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazırız' diye konuştu.





Henüz talep gelmedi


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün yaptığı basın toplantısında, Yunanistan'ın içinde bulunduğu mali tabloyla ilgili soruya da,"Bize düşen bir şey olursa, biz Yunanistan'a her tür yardımı yapmaya hazırız. Ama borç verilmesiyle ilgili bize ulaşan talep söz konusu değil" yanıtını verdi. 



Resmi teklif gelirse değerlendiririz


Grup toplantısı için Meclis'e geldiğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, "Resmi teklif gelirse, değerlendiririz" dedi.



Yardımcı olabiliriz


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da A Haber’de Yunanistan Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin içeriğiyle ilgili de şunları söyledi: ''Yardımcı olabiliriz Yunanistan’a dedik. Tabii Yunanistan’ın talep etmesi gerekiyor. Yunanistan’a borçlarını ödeyelim teklifinin doğru olmadığını düşünüyorum."

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 07:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER