Michael Schumacher nerede? Bugün Formula 1 efsanesinin hayatı hakkında hiçbir şey bilinmiyor

Although ten years have passed since the ski accident, today nothing is known about the life of the Formula 1 legend. In retrospect, it can be predicted that its impact was even greater. (Kayak kazasının üzerinden on yıl geçmesine rağmen bugün Formula 1 efsanesinin hayatı hakkında hiçbir şey bilinmiyor. Geçmişe bakıldığında etkisinin daha da büyük olduğu tahmin edilebilir.)

Michael Schumacher nerede? Bugün Formula 1 efsanesinin hayatı hakkında hiçbir şey bilinmiyor

Formula 1'de yedi dünya şampiyonluğu (eski aequo rekoru). 91 Grand Prix zaferi ("ebedi" en iyiler listesinde ikinci).

1991'den 2006'ya ve 2010'dan 2012'ye kadar 68 pol pozisyonu, 307 F1 yarışı. Jordan, Benetton, Ferrari , Mercedes.

Kalabalığın favorisi (birçoğu için) ve bir düşman (birkaç kişi için).

Bunların hepsi Michael Schumacher'den kaldı . 29 Aralık Cuma, onun kaçınılmaz kayak kazasının onuncu yıldönümünü kutluyor.


İlk haftalarda, aylarda, hatta yıllarda herkes, hatta yarışlarla çok az ilgilenenler bile kendi kendine onun nasıl olduğunu sordu. Çünkü durumuyla ilgili herhangi bir iletişim olmadı.

Fransız Alpleri'ndeki kazadan kısa bir süre sonra birçok yazı işleri bürosuna e-posta yoluyla ulaşan tek belge, Frankfurt'taki bir hukuk firmasından gelen bir mesajdı: Michael'ın sağlık durumuyla ilgili (spekülasyona eşdeğer) herhangi bir raporun derhal dava açılacağı söyleniyordu.

Ciddi bir mesaj yerine tehdit. Aile meselesi. Yıllardır Michael'a destek olan ve onu destekleyen biri artık seni ilgilendirmez. Yıllardır kamuoyunun gözü önünde olan bir kişi, birdenbire sıradan bir kişiye dönüştü.

Pist dışında normal bir insan
Birkaç yıl önce, Michael'ın eski basın sözcüsü ve daha sonra menajeri (aynı zamanda oğlu Mick'le de ilgilenen) Sabine Kehm kısa ve öz bir şekilde şunları söylemişti: "Bildirilecek bir şey olsaydı, bunu yapardık." Ne sonuca varılabilir: İyi haberler muhtemelen göz ardı edilebilir.

Böylece sporunun en büyüklerinden birinin anısı kaldı. Zafer yolculuklarında. Sansasyonel bir yetenek. Acımasız bir girişkenlik (takım arkadaşlarına veya kendi kardeşine karşı bile). Neredeyse inanılmaz bir hakimiyet. Kendiniz için en uygun koşulları yaratma yeteneği. Düelloların sıcağında onursuz tepkiler. Skandallardan.


Ama aynı zamanda tamamen normal bir insanın tamamen normal yaşam durumları, çocuklar ve aile hakkında "kayıt dışı" sohbet ettiği saatlerde. 45 dakikalık teknik tartışmanın, daha sonraki yıllarda "yeni nesil" temsilcileriyle yapılan çoklu randevulardan daha fazla içerik içeren röportajlar.

“Schumi patlaması” asla kendini tekrarlamadı
Michael Schumacher'e en çok borcu olan kişi Formula 1'in kendisidir.Almanya'nın en üst sınıfı ondan önce hem medyada hem de yerel taraftarlar arasında bir patlama yaşamadı ve kesinlikle ondan sonra da olmadı.

Dört kez şampiyon olan Sebastian Vettel veya "Alman" otomobilinde tek Alman dünya şampiyonu olan Nico Rosberg, hiçbir zaman Schumacher'in karizmasına ve popülaritesine ulaşamadı. Diğer Alman Formula 1 pilotları için ise durum daha da az.

Michael olmadan, Almanya'da yarışmak büyük bir açık haline geldi ve artık ekonomik olarak mümkün olmadı. Michael'ın Ferrari döneminin TV reytinglerine yakın gelecekte ulaşmak artık mümkün değil - bunun nedeni Almanya'da ücretsiz TV'de tutarlı bir Formula 1 yayını olmaması (RTL 2024'te birkaç yarışla tekrar denemek istese bile).

Evet, Michael'ın en parlak döneminde Almanya Formula 1 heyecanı içindeydi ve bugün olduğu gibi arabalara yapılan eziyetler yoktu. Michael gibi sağlıklı bir ikon bu konuda bir şeyler yapabilir mi?

"Schumi" 3 Ocak'ta 55 yaşına girecek. Hayran kitlesine göre o sonsuza kadar genç kalacak. Ve en iyi zamanlarındaki hali.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER