TRAC Demirci faaliyete başladı

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Demirci ilçesinde de faaliyet göstermeye başladı. TRAC Demirci Temsilciliğine gazeteci Emin Yapar atandı.

TRAC Demirci faaliyete başladı
 Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Demirci ilçesinde de faaliyet göstermeye başladı.  TRAC Demirci Temsilciliğine gazeteci Emin Yapar atandı.

TRAC ile ilgili Manisa Son Haber ‘e demeç veren Yapar “ Demirci ilçemizde de TRAC olarak faaliyet göstermeye başladık. Amatör telsizcilerin kişisel, maddi veya siyasi çıkar gözetmeksizin, teknik gelişim ya da hobi amacı ile amatör telsiz bant planına uygun olarak yaptıkları ulusal ve uluslar arası boyuttaki telsiz haberleşmemizi Demirci ilçesinde de uygun hale getirebilmek için çalışmalarımız sürüyor”dedi. Çok yakında Demirci’deki hakim tepelere röle kurma çalışmalarının tamamlanacağını söyleyen Yapar “ gençleri bu güzel uğraş için cemiyetimize davet ediyoruz” dedi.


 Kamu yararına çalışan bir dernek olduklarını söyleyen TRAC Demirci Temsilcisi Yapar “ Kamu yararına çalışan dernek statüsündeyiz, her türlü afet ve felakette TRAC olarak bizler görev başındayız. 1992 Erzincan Depremi, 1995 Dinar Depremi, 1999 Marmara Depremi, 2011 Simav Depreminde bizler sahadaydık. İletişim çağımızda çok önemli deprem ve felaketlerde koordinasyonu sağlayan en büyük iletişim aracı telsiz, biz bu iletişimde TRAC olarak hep aktif oluyoruz” dedi.



Demirci ilçesinde de yakın zamanda yapılacak faaliyetlerle gençlerin TRAC’a kazandırılması için aktif olacaklarını söyleyen Yapar “ yakın zamanda Türkmen Tepeye kuracağımız röle ile bu ağın içinde Demirci ilçesini de aktif hale getireceğiz” dedi.







 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER