Televizyon canlı yayınında kendi ayağına sıkmak bu olsa gerek

 Manisa ‘da uydudan yayın yapan Manisa Medya Tv’deki “Serbest Gündem” programı Demirci’den canlı yayın yaptı.

Moderatör İsmail Aydın, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, AKP Demirci’nin AKP Genel Merkezince  “artık senle çalışmayacağız” denilen mevcut ilçe Başkanı Ertuğrul Uyar, AKP’de yıllar önce İl Genel Meclis üyeliği yapmış Hakkı Argun ve Selami Kemer ile 60 ‘a yakın Demircili muhtar ekranın karşısına geçtiler.


Programın daha ilk saniyesinde geçtiğimiz günlerde Manisa’daki gazeteler ile internet medyasında manşetlerden verilen Selami Selçuk ile ilgili iddiaların yer aldığı haberlere dokunan zira Manisa ‘da bu haberleri okuduğu belli olan Moderatör İsmail Aydın’ın sorularına Başkan Selami Selçuk “ dedikodu” diyerek yine hafife alıp içerik açıklaması yapamadan geçiştirdi.


O saniyeden itibaren İsmail Aydın’ın iletişim sayfalarına şu soruyu yazdım.


“İsmail Bey programın başında Manisa Gazetelerinde manşetten çıkan haberlere dedikodu diyerek geçiştiren Sayın Başkana sorar mısınız? Haberlerin ardından şu ana kadar bir basın açıklaması niçin yapamadı? Haberlere niçin tekzip için gazetelere resmi işlem başlatmadı? Yargı kararına uymadığı için hakkında soruşturma başlatıldığı yalan mıdır? Manisa İl Kültür Müdürü belediyeye muhakkik olarak mı, ziyaretçi olarak mı gelip, elinde evrak dolu dosyalarla ayrıldı... Lütfen sorun... Tarafsızlık ilkesini lütfen koruyunuz...”


Ancak Aydın bu mesajları görmezden geldi.


KÖY MAHALLELERİN ASFALT MESELESİ
Eski İl genel meclisi üyesi Selami Kemer köy mahalle yollarının asfalt atılamamasından dem vurup kendi dönemlerinde yapılan çalışmaları ve bütçeleri kıyaslayarak genel bir tanımlama yaptı. Büyükşehirin sistematik olarak merkezi olması ve hizmetlerin ihtiyaç noktasında değerlendirilmediğine dikkat çekti. Programda öyle bir hava estirildi ki sanki Büyükşehir sadece Manisa Merkezden hizmet veriyor. Oysa Büyükşehir belediyesinin ilçe Koordinatörlükleri unutuldu. 17 ilçenin tamamında henüz 3 yıllık bir büyükşehir süresine rağmen yapılanma ve hizmet yaygınlığı unutuldu. Bence Demirci hariç diğer ilçelerde Büyükşehir gerçeği algılanmış ve hizmet noktasında dayanak noktası olduğu da algılanmış durumda.


PROGRAMDA ASFALT İŞİNDE GERÇEK KAÇIRILDI
Asfalt meselesinde de halktan gerçekler kaçırıldı. Demirci AKP’nin yıllardır taktiği bu zaten. Kendilerince öyle bir yalan ve algıyı dillendiriyorlar ki aradaki gerçeği örterek günleri geçiriyor veya sonuca ulaşıyorlar.
Yer Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans salonu içeride muhtarlar toplantısı var Kaymakam Bey toplantıya başkanlık ediyor. Muhtarların kırsal mahalle yollarındaki asfalt talepleri üzere belediye Başkanı Selami Selçuk şu an Salihli Yolu üzerindeki Demirci belediyesine ait gayri faal asfalt şantiyesini büyükşehire devrederek kırsal mahalle yollarının asfalt işinin çözülebileceğini söylüyor. Buna herkes şahitlik ediyor. Büyükşehir Demirci Koordinatörlüğü bu söz üzerine resmi yazı ile başvuruyor. Günler sonra Selami Selçuk imzalı cevabi yazı geliyor. Asfalt plentinin olduğu stok alanı ile bir bütün olarak çalışması zorunlu olan şantiye 3 ayrı bölüme ayrılıp plentin olduğu bölüm ortada kalacak şekilde kenardaki iki boş alan yani şantiyenin çalışma sahası içinde stok sahası olarak kullanılan bölümleri araba garajı yapacağım diyerek cevap veriyor. Bu muhtarların önünde şov yapıp vereceğim deyip resmen dalga geçmektir. Asfalt şantiyesi sadece plent demek değildir, etrafındaki boş sahada malzeme stok edilmez ise o şantiye nasıl çalıştırılacak? 


HALKA 3 YILDIR DOĞRULARI SÖYLEMİYORLAR
Geldikleri günden beri Selami Selçuk ve ekibinin böyle yüzeysel işlerde görsellikte tamam deyip, resmiyette Demirci’ye hizmet alımını engelleyen, yatırım almasını engelleyen daha birçok örneğini buradan sayabilirim.
Kent meydanı ve otopark işinde de bu böyledir!
Kamusal alanı ticaret alanı yaparak resen Çevre ve Şehircilik Bakanlığından büyükşehir meclisine rağmen plan tadilatını onaylatarak bu yatırımın önünü tıkayıp halktan kaçırdığı kamusal alanı ticari alan yapan, Selçuk ve arkadaşları belediye meclis toplantılarında bizimde bulunduğumuz oturumlarda, büyükşehire bu kent meydanı ve otopark projesini yaptırmamak için ne taklalar attıklarını unuttular sanırım.
Demirci halkına doğrular söylenmiyor. Şimdi kalkmış 2000 metre kare alan boş büyükşehir gelsin yatırım yapacaksa yapsın diyor. Oysa bunu yaptığı kamusal alanı ticari alan yapma eylemiyle tıkayan ve proje bütünü ve amacıyla örtüşmeyen bu durumu halktan gene kaçırıyor. Şehir planlamasında ticari sahaların hemen yanında nefes alanı halkın kullanacağı bir alanın olmayacağını bilse de halka böyle diyor. Gerçek niyeti şu, oralara dükkân doldurup plan değişikliğiyle Demirci’nin en güzel yerini betona gömecek. Profesyonel şehir plancılarının hepsine sorulsa bu görüntüyü hiç kimse kabul etmez. Hadi buradan bir önemli notu da sizlerle paylaşmış olalım 17 ilçe içinde kent meydanı olmayan tek ilçe Selami Selçuk ve ekibi yüzünden Demirci olarak tarihe geçmiştir.


Yerel anlamda yayın içeriği olan uydudan seyircisine ulaşan bu televizyonun buralara kadar gelip yayın yapmasının yayın idealizmiyle bir alakası yoktur, bunlar Demirci belediyesinden aldıkları belli bir paranın hükümranlığında böyle şirin programlar yapmaktadır.
Mahalli gazeteciler davet edilseydi, kâğıttan sorular yerine yaşanan yerden yaşayanların sorularıyla Demirci gerçekten yansımış olmaz mıydı? Moderatör İsmail Aydın kesinlikle taraflı bir yayın yaptı. Siyasetten çekilmiş eski siyasileri oraya getirerek zamana oynadıkları çok bellidir. Amaç Büyükşehiri kötülemek ise 20 saat canlı yayın yapsalar bile Demirci halkı buna kanmayacaktır. Yayının ertesi günü sosyal medyada ve çarşıda pazarda bu program tiye alınmış günlerdir de millet hala dalga geçmektedir.


ÇEVRE YOLU NİYE İHALEYE ÇIKILMADAN YAPILDI?
Bu yapılan çevre yolu ile ilgili şovlar bilimsellikten, resmiyetten öte bir çalışmadır. Burası heyelan bölgesidir, yolun yapılması ne kadar sağlıklıdır. Burayı niçin ihaleye çıkılmadan belediye kendi imkânlarıyla yapmayı tercih etmiştir?  Burası için kaç işçi alınmıştır? Belediyeye maliyeti ne olmuştur. Astarı yüzünden pahalıya mal olmuştur, kesin olan budur. Bu yol müteahhitlere ihale edilse kaça mal olurdu? Şu anda kaça mal olmuştur? Heyelan bölgesi olması yolu riskli hale getirmekte midir? 
Yaşayıp göreceğiz.



DEMİRCİ İÇİN BU YÖNETİCİLER BÜYÜK TALİHSİZLİK

Bu programda doktor istiyoruz feryatları ise tam bir hüsran tablosuydu. Fen lisesi ve doktor istiyoruz diyenler hali hazırda sandıktan çıkmış bu talebi yerine getirmesi gereken makamlarda oturuyorlar. Trajedi bu Demirci ilçesi için. AKP'nin "üstü çizilmiş" ilçe başkanı Ertuğrul hoca Kaymakamlıktaki bir toplantı da benim masada oturmamdan rahatsız olmuş kaymakama benim siyasi kimliğimle mi gazeteci kimliğimle mi orada olduğumu sormuştu. Kaymakam beyden siyasi kimliğim cevabını almasına rağmen burada konuşulanlar basına yansımasın demişti.Benden laf çıkmaz bilirsiniz. O toplantıda da sağlık meslek lisesi binası işini başaramadıklarını itiraf etmişti Ertuğrul hocam. Tv programında da doktor doktor feryatları ağlanacak halimize gülmemizi sağladı. Doktoru Sağlık bakanından, Okulu Milli Eğitim bakanından isteyeceklerini öğrenemeden siyasi jübilelerini yaptılar.



PROGRAMIN TEKRARINI İNTERNETTE BULAMIYORUZ


Bugüne kadar bu televizyonda yayınlanan Demirci Belediye Başkanının haberleri tekrar tekrar verilirdi. Video paylaşım sitelerinde, sosyal medyada milletin gözüne gözüne sokulurdu. Tekrarı da yayınlanmadı.. Sitelerde de yayınlanmadı..İlginç değil mi ?

Bence bu program tam bir hüsran olmuştur ve bunun farkındalar.

Canlı yayında kendi ayağına sıkmak buna derler vesselam..



Mustafa Temiz

manisasonhaber@gmail.com

- - - -

YORUM EKLE
YORUMLAR
KIZGIN DEMİRCİLİ
KIZGIN DEMİRCİLİ - 7 yıl Önce

bi̇r sen kaldin bu memleketi̇n i̇şleri̇ne kafa yoran her yerde söylüyorum 5 tane muhalefet parti̇si̇ bi̇r mustafa temi̇z etmez yedi̇ği̇n i̇çti̇ği̇n helal olsun helal kardeşi̇m..