Tevfik Diker Külliyeye Giden O İsmi Açıkladı

Tevfik Diker yine yaptı yapacağını. 

İki gündür ülkenin gündemine giren, her kesimden açıklamalar gelen, fakat bir türlü isim ve kaynağı açıklanmayan Rahmi Turan'ın köşe yazısında belirttiği kişileri açıkladı.

Araştırmacı ve devletin her kademesindeki önemli dostluklarıyla bilinen, bir çok olayı herkesten önce duyan, öngörülerini açıklamaktanda hiç çekinmeyen bir siyasetçi Tevfik Diker.

Kazanımlarını, bilgi ve birikimini çok önemli anlarda ortaya koyarak, devlet adamı olgunluğuyla ve tecrübesiyle döneminde herkesin karşı çıktığı ama zamanı geldiğinde, dedikleri çıktığında, öngörülerinden dolayı hep takdir toplayan bir siyasi kişilik.

İki gündür Rahmi Usta'nın yazdıklarıyla oturup kalkıyoruz. Usta yazdı koydu yazıyı da. Haberin bir bacağı havada kaldı. Bize ustalardan öğretilen, kaynağını açıklama ama haberde iki bacak yere bassın kuralı, iki gün peşi sıra yazdığı yazılarında yok Rahmi Usta'nın. İsim açıklayamadığın zaman, yaşanılanlar doğru bile olsa, isimsiz olunca, yazı itibarsızlaştı. Bu mesleğin duayenleri bile eleştirdi Rahmi Usta'yı.

Burada rahmetli ustam 49 yıllık TRT Muhabirliğiyle Türkiye'de bir rekora imza atan  Gazeteci Raşit Özsürücü'yü de yad etmeliyim. O rahmetli de şöyle derdi. "Gazetecisin soracaksın, karşı taraf sustukça sorularınla tepesine bineceksin. Haberi yaptın mı soluk alacak yer bırakmayacaksın" .

Raşit ustamın deyimiyle, Rahmi Usta'nın yazısında delik var ve hava kaçırıyor.

Aynı konuda yazdığı yazı ise bana göre ilk yazıdan sonra durumu kurtaracak, pansuman yapacak bir yazı değil, tamamen facia.. Eyvah eyvah..

Herkesin kafasında bir soru işareti olarak kalan isimler konusunu Skandal Gazeteye açıklayan ise yine Diker oldu, yine farkını ortaya koydu.

Mustafa Temiz

22 Kasım 2019



İşte o haber..

Duayen Gazeteci Sözcü Gazetesi Başyazarı Rahmi Turan, 19 Kasımda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir CHP Milletvekilinin görüştüğünü arka arkaya iki köşe yazısında yazmış ve gündeme bomba gibi düşmüştü.

Rahmi Turan’ın 19 Kasım’daki ilk yazısı

Bu yazıda Rahmi Turan çok önemli bir CHP’linin Cumhurbaşkanı Külliyesine özel bir araçla gidip görüşme yaptığını, bu görüşmede CHP Genel Başkanlığına aday olmasını kendisinin de yardım edeceğini söylediğini iddia etmişti. Bu haberi kendisine Külliye’den önemli bir kişinin verdiğini ve bu ismi gizli tutmasını istediğini söylemiş, o CHP’linin kim olduğunu açıklamamıştı.

Rahmi Turan’ın bugünkü ikinci yazısı

Rahmi Turan bugün konuyla ilgili ikinci yazısında ise o CHP’li ile ilgili haber kaynağına tekrar sorduğunu ve teyit aldığını ama kaynağının “İşinden gücünden olacağı” sebebiyle unuttuğunu yazdı. Cumhurbaşkanı’na sorulması gerektiğini ifade ederek geri çekildi.

Gündeme bomba gibi düşen bu açıklamaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV’de çıktığı canlı yayında, “CHP’yi nasıl dağıtırız, nasıl kendi içinde kavga çıkartırız diye uğraşıyorlar. Bunları biliyoruz. Sayın Erdoğan çıksın ve böyle bir şey var mı yok mu söylesin” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Rahmi Turan’ın yazısını FOX TV’de yorumladı.

Bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir açıklama yayınlayarak böyle bir görüşme olmadığını söyledi ve “Tamamen gerçek dışı ve hayal ürünü” dedi.

Eski Manisa Milletvekili, araştırmacı, yazar Tevfik Diker ise bu konuda yaptığı araştırmaları kamuoyuna “Temiz siyaset, temiz toplum"ilkesi gereği açıkladı.

Sadece Skandal Gazete’ye açıklamalar yapan Tevfik Diker şöyle konuştu:



"Görüşme yapan ismi Devletin Önemli Kurumlarından teyit ettirdim.

Söz konusu haberde adı geçen o CHP’li Milletvekili İlhan Kesici dediler.

Ayrıca İlhan Kesici’yle bu görüşme dışında başka görüşmelerin yapıldığı da söylendi.

Hatta Umut Oran ve Feyzioğlu’yla da görüşmeler yapılmış.

Rahmi Turan’a bilgiyi ise eski CHP’li medyacı şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı Korkmaz Karaca’nın verdiğini de söylediler.



Bana gelen bu iddiaları “Abi” diye hitap ettiğim geçmişte kapatılan Gözcü Gazetesinde beraber olduğum Rahmi Turan’a watshap mesajıyla gönderdim. Okudu. Ama cevap vermedi.

Atalarımız sükût ikrardan gelir demişler….”

Skandal Gazete olarak bu haberde adı geçenlerin varsa yapacakları açıklamaları merakla bekliyoruz.

O açıklamaları da aynı şekilde paylaşmaya hazırız…

KAYNAK: Skandal Gazete

- - - - -

YORUM EKLE