Başkan Akın’dan Engelliler Haftası Mesajı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında her insanın birer engelli adayı olduğu ve herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çetin Akın, sevgisizlik ve merhametsizliğin ise en büyük engel olduğunu söyledi.

Başkan Akın’dan Engelliler Haftası Mesajı
Başkan Akın’dan Engelliler Haftası Mesajı

Başkan Akın’ın mesajı şu şekilde;

“Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun değeridir. Onların toplumsal hayata aktif bir şekilde katılımlarının sağlanması, yaşam standartlarının yükseltilmesi, sorunlarına kalıcı çözüm bulunması hepimizin başlıca görev ve sorumluluklarından biridir. Engeli olan hiçbir kimse toplumsal ve sosyal yaşamdan izole edilmemeli, ayrımcılığa uğramamalıdır. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız, bu farkındalık ve bilinçle hareket ederek engelli vatandaşlarımıza gereken özeni, duyarlılığı azami bir şekilde göstermeliyiz. Bizler insana insan olduğu için değer veren bir neslin evlatlarıyız. Herkesi eksikliği ve kusurlarıyla sevdiğimizde yaşamımız daha güzel ve anlamlı olacaktır. Bizim için asıl engel sevgisizlik, merhametsizlik ve hoşgörüsüzlüktür.

Turgutlu Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren de dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik gerekli çalışmalarımızı Turgutlu’muzda gerçekleştiriyoruz. Korona virüs salgını nedeniyle de Engelsiz Yaşam Aracımızın hizmet süresini 24 saate çıkararak engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.

Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engelli yurttaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıların çözüme kavuşturulmasını ve engelsiz yarınlara bir an önce ulaşmamızı diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER