Çetin Akın: “Onların hepsine belediyeciliği ben öğrettim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut belediye başkanı Çetin Akın seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Akın, “Halkımız yanımızda olduğu sürece evelallah bizim sırtımız yere gelmez” dedi.

Çetin Akın: “Onların hepsine belediyeciliği ben öğrettim”

Başkan ve CHP’li Başkan Adayı Çetin Akın: “Onların hepsine belediyeciliği ben öğrettim”

Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kala seçim heyecanı artarken CHP'den yeniden aday gösterilen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın her ziyaretleri miting havasında geçiyor. İbrahimci Parkı’nda gerçekleştirdiği ziyarette hemşehrileriyle bir araya gelen Başkan Çetin Akın'a kalabalıklar, evlerden ve balkonlardan gelen destek gösterileri eşlik etti.

Hemşehrilerine beş yıl boyunca yapılan çalışma ve projeleri anlatan CHP’li Başkan Adayı ve mevcut başkan Çetin Akın,Turgutlu’nun emanetine her zaman sahip çıktığını bu yüzden kavga ettiğini söyledi.

Büyükşehirle Çetin Akın neden kavga etti? Hakkınızı almak için kavga etti”

Turgutlu’nun emanetine sahip çıktığının altına çizen Başkan Çetin Akın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le neden kavga ettiğini de şu sözlerle açıkladı:

Büyükşehirle Çetin Akın neden kavga etti? Hakkınızı almak için kavga etti. En son büyükşehir meclisinde su zammı konuşulurken yaşadığımız olayı hepiniz hatırlıyorsunuzdur değil mi? Hani o meclisi terk ettiğiniz toplantıyı. Onlar su zammı yapacaklardı. Bize dediler ki; 2022 yılında enflasyon farkını yapalım, toplu bir zam yapmayacağız dediler. O yıl biz kabul ettik, toplu zam olmasın. Sonra 2023 yılının MASKİ bütçesi gelirken meclise yüzde 58 ekstra zam da koydular. Yani bizi kandırdılar. Biz orada sizin hakkınızı savunmak istediğinizde de bizim meclis üyelerimize ben dahil söz vermediler. Biz de demokratik hakkımızı kullanarak meclisi terk ettik. Bu su zamları yapılmasın diye. Sonra olayı yargıya taşıdık, sizin hakkınızı aradık. Neden kavga ettik? TUKAŞ arazimizde Turgutlu Meclisi'nin AK Partili, MHP'li, İYİ Partili, bağımsız, BBP’li, CHP’li 31 tane meclisi üyesinin oy birliğiyle Tukaş'ın arazisinde yaptığımız imar uygulamasında 5 bin 400 metrekare devlet okul alanı olarak ayırdık. Büyükşehire gittiğinde imar uygulamasında orada devlet okul alanı ayırdığımız yeri şirketin lehine özel okul alanına çevirdiler. Ben hemşehrilerimizin hakkını kimseye çaldırmam. Cengiz Ergün’e dedim ki; bir şirkete, Turgutlu'yu satıyorsun sen. Dört yıl süren bir hukuk mücadelesi yaptık, ben bu hukuk mücadelesini kazandım. Turgutlu Belediyesinin 5 bin 400 metrekare devlet okul alanı oldu. Yine büyükşehirle kavga ettik. Cengiz Ergün kızına orman içerisinde bir imar alanı oluşturdu. Kızına imar kıyağı yaptı. Onun kavgasını hep beraber bütün meclis üyelerimizle yaptık. O kararı da iptal ettirdik. Başka bir kavga daha yaptık. Celal Bayar Üniversitesi, İzmir-İstanbul Yolu, o bölgede imar asfalt üzerinde olanlar 15 kat imarlıarkada olanlar 5 kat imarlı. Asfalt üzerinde olan arazi yeşil alan, arkadaki 5 kat olan Cengiz Ergün'ün. Ne yaptı biliyor musunuz? Ali Cengiz oyunu yaptı. Yeşil alanı arkaya, kendi alanını öne aldı 15 kat oldu. 115 bin metrekare imar alanı kazandı. Bunun kavgasını yaptık, durdurduk ve kazandık. Başka kavga daha yaptık. 36 tane caddemiz, Cumartesi Pazarımızın tapusu, koza otoparkın tapusu, eski belediye binasının kullanım hakkı, Cuma Pazarımızın tapusu büyükşehire devredilmiş, onları geri almak için tam 4 buçuk yıl kavga yaptım. O kavganın sonucunda 5 ay önce bize geçen Dutlu Yolu kaldırdım. Onlar on yıl bu yolu kaldıramadılar bile. Taşını kaldıramadılar. Ben bunların kavgasını her yerde, her zaman yapmaya devam edeceğim. Ben kavgacı bir adam değilim. Bana bir emanet bıraktınız. Emanet bizim namusumuzdur, o emaneti koruyamayacak olanlara sakın ola vermeyin. İktidarda olsaydınız bu vatandaşın hakkını yiyenlere göz mü yumacaktın, iyi mi geçinecektin? Bu yaptığımız kavgayı sen yapabilecek miydin? O emaneti eline kağıt tutuşturanlar koruyamaz. Bunu unutmayın.”

Bu memlekette gelişen projelerin birçoğunda da imzam var”

Turgutlu’da birçok projede imzasının olduğunu belirten CHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut belediye başkanı Çetin Akın, “Onların hepsine belediyeciliği ben öğrettim. Ben bu belediyeye 1992 yılında girdim. Arkadaş 2004 yılında belediye başkanı olduğunda geldi hiçbir şey bilmiyorum; bana destek ol dedi, o günleri unuttu herhalde. Çetin başkan benimle çalışsın dedi. Biz çalışacağız tabii. Biz devletten para alıyorsak, şu alın terimiz o ekmeğe akıtacağız. Halkımız takdir ettiyse bir belediye başkanınızı seçtiyse sandıktan o çıktıysa biz başımızın üstünde taşıyacağız. Ben ona hiçbir siyaset gözetmeden tam on yıl birlikte bu memlekete hizmet yaptık. Bu memlekette gelişen projelerin birçoğunda da imzam vardır benim” dedi.

CHP’li belediye başkan adayı Çetin Akın ziyaretinin sonunda,Halkımız yanımızda olduğu sürece evelallah bizim sırtımız yere gelmez. Hemşehrilerimizin gösterdiği özel sevgi ve ilgi için yürekten teşekkür ediyorum. Turgutlu'muz için yine, yeniden hep birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız” sözleriyle hemşehrilerilerine teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER