Manisa Son Haber " Herşey İnsanlık İçin Dedirtti"! Sokakta Kalan Yaşlı Adam İçin Seferberlik Başladı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaklaşık 5 gecedir sokaklarda yaşayan 67 yaşındaki yaşlı adamın dramının Manisa Son Haber'de yayınlanmasının ardından Manisa ve Turgutlu yardım için seferber oldu.

Manisa Son Haber
Manisa Son Haber " Herşey İnsanlık İçin Dedirtti"! Sokakta Kalan Yaşlı Adam İçin Seferberlik Başladı

Koah hastası 67 yaşındaki Sabri Gözaçık'ın durumunu Manisa Son Haber okurlarının duyarlılığı ortaya çıkardı.
Manisa Son Haber'in bölgenin en etkin haber sitesi olduğunu bir kez daha ortaya koyan okurlarımız Whatsapp ihbar hattına yaşlı adamla ilgili yüzlerce mesaj gönderdi.
Haber merkezimizin görevlendirdiği Turgutlu Muhabirimiz Ali Atan gecenin yarısında Turgutlu Belediyesi hizmet binası önündeki meydanda bir bankın üstünde uyuyan yaşlı adamdan durumu hakkında bilgiler almaya çalıştı.
Bir önceki gece 112 ihbar hattına yaşlı adamın durumunu da bildiren haber merkezimiz ertesi akşam yine tekrarı yaşanan mağduriyetten ve yine gelen gelen ihbarlardan sonra olayı kamuoyuyla paylaşma gereği duydu.


Dün geceyi Turgutlu Ülkü Ocakları Başkanı Sezer Sertkaya'nın gece devreye girmesi sonucu ocak binasında geçiren yaşlı adam, günlerdir aç olduğunu söyleyince gıda ve içecek sağlanarak karnını doyurması da sağlandı.


MANİSA SON HABER''İN HABERİ TURGUTLU'YU HAREKETE GEÇİRDİ
Sabah saatlerinde ayağındaki yara ve koah hastası olduğu için solunum yetmezliği geçiren yaşlı adam Turgutlu Ülkü Ocakları Başkanı ve beraberindekilerin desteği ile Turgutlu Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü.


Burada ayağındaki yarası pansuman edilen ve cihaza girerek solunum konusunda rahatlayan Sabri Gözaçık Manisa Son Haber kameralarına "gayet iyiyim, dün gece de rahat uyudum ve karnımı da doyurdular" diyerek başkan Sertkaya ve yardımseverlere minnet ve şükran duygularını iletti.

YETKİLİLER SİYASİ PARTİLER VE  TURGUTLU STK TEMSİLCİLERİ YAŞLI ADAM İÇİN KOLLARI SIVADI
Haberin yayınlanmasının hemen ardından Turgutlu İlçe Kaymakamı, Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneği ve Turgutlu Ülkü Ocakları yaşlı adam için barınılacak yer ve ihtiyaçlarının temini için kolları sıvadı.


SOSYAL MEDYADAN VATANDAŞLAR DA YAŞLI ADAMA DESTEK VERDİ
Manisa Son Haber'in haberini sosyal medyadan gören Manisa ve ülkenin dört bir yanından insanlarda destek mesajları yanı sıra yaşlı bir insanın sokakta kalmasını ve 2020 yılında sosyal devlet anlayışının vatandaşa niye uzanmadığını eleştirdiler.
Manisa Son Haber halkın yanında ilkeli, hızlı, dürüst ve doğru haberleriyle bir kez daha " herşey insanlar için" doğrusunu bir kez daha hatırlatmış oldu.
Manisa Son Haber'in Turgutlu Muhabiri Ali Atan yaşlı adamla ilgili gelişmeleri an be an takip ediyor. Siyasi Parti gençlek kolları yanı sıra, Turgutlu Sosyal Yardımlaşma kurumu da yaşlı adamın sarınma , sağlık ve yaşamsal ihtiyaçları için halen çalışmalarını devam ettiriyor.


Yaşlı adamın Huzurevine yerleştirilmesi için işlemler devam ediyor. Yaşlı adam huzurevine yerleştirilmesi için gerekli yazışmalar tamamlanana kadar geçici süre ile Turgutlu Öğretmenevinde barınacak ve beslenecek.
Ayrıntıları Ali Atan takip ediyor.


 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER