Turgutlu İYİ Parti hukukçu bir kadın başkana emanet

Geçtiğimiz hafta Turgutlu İYİ Parti'de yaşanılanlar siyasi gündeme damga vurdu. Açıklamaların arasındaki çelişkilerde yine en çok tartışılan konu oldu. İYİ Parti Genel Merkezi Turgutlu ilçesindeki yönetim boşluğunu Avukat Zeynep Tuba Orhan Cengiz 'i ilçe başkanı olarak atayarak yönetim kurulunu oluşturması konusunda görevlendirdi.

Turgutlu İYİ Parti hukukçu bir kadın başkana emanet

Manisa'da İYİ Parti Turgutlu İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerden oluşan 41 kişi görevinden istifa etti. Ardından İlçe Başkanı Önder Ertaş da istifa ettiğini duyurdu. İl Başkanı Zafer İksir ise istifa değil görevden alma yaşandığını söyledi.

Önder Ertaş'ın son süreçte sosyal medya paylaşımları ve geçtiğimiz dönem hakkındaki iddialar yargı aşamasına da gitmişti. Yönetim kurulunun toplu istifası ile birlikte Ertaş görevden alındı.

Turgutlu İYİ Parti'nin bundan sonra dümeninde genç  ve ilçesinde çok sevilen bir hukukçu  olan Avukat  Zeynep Tuba Orhan Cengiz olacak.

Cengiz'in ilçe başkanı olarak atanmasında yine kadın bir siyasetçinin çok etkili olduğu da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

İYİ Parti'nin son milletvekili seçimlerinde 1. sıradan meclise giren Şenol Sunat'ın günler öncesinde Cengiz ile sürekli diyalog halinde olduğu ve ilçe başkanı olarak İYİ Parti saflarında birlikte çalışmayı teklif ettiği de yine gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor.

Manisa Son Haber'in ulaştığı çiçeği burnunda ilçe başkanı Cengiz, " bu görevi kabul ettim İYİ Parti'nin ilçemizde zirveye çıkması için ben ve arkadaşlarım inançla bu mücedeleyi sürdüreceğiz. Yönetim kurulu üyelerini belirleme çalışmalarımız son aşamaya geldi, hizmet etmek istiyoruz. Allah mahçup etmesin" dedi.

İYİ Parti Turgutlu İlçe başkanı olarak çalışmalarını sürdüren  Zeynep Tuba Orhan Cengiz, evli  ve 3 çocuk annesi 20 yıldır Turgutlu da serbest avukatlık  yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2023, 01:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER