Ukrayna'dan Turgutlu'ya yerleşen Katerina Malii'ye Turgutlu Belediyesinden eğitim desteği geldi

Turgutlu Belediyesi Ukraynalı Katerina'nın Hayalini Gerçekleştiriyor. İki buçuk yıl önce Ukrayna'dan Turgutlu'ya yerleşen Katerina Malii'ye Turgutlu Belediyesinden eğitim desteği geldi.

Ukrayna'dan Turgutlu'ya yerleşen Katerina Malii'ye Turgutlu Belediyesinden eğitim desteği geldi

Ülke değişikliği nedeniyle müzik eğitimi yarıda kalan Katerina Malii'ye Turgutlu Belediyesi kucak açtı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın göreve gelmesiyle birlikte hizmete açılan Atatürk Kültür Merkezi verdiği eğitimlerle ve sunduğu imkanlarla öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarında yardımcı olmaya devam ediyor. Obua isimli müzik aletini çalan Ukraynalı Katerina'ya, Atatürk Kültür Merkezi'nde ücretsiz müzik ve nota dersleri eğitmen Murat Sargın tarafından veriliyor. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcıları Fırat Honaz ve Evren Erbaş Katerina’yı ziyaret ederek sergilediği performansı dinledi. Başkan Akın ve Başkan Yardımcıları Atatürk Kültür Merkezinde eğitim alan kursiyerlerle de bir araya geldi.

Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim her şeyimiz

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Çocuklarımızın iyi bir gelecek, iyi bir ülkede yaşamalarıyla ile ilgili bizler de yerel yöneticiler olarak katkı sunmaya çalışıyoruz. Gün içerisinde Atatürk Kültür Merkezimizde ücretsiz olarak verdiğimiz kurslarımızı takip ettik. Müziğin evrensel bir dil olduğunu kursumuzda gösteriyoruz. Şehrimize Ukrayna’dan gelen Katerina, Atatürk Kültür Merkezimizdeki kurslara dahil olarak müzik eğitimine devam ediyor. Katerina kızımız merkezimizde aldığı eğitim sayesinde hayallerine bir adım daha yaklaşacak. Çocuklarımızın geleceğiyle ilgili güzel eğitimler alabileceği her türlü katkıyı sunuyoruz. Şu anda 20 öğrencimiz piyano ve müzik dersleri alıyor. Hem yaz tatillerinin keyfini çıkarıyorlar hem de öğreniyorlar ve eğleniyorlar. Açtığımız kurslara katılımlarından dolayı bizleri mutlu ediyorlar. Yaz Spor ve Kültür Kurslarımızda yaklaşık 1150 öğrencimiz oldu. Bununla da biz gurur duyuyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim her şeyimiz. Bu ülkenin geleceği de onlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER