Türkiye İçin Küçük, Salihli İçin Büyük, Demirci İçinse !!!

 Türkiye İçin Küçük ,Salihli İçin Büyük,Demirci İçinse !!!

16 Şubat 2018, Salihli için çok anlamlı bir gelişmeye sahne oldu. Belediye başkanı Zeki Kayda, Salihli’nin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde, halk arasında bilinen adıyla Çınarlı Caddesi’nde ‘doğalgaz ‘ boru döşeme işinin başındaydı. Göreve geldiği günden beri biz, onu büyük projelerin başında görmeye alıştık, ama bu günkü olay Salihli için bambaşkaydı.

Daha önceki yıllarda falan ilde doğalgaz sevinci, filan ilçede doğalgaz için kurban kesimi gibi haberleri çok izlemiştik. Bu tür haberler bazen ilgimizi çekmemiş, bazen de yüzümüzde tebessüm oluşturacak sahnelerle hafızalarımızda kalmıştı. Hatta bir keresinde halk, doğalgaz hattını kazan kepçeyi şehir sınırlarında davul zurnayla karşılamış, halaylar çekmişti.

Doğalgazın gelmesi neden insanlarda bu kadar sevinç oluştursun? Neydi doğalgazın gelişini bayram havasında kutlatan? Bu sorunun cevabı çok basit ,
’’Doğalgaz çok temiz ve ekonomik bir enerji. ‘’

Şöyle ki; biz kullanmadık ama kullananlardan duyuyoruz. Yaz döneminde mutfak ve banyoda kullanımına 17 lira ödediğinden bahsediliyor. Dört kişilik bir ailenin mutfak tüpünün ortalama iki ayda bittiğini var sayarsak ve 12 kg ‘lık bir tüpün bugün itibarıyla 96 lira olduğunu düşünürsek, doğalgazın evlerimize bayram havası getirmesinden daha doğal ne olabilir ki? Kış aylarında ise, ısınma, mutfak ve sıcak su dahil kullanıma göre aylık ortalama 250 lira gibi rakam.

Apartmanlardaki kömür paralarını saymıyorum. Kalorimetre kullanımıyla alt komşunun, üst komşuyla olan yakıt tantanalarına şahit olmayanımız yoktur. Sen az yaktın, ben üstte ısınamadım. Sen fazla ısınıyorsun, ben az ısınıyorum… Falan daire kömür almadı… Bütün bu tartışmalar son bulacak. Ya yaşlı teyzelerimiz, ninelerimiz, dedelerimiz amcalarımız. … Soğuk kış günlerinde soba yakma derdi olmadan, sıcacık oturacak evlerinde.

Ama bütün bunlardan önemlisi Salihli nefes alacak. Kış aylarında, özellikle tek katlı yerleşimlerin yoğun olduğu mahallelerde hava kirliliği hepimizin malumu. Dileğimiz ve beklentimiz hem ekonomik getiri, hem de dumansız hava sahası.
Bu arada geçtiğimiz Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında beş ilçeye daha doğalgaz getirilmesi kararı çıktı.
Saruhanlı,Kırkağaç,Ahmetli,Alaşehir,Kula. Daha önce Gördes, Gölmarmara ve Salihli ile Doğalgaza kavuşacak ilçe sayısı bu dönemde sekiz oldu.
Salihli, Ege’nin İç Anadolu’ya açılan en önemli geçiş noktası. Her şeyin en güzelini hak ediyor. Salihli, son üç dört yıldır belediye tarafından yapılan çok önemli yatırımların hayata geçtiği bir şehir.

Efendim bazı çevreler doğalgazı biz getirdik, bu bizim işimiz de dese de adama sorarlar bunca yıl getirmek istediniz de engel olan mı oldu diye? Sırf Salihli Organize Sanayi Bölgesi ve şehir içine doğalgaz gelsin diye belediye başkanı Ankara’nın yollarını az aşındırmadı.

Ee, ne demişler: ’’At binenin, kılıç kuşananın.’’ Bu unvan da size yakışır Sayın Zeki Kayda.

Bugünkü olay Türkiye için küçük, Salihli için büyük bir adımdır. Demirci içinse!

İsmail Kıran
17.Şubat.2018
YORUM EKLE