Umudumuz genç başkanlarda

  Demirci’de AKP ve CHP’de ilçe başkanları değişiyor.



Kongre mevsimi içinde Demirci ilçesinde de 25 Kasım 2017 günü iki partide kongre var.
İktidar Partisi AKP’de mevcut başkan Ertuğrul Uyar ile yeniden çalışmama kararı alan AKP Genel Merkezi temayül yoklamasının hemen ardından Ankara’ya çağırdığı ve halen Demirci Belediyesi meclis üyesi de olan iki isimden Mustafa Akın ve Mehmet Acar arasında görevlendirmeyi Acar olarak belirledi.


AKP Demirci ‘de gelenek değişmedi Genel Merkezin işaret ettiği tek aday isim ile delege gidip gereğini yapacak ve yasal gerekçeyi yerine getirerek tek liste üzerinden Mehmet Acar’ı AKP Demirci İlçe Başkanı olarak seçmiş olacak.


CHP Demirci ‘de ise bugüne kadar ilçe sekreterliği görevini yürüten Melih Kuru tek liste ile gireceği kongre sonunda görevi Mustafa Özkıran’dan teslim alacak.
CHP Demirci’de ekip ruhunun aynen devam edeceği ve yeni yönetim kurulunda birçok isimin yerini koruyacağı bekleniyor.


AKP DEMİRCİ’DE LİSTE MERAKLA BEKLENİYOR


AKP Demirci’de seçildiği günden beri kendi bünyesi içinde partiyi diri tutmaya çalışan, diyalogdan ve istişareden uzak bir görüntü vererek ve siyasi kulislerde ve fısıltı gazetelerinin sürekli gündeminde olan Ertuğrul Uyar ve ekibinin ardından yeni seçilecek başkan Mehmet Acar’ın listesinde yer alan isimler ilçede büyük bir merakla bekleniyor.


Demirci’de siyasi nabzın ölçüldüğü belli mekânlarda bazı isimler terennüm edilse de teyit edilemediği için herkes 25 Kasım tarihine kilitlenmiş vaziyette bekliyor.


Demirci ‘de devlet resmiyeti ve ciddiyeti ve siyasi geleneklere rağmen, belli kesimleri veya kendileri gibi düşünmeyenleri iteleyen, öteleyen bir yapıyla faaliyet gösteren Uyar ve ekibinin ardından, yeni başkan seçilecek Acar’ın ilçede ilk hamle olarak sosyal barışı sağlamak için çaba göstereceğine dair ilk emarelerde gözlerden kaçmıyor.


Siyasetin kuralları içinde olması gereken ancak döneminde diyalog ve istişareden uzak, ben yaparsam olur mantığının dışına bir gün bile çıkamayan Uyar ve yönetiminin ardından yeni seçilecek başkan Acar’dan doğrusu ya tüm kesimler daha uzlaşıcı ve istişarelere açık, centilmence siyasi rekabetin sürdürüldüğü ve kazanımların yana yandaşa değil, ilçe adına ve Demircililere eşit mesafede kazandırıldığı bir yönetim bekliyor.





“Eski tas eski hamam” olur diyen birçok ahaliye rağmen, şahsen ben Acar ve yeni seçilecek ekibin Uyar ve ekibinin olumsuzluklarının, süreç içinde kendilerine kadar gelen ve rahatsız oldukları şeylerin tekrarını yapmayacaklarına dair iyimserim.


İddiadan öteye geçemeyen, deyim yerinde ise memleketin çalkalandığı dedikodu kazanının altına her gün atılan yeni laf odunlarıyla hep hararetini koruyan mevzu var ya hani!



Şu; işe girenlerden AKP Demirci yöneticilerinin aldığı para meselesi bile, Uyar ve ekibinin bundan sonraki yaşamlarında dedikodu ve iddia da olsa, zihinlerde  hatırlanacakları en önemli başlık olarak kalacaktır. Bunları sağda solda terennüm edenler, gidip adli makamlara bir satır dilekçe veremeseler de, ilçede bu dedikodu son sürece kadar aldı başını yürüdü.







Eminim ki Acar’ın da kulağına kadar gittiğini sandığım bu iddialar, yeni dönemde yeniden alevlenmez. Çünkü güce tapan ve mevsimine göre aklı başına gelen bir halk yapısı var.


Acar göreve başladıktan sonra partinin önüne dizilip “bana şunu demişlerdi”, bana söz vermişlerdi", “benden şu kadar istemişlerdi” diyenler olursa da şaşırmam.


Aslında Acar Uyar’dan sonra zor bir görevi sırtlıyor. Kayıplarla geçmiş, seçim sonuçları ile sokağın tablosunun çeliştiği, halkın hiç hoşuna gitmeyen, köşe başı kulisleriyle atılan cakalar, havalar ve yapılan atamalar sonrasında, başarısız bir belediye başkanının olduğu ilçede, iktidar partisinin başkanı olmak çok kolay değil.


Samimiyetle söylüyorum ki, büyükşehir belediyesi gerçeğinden uzak, bunu bir türlü kavrayamayan, büyükşehir yatırımlarının önünü tıkayan, sürekli meclislerde dalaşan, belediyede yapılan uçsuz ve sonuçsuz icraatların baş mimarı olan, belediyede memurlara mobing uyguladığı için gazete manşetlerinden inmeyen, yargı kararına uymadığı için hakkında savcılığa suç duyurusu dilekçesi verilen, Valiliğin soruşturma açtığı, psikolojik işkencelerini sadistçe belediyenin memurları üzerinde uygulayan, hukuk mücadelesini kazanmış bir memurun yine memur olan karısı ile uğraşacak kadar oturduğu makamın ağırlığından bi haber, geçen 3,5 yılı devletin yaptığı göletler ve Selendi yoluyla geçiştiren! 





Ayda 15 gün aralıklarla belediyeye zor uğrayan, meclis üyeliğini seçimlerden hemen sonra iş garantisi ile istifayla boşaltıp, istifa ettirip meclis listesindeki bayan kontenjanını yok eden, istifa eden meclis üyesinin yerine meclise taşıdığı başkan yardımcısına yetkileri götürü pazar veren, hafta sonları düğün sünnet gezip sünnet çocuğuna sırf üstünde ismi yazıyor diye duvar saati veren, Demirci’de kime sorarsanız “ onun işi bitti “ denilen bir Belediye Başkanı ile Acar’ı önümüzdeki ilk seçim olan Mahalli seçimlerde zor bir sınav bekliyor.


Valla bu yazdıklarım için Selami Başkan kusuruma bakmasın, bu yazdıklarımın hepsi doğru. Çıkıp “yalan” demesi lazım, ancak bunu demesi de mümkün değil. “Ben onun yazdıklarını kaale almıyorum, itibar etmiyorum” dese de millet bu lafları da yemez oldu. Yazdıklarımızı millet kaale alıyor, bize de itibarda kusur edene rastlamadık çok şükür.





DEMİRCİ ÇOK ZAMAN KAYBETTİ ARTIK ÇALIŞMA  ZAMANI
Demirci’de yeni isimler yeni enerji verir umuduyla, beklentilerimiz ve isteklerimiz arzularımız memleket adına şelale vaziyette bekliyoruz.


AKP ilçe yönetimi ve AKP’li Belediye arasındaki bağın ve ilişkilerin sıcaklığını da merakla bekliyoruz.
Selçuk’un Demirci Belediyesinde emekli olsunlar diye memurlara uyguladığı mobing yeni yönetimde zülfiyare dokunursa ne olur?
Bunları yeni dönemde hep beraber görüp yaşayacağız.
Umarım uzlaşı.
Umarım diyalog.
Umarım ortak akıl ve sağduyu.
Umarım Demirci kazanır.

Yeni seçilecek genç başkanlara başarılar diliyorum.



Mustafa Temiz

manisasonhaber@gmail.com






- - - -

YORUM EKLE