Vayt Si / Mavi Vatan

AKP-FETÖ-ABD işbirliği ile Türk Ordusuna kurulan “Kumpas” en çok Deniz Kuvvetlerindeki Komutanlarımızı vurdu!
Niçin özellikle Denizci Generaller diye hiç düşündünüz mü?
Türkiye’yi yönetenler, ancak 2019 başında gazetelerden “Mavi Vatan” denen gerçeği duydular!
Ülkeyi yönetenlerin o zamana kadar Mavi Vatan nedir, Türkiye’nin menfaatleri nasıl korunur, ne gibi hazırlıklar yapılmalıdır, diye haberleri bilgileri yoktu!
Patron, adamlarına şöyle seslendi;
“Lan oğlum, vayt si’de bir şeyler oluyormuş. Nedir bu Mavi Vatan? Denizin mavisi-karası olur mu yahu? Adı üstünde, boşuna mı vayt yani beyaz demişler! Böyle cehalet mi olur? Öğrenin gelin bakalım, ne işmiş bu Mavi Vatan?”
Halbuki, Deniz Kuvvetlerimizin Atatürkçü Generalleri bu gerçeği çok iyi biliyordu! Bu bölgedeki haklarımızı korumak için Türk Deniz Kuvvetlerinin modernize edilmesi, geliştirilmesi gerekiyordu. Bu çalışmanın gereğine inanan komutanlar, ciddi hazırlık içindeydiler, sürekli proje üretiyordu!
AKP ve FETÖ’nun o dönemdeki ortağı ABD, CIA uzmanlarıyla yıllar evvel hazırladıkları iki aşamalı planı devreye çoktan sokmuşlardı!
İlk etap, Kıbrıs Türk Devletindeki yöneticilerde milli duyguları yüksek olanlar, Türkiye’ye ve Türklüğe gönülden bağlı olanlar yıpratılmalı ve mümkünse Kıbrıs Türk Devleti’nin başına kendi adamlarını getirmekti.
Kıbrıs Türk Devletinin başında rahmetli Rauf Denktaş vardı. O da Mavi Vatanı biliyordu.
Nedense aniden, T.C Devletini yönetenler, kırk yıllık Esad’ın bir gecede Esed olduğu gibi, Kıbrıs için savaşan Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’tan nefret etmeye başladılar ve Denktaş’ı, Annan Planına yani Kıbrıs’ın satılmasına karşı çıktığı için dışladılar.
Hatta Patron, Denktaş’ın Türkiye’ye gelip Türk Milletine kurulan tuzakları anlatmasına karşı çıkmış ve “Yani yapılacak bir şey varsa, git Kıbrıs’ta yap. Niye Türkiye’ye gelip ortalığı karıştırıyorsun” diye Kıbrıs Davasının kahramanını kovalamıştı!
Denktaş 13 Ocak 2012 de vefat etti. Bu yıl ki anma törenine Türkiye’den kimse katılmadı!
Aynı Patron, Türk Ordusunun Suriye’deki harekatına karşı çıkan Kıbrıs Türk Devleti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı için tek söz söylemedi!
Birinci etap, Mustafa Akıncı gibi birinin seçtirilmesiyle başarılmıştı!
İkinci etap ise, Mavi Vatanı bilen, gelişmiş ülkelerdeki muhataplarından daha donanımlı olan Türk Denizci Generallerin yok edilmesi idi.
AKP’nin bu davaların Savcısı olmayı kabullenmesi, FETÖ-CIA ajanlarının kumpaslarıyla, TC Deniz Kuvvetleri Generalleri, sahte deliller ve aşağılık örgüt mensubu Yargıçlar tarafından zindana atıldılar.
Mavi Vatan bom boş kalmıştı…
Yıllar önceden yapılan anlaşmalar gündeme geldi ve herkes ile kavgalı olan ve boynuna “İhvan Halkası” takılan T.C Devleti büyük darbe yedi.
Düzeltebilecek miyiz, bilmiyorum? Çünkü nelere imza attılar, ne anlaşmalar imzaladılar biz bilemiyoruz ki, zaten dışişleri de bilmiyor ki?
Şimdi, başlıktaki soruya yanıt verebildik mi? Neden Denizci Subaylarımızın hedef seçildiği anlaşıldı mı?
Ya Suriye olayının arkasındaki gerçekler ve kayıplarımız?
Askerimiz sağ-salim vatana dönsün, kınalı kuzularımıza kavuşalım, onu da yazar hesabını da sorarız…
Sağlık ve başarı dileklerimle.
 15 Ekim 2019
Rifat Serdaroğlu

YORUM EKLE