Vicdanları Kanatmaya Devam Ediyorlar

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu hakkında 27 farklı konuda soruşturma başlattı: Soruşturmayı yürüten müfettişin AKP’den milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

Bu uygulamaları maalesef Demirci ilçesinde de yaşadık. Soruşturma için görevlendirilen muhakkik, iktidarın atadığı bir il müdürü oluyor. Adam gelirken dersine çalıştırılmış. Geldiği zaman işi deşmeye değil, örtmeye geliyor. Karşı taraf olarak beyanlarınızla, belgelerinizle soruşturma konusu olayı tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyorsunuz.

Hiç bir şey yapamasa, resmi anlamda gayri resmi olarak yapılmış işe zaman kazandırıyor, bekletiyor, ek süre alıyor, o eksikliği tamamlayacak fırsatı veriyor. O açığı kapatacak belge yine iktidarın atadığı bir başka kurum tarafından üretiliyor, iş kılıfına uyduruluyor. Kamu hakkı, kul hakkı, devletin uğratıldığı zarar, görevi kötüye kullanma hiç bir önemi kalmıyor. Sümen altında bekletilen yargı kararları, uygulanmayan mahkeme kararları da işin cabası.

İçişleri bakanı, belediye başkanlığını kazanan rakip parti adayını görevden alma yetkisine sahip, kendi partisinden belediye başkanı hakkında yargılama izini veriyor, bu izinden bir önceki adımda İçişleri Bakanlığının teftiş kurulunun nihai raporunda yani bakanın önüne giden son evrakta bile, başkan adaleti yanıltıcı resmi bilgi vermiştir, kurumlar arası yazışma ile sorulan resmi evraka doğru olmayan cevap vermiştir diye de ekliyor. Bakan imzalıyor. Fakat sümen altında öyle bekliyor. Rakip belediye başkanı olunca haklı veya haksız ne olur ise olsun hemen düğmeye basılıyor.

Üniversite rektörü, ileri zamanda kendisine rakip olma ihtimali olan Profesörü bile görevden alabiliyor. Bunlar demokrasinin kara delikleridir, onarılmadan olmaz.

"Bunların tam bağımsız bir yargı da, yerleşmiş demokrasi içinde geçmişe yönelik hesabı sorulacaktır" diye söylemek, kin, intikam, nefret değil, aksine adaletin tecelli etmesi için bir arzudur.

Her süreçten hukuk, yargı ve demokrasi gelişerek çıkar, çıkması için bugün yaşanılan bu haksızlıkların, rantçıların, hukuk tanımazların hesabı mutlaka ama mutlaka sorulmalıdır.

İlahi adalete sığınmak sadece bir teselli olabilir, yaşanan hayatta hak, hukuk, adalet ve demokrasi diriler ve nefes alanlar içindir.

19 Ağustos 2020

Mustafa Temiz

manisasonhaber@gmail.com

YORUM EKLE