Yanlış şekere bandırılsa yenir mi?

AKP’nin Manisa ilçe Belediye Başkan adayları dün akşam saatlerinde açıklandı. 
Manisa AKP İl Başkanı Berk Mersinli sosyal medya hesabından bunu teyid eden bilgiyi sabah saatlerinde paylaştı.
Cengiz Ergün Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
Manisa’da 11 ilçede AKP belediye başkan adayları, 24 Ocak Günü MHP Genel Merkezinin Kapalı Spor Salonunda yapacağı aday tanıtım toplantısı ile de Manisa ‘da 6 MHP ilçe belediye başkan adayı açıklanmış olacak.
Cumhur İttifakı adı altında AKP ve MHP’nin yaptıkları bu eylem, onlara göre dayanışma veya işbirliği olurken, diğer partiler içinde onlar yapıyorsa biz de yapmak zorundayız mecburiyeti haline gelmiş bir yöntem ve seçim statejisi haline geliverdi. Onlar da kendi aralarında yaptıkları işbirliğine Millet İttifakı diyerek süreci sürdürüyorlar.

HESAPLAR DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ DEĞİL
Cumhur ittifakı adı altında AKP ve MHP kurmaylarının aylardır sürdürdükleri açıklanan incelemelerin kılı kırk yaran bir analiz olmadığı ortaya çıktı. Zira onlar oy pastası içinde küçük dilim tabir edilebilecek ilçeleri belli bir potansiyel görmeyip, işi kitabına uydurup, pastanın göbeğini düşünerek hamle yapmışlar. Türkiye genelinde etkisi olacak yerlere daha çok ağırlık verildiği anlaşılıyor.

GELELİM DEMİRCİ’YE
Demirci’de Cumhur ittifakı adayı Selami Selçuk olarak açıklandı.
Selami Selçuk isminin açıklanması kendi etrafındaki mutlu azınlığı mutlu etti.
Dün gece sıcağı sıcağına her türlü kesimden tepkiler ulaştı, sabahın ilk saatlerine kadar ofisimin ışığı yandı, zira bu açıklamanın ardından siyasi elit şahıslar değerlendirme için benimle birlikte olmayı tercih etti. Ortak düşünceleri, bugüne kadar alışa gelinmiş siyasi göreneklere ve doğrulara aykırıydı.

Bu ismin açıklanması onlara göre, hakkında yargı kararları olan, cezası kesilen, hakkında görevini kötüye kullandığı, kamu kaynaklarını har vurup harman savurduğu iddialarıyla soruşturmaları süren, yaptığı her iş yargıdan geri dönen bunca yanlış işin sahibi bir belediye başkanının yeniden aday yapılarak alın bunu seçin denmesi Demirci halkına çok büyük saygısızlıktı.

Demirci adına mutsuzluk vardı. 
Bu bir siyasi rekabet değil, Demirci adına kayıpların süreceği endişesiydi, bu ismin geçen 5 yıl içinde karnesinde hem zayıf notlarının olması, hem de disipline sevk edilmesine rağmen, okuldan uzaklaştırma cezası alır diye beklenirken, "sen sınıf başkanı ol" denilmesi gibi tarif edildi.

Şunu açık ve seçik söylemeliyim ki, Selami Selçuk isminin açıklanması yapmış olduğu 5 yıllık belediye başkanlığı döneminin tamamına sünger çekmiş olmayacak.
Bana göre de bu defa ki adaylığı Demirci halkına yapılan çok büyük bir haksızlıktır.
Selami Selçuk isminin yeniden meydana itilmesi AKP Genel Merkezi için Demirci ilçesinin ne kadar önemsiz olduğunu da ortaya çıkarıyor.
İttifakın hesabında  Demirci olsa ne olur, olmasa ne olur anlayışını da gördük zaten.
Ortaya çıkan tablo da bu hesapları yapıp , bu Manisa düzenini ortaya koyanların Manisa gerçeği ile yüzleşmedikleri, hiç bir şeyden de haberlerinin olmadığı anlaşılıyor.
Büyükşehir'in icra makamı meclis aritmatiği ise gelecekte muamma.

Demirci'de Selçuk isminin açıklanmış olması, onu haklı çıkarmadı. 
Çalışkan başkan diye tescillemedi. 
Yargı kararlarını, yaptığı hukuksuzlukları, ölüme bile sebep olduğu iddia edilen belediye çalışanlarına yaptığı mobingciliğini haklı bulmadı, yok saymadı.
Bilakis AKP’nin adalet ve hukuk anlayışının tartışılırlığını bir kere daha ortaya koymuştur.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan TBMM başkanı Binali Yıldırım’ın anayasanın 94. maddesini ihlali bile ülke gündeminde tartışılırken, doğrusu ben Selami Selçuk gibi icra anlamında başarısız, hukuksuz, adaletsiz, savurgan, bütçe bilmeyen, mevzuat cahili, mobingci, ötekileştiren dil sahibi, halkın hiç sevemediği birinin aday yapılmasına şaşırmadım.
Beklentim ittifak çerçevesinde Demirci’nin AKP’de kalacağı ama aday değiştirileceği yönünde idi. 
Yanlışın etrafı kalabalık olunca onu doğru yapmaz. İlçe teşkilatının bile kamuoyunda konuşulan haliyle yanında olmadığı adaylığını desteklemediği iddia edilen birinden bahsediyoruz.
Aday yapılmaması için yapılan kulis faaliyetlerini biliyoruz.

Siyasi konjüktürün dinginliğinde ortaya itilmiş, Demirci’de tüm zamanların en başarısız belediye başkanı olan birinin yeniden aday yapılması Demirci’nin bu isme muhtaç olduğunu değil, bilakis Demirci’nin bu sayılmama, adaleti yok sayma, insanların onur, haysiyet ve kul hakkı anlayışına ters durum karşısında kendi göbeğini kendisinin kesmesini gerektiriyor.

MHP’li Büyükşehir ile didişerek, gererek, engelleyerek,  yatırımların hizmetin önüne set olan Selami Selçuk ve anlayışının 5 yılın ardından gelecek dönem işi düzeltir gibi bir izlenimimde hissim de yok.

Her şeyi geçtim, gözümün önünde gerçekleşen, ceketsiz resmi bayram kutlamasına gelip, dönemlerindeki her iki kaymakam tarafından birinde geçiş selamlamasına, birinde de Atatürk anıtına çelenk koymaya çıkarılmayan bir belediye başkanının yönettiği Demirci’de yaşamaya zorunlu değiliz.
Makama saygısı olmayan, millete saygısı olmayan, başkan gibi giyinmeyi bile öğrenemeyen birinin önümüze “adayınız bu bunu seçeceksiniz” diye itilmesine “hayır” demeyi bilmeliyiz.

Açıklanan bu ismin ardından siyasi kulisler ilçede biraz daha ısınacak öyle görünüyor.
Hamleler gelecek mi elbette gelecektir.
Bekleyip göreceğiz.
Demirci yanlışı şekere de bandırsan yemez buna inanıyorum.
19 Ocak 2019
Mustafa Temiz
YORUM EKLE