Demircili yaşlı çiftten örnek davranış

Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşayan yaşlı çiftin örnek davranışı duyanları duygulandırdı.

Demircili yaşlı çiftten örnek davranış
 Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşayan yaşlı çiftin örnek davranışı duyanları duygulandırdı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Maski binasına gelen çift ellerindeki torbada bulunanları Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin’de başlatılan “Zeytin Dalı” operasyonunda görev yapan Mehmetçiklere göndermek istediklerini belirttiler.

Yaşlı çiftin bu isteğini bir anda şaşkınlıkla karşılayan Maski Çalışanları ve Demirci Koordinatörü Kazım Aysan yaşlı çifti dinleyince gerçek ortaya çıktı.

Daha önce Bayır Bucak Türkmenleri için toplanan yardımlar sırasında Maski binasının önünden geçerken bu yardımların sevkiyatını gören yaşlı çift, oraya gönderdiler ise Afrin’e de gönderirler düşüncesiyle gelmişlerdi.

 

Afrin’e gönderilmek üzere aldıkları yün içlik, yün çorap, bere ve yün fanilalarla dolu torbayı askerlere göndermek istediklerini belirten 77 yaşındaki Şerif Çınar “ orada vatan için savaşan askerlerimiz evlatlarımız bu kış kıyamette üşümesinler, elimde olsa daha neler almak isterim. Emekli aylığımı aldık, nakti para gönderemedik, bizde eşimle beraber gittik askerlerimizi cephede üşütmeyecek sıcak tutacak bu giyecekleri aldık, sizden ricam bu eşyaları oraya ulaştırın” dedi.

Vatansever bu yaşlı çiften biri olan 70 yaşındaki Zeynep Çınar ise “ askerimiz operasyona gittiği günden beri aklım hep onlarda, evde sobayı yakarken, yemek yerken askerlerimiz aklıma geliyor, üşüyorlar mı ki, aç mıdırlar acaba? Soruları kafamda dönüp duruyor. Eşimle konuştuk emekli aylığımızı aldık oradaki ana kuzuları üşümesin diye onları sıcak tutacak has yünden örülmüş eşyalar aldık. Daha evvel buradan geçerken görmüştüm siz bir yerlere eşyalar kıyafetler yolluyordunuz, aklıma Maski Afrin’deki askerlere de böyle yardımları ulaştırabilir diye geldi eşimi alıp buraya geldim” dedi.

 

Yaşlı çiftin bu örnek davranışı karşısında duygulandıklarını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan ise “ Şerif Amcamız ile Zeynep Teyzemizin bu davranışları bizleri çok duygulandırdı. Türk milletinin büyüklüğü işte bunun gibi olaylarda ve insanlarımızın davranışları yüzünden meydana çıkıyor. Böyle taleplerin devamı olması halinde bu eşyaları Afrin’e göndermek bizim için onurdur” dedi.

Çınar çiftinin getirdiği bu eşyalar belki de bu milli duyguları ateşleyen bir fitil olacak, vatandaşlardan gelen talepler karşısında duyarlı olduğunu ve bu tür kampanyaları başarı ile sürdürdüğünü ve sonuçlandırdığını bildiğimiz Demirci Maski’nin Afrin’deki Mehmetçikler için vatandaşlardan gelecek talebe göre davranacağından da eminiz.






 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 00:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özcan yalçın
Özcan yalçın - 6 yıl Önce

Kazım müdürüm duyarlıdır bu konuda gerekeni yapar başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER